Olen kotona, jauhan purkkaa (piparminttu-jenkkiä), ja kuuntelen Topi Sorsakoskea. Topi Sorsakoski on mun mielestä ehdottomasti kesämusaa, juhannuksena fiilisteltävää hempeilyä, mutta sopii juuri hyvin tähän räntäisen vapun kynnykselle. Lakkasin juuri kynnet (Maybellinen se megaglitterinen hopea, matchaa huomiseen mekkoon hyvin), ja oikeastaan mun pitäisi parhaillaan oikolukea ja puhtaaksikirjoittaa, mutta tuokio blogin parissa kirkastanee ajatuksia. Tai ainakin mahdollistaa taas muutaman päivän radalla, koska vaikka uskottelen itselleni nyt herääväni toukokuun ensimmäisenä päivänä reippaana ja raikkaana, niin tiedämme kaikki totuuden. Nimipäiväsankarina (!!!! muistakaa onnitella) otan torstaina niin voimakasta leediä, että ajatuskin wordpressin tuijottamisesta oksettaa. Macbook on ollut liian kallis työinvestointi oksennusalustaksi, palataan siis seuraavan kerran langoille sitten viikonloppuna..

Mitäs mä kertoisin seuraavaksi. No, jotta kaikille muille tulisi reipas olo, niin kerrottakoot näin julkisesti, etten ole käynyt salilla kertaakaan sen jälkeen kun palasin Turkista. En jumalauta kertaakaan! Lieventävä asianhaara on toki se, että olen joka ikisenä päivänä käynyt pitkällä ja reippaalla kävelylenkillä, joka on vain kaksi kertaa seitsemästä päätynyt sametinraskaisiin päiväkänneihin terassilla. Pateettinen häivä äänessäni voisin kertoilla nauramisen korvaavan vatsalihastreenin, mutta take away-thaikku pitää kyllä huolen kylkien pehmeyden ylläpidosta. Tiistaina päätin, että menen heti töiden jälkeen salille, niin on sitten vapuksi oikein simpsakka ja sievä olo. Kun työpäivä eteni iltapäivään ja meinasin nukahtaa työkoneen näyttöön nojaten, päätin jättää jumppaamisen virkeämmälle hetkelle. Lähes yhtä simpsakkaan lopputulokseen minut mahdollisesti johdatti päätös lähteä rakkaan faijan luokse synttärikahveille. Isä täytti eilen pyöreät 60-vuotta, ja kerrankin koko perhe ehti saman katon alle juomaan jasmiiniteetä ja syömään ihanasti voilta maistuvaa sans rival-kakkua. En ollut koskaan ennen moista herkkua maistanut, mutta nyt tuota kokemusta rikkaampana voin antaa varauksettoman suositukseni. Ihan kokonaista palaa en kyennyt syömään, mutta takuuvarma sokerihumalaan johdattava pläjäys jo postimerkin kokoisena viipaleena!

Sitten työjuttuja. Olen tehnyt töitä lomaltapaluun jälkeen aivan mielisairaasti. Oikeasti – viikon loma vaan avasi noita silmäluukkujani sille, miten järkyttävän paljon ajastani menee tavalla tai toisella työjuttujen parissa uurastaessa. Istanbulissa olin wlanitta ja työmeilien ja -puhelujen tavoittamattomissa, ja se oli parin vieroitusireisen päivän jälkeen aika vapauttavaa. Palautus Tellukselle on kuitenkin ollut melkoinen, ja runsaan viikon olen taas tehnyt erinnäisiä työjuttuja aamun ensimmäisistä minuuteista (on täysin normaalia vastata työmeileihin neljä minuuttia niiden saapumisesta, samalla hampaita toisella kädellä harjaten.) illan viimeisiin hetkiin. En kyllä keksi muuta valitettavaa kuin sen, että asuntoni on jäätävä läävä, keskellä viikkoa ei voi edes ajatella pikktunneille asti kestäviä illanviettoja, ja suurinta osaa ystävistä näkee aivan liian vähän. Onneksi on vappu, joka kokoaa kaikki samaan paikkaan, ja ratkaisee samalla kaikki kolme ongelmaa! Skumppahuuruissa ei noteeraa pyykkikasoja, saan varmasti hillua sydämeni kyllyydestä vaikka kuuteen asti aamulla, ja kaiffarit lienevät kaikki samassa kuppilassa.

Kämpästä. Menemättä yhtään enempää niihin lattiapinta-alan kansoittamiin vaatepinoihin, niin nyt on kuulkaa jotain paljon kamalampaa tekeillä. Kovasti rakastamani Casa De Valpurin, ihanan kattokerroksen kämppäni, vastapäisessä talossa tapahtuu kummia. Jonkinnäköistä peltiremppa-perseilyä on harjoitettu siellä nyt kolmatta viikkoa, ja riipii niin maan perkeleesti ettei mitään järkeä! Kombinaatio viihdyn kotonani naturistina plus kevätauringon kiehumispisteeseen kuumentama asunto plus se, etten omista verhoja, on aika kinkkinen yhtälö. Olin jo oikeastaan tottunut ajatukseen, että asun korkealla sijaitsevassa bunkkerissa, ja pidän kaikki asunnon valonlähteet säpissä, mutta ilokseni huomasin tällä viikolla remontin loppuneen, ja availin taas jokaisen luukun, rullasin sälekaihtimet, ja päästin taas ihanan auringon ja huikeat näkymät kotiini. Niin, siis ihan vaan huomatakseni seuraavana aamuna, että kattomiehet ovat palanneet entistä suuremmalla työtiimillä. FFUUUU—. Jälleen upea startti päivälle kääriytyä peittoon ja nilkuttaa lattiaa vasten ryömien, kuin paloharjoitusta yhden naisen voimin harjoittaen. Miten voin tietää koska toi päättyy? Pitäiskö kirjoittaa esimerkiksi leivinpaperiin tosi isolla että CALL ME MAYBE ja oma numero perään, ja sit ehkä vilauttaa jotain raajaa (helppo syötti ihan käsivarren päässä hehe), ja odottaa niiden soittoa tätä asiaa tiedustellakseni? Ideoita otetaan vastaan, ehkä myös verhot. Mieluiten helposti asennettavat ja freesin näköiset.

Joo-o kuulkaa, sellaista tänne. Seuraavaksi agendana on 2 do-listan viihteellisen päädyn suorittaminen, eli ei muuta kun rai rai ja serpentiinit kaulaan ja vähän ripsitupsuja johonkin päin naamaa, ja menox!
Vuosi sitten näin.

HYVÄÄ VAPPUA JA HEI OTTAKAA IISISTI JA TULKAA ehdottomasti SANOMAAN MOICCU JOS NÄHDÄÄN! Se on vaatimus. Pitäkäähän kaikki hauskaa miten ikinä tätä iloista juhlaa päätättekin viettää! Pusu.

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram