Se ois kuulkaa syssy ny. Niin - itsehän olen täällä hehkuttanut neuleiden ja pipojen ja pulleiden kaulahuivien perään jo, öö, heinäkuulta, että sietikin tulla jo vilpoisemmat kelit.

Nyt syksy tuntuu todella alkaneen. Ei tulisi enää mieleenkään nukahtaa ikkuna auki (päinvastoin - saako patterit pistää jo päälle?!) ja aamulla lautalattia tuntuu kylmältä sängynlämpimiä jalkapohjia vasten. Muitakin relevantteja merkkejä synkästä sesongista on ilmassa..

Ihoni on taas identiteettikriisin edessä; ollako lisko vai siloposki? Juuri nyt liskomode on vahvasti päällä, ja naama hilseilee kuin maalipinta antiikkituolista. Nättiä. Snapchattailu tuntuu ankealta, kun iho punottaa ja kiristää, ja rumapäivä on vahvasti läsnä. Olen ensihätään lievittänyt pintakuivuutta Avenen Thermal Spring Water -suihkepullolla, joka majailee työpöydälläni. Pitää kyllä ensitilassa ottaa tujummat aseet käyttöön, ja vaihtaa keveästä kesäkosmetiikasta megakosteuttaviin talvipurnukoihin. Kerron teille pian mihin.

Pyöräillessä lisko muuntautuu kilpikonnaksi. Tämä pakastunut kilppari nimittäin ei ole tajunnut aamujen kylmyyttä fillarilla viilettäessään, ja on joutunut turvautua äärikeinoihin yrittämällä epätoivoisesti vetää jäätyviä korvia kaulahuivin suojiin. Olo on vähän kuin sellaisella Barbiella, jonka niska on katkennut, ja jonka arbuusi on täytynyt työntää pari milliä liian syvälle. Ehkä huomenna laitan pipon. Ja nappaan hanskat mukaan!

Ostin paluulipun Tanskaan. Jep, niin se vaan on, että kauneimmatkin sadut saavat joskus loppunsa. Alle kuukausi, ja olen takaisin tuppukylän kodissani. Todennäköisesti vaan tuijotan ikkunasta kadulle,ja mietin minne kaikki nämä kuukaudet katosivat. Olen salaa ihan pikkuisen tyytyväinen paluustani tylsyyden kehtoon, sillä hektisen Helsingin pyörteet tuntuvat puristaneen minusta kaikki mehut. Olen kaivannut yksinoloa, Dragon's Den Kanadan loputonta toljotusta Netflixistä, sekä tanskalaista lähikauppaani. Siellä olevia ystäviä. Aikaa kuntosalilla hölkkäämiselle. Vieraan kielen puhumista. Tempur-tyynyäni.

Juuri nyt kaikki on niin hyvin. Helsinkiaikaa tuntuu olevan juuri sopivasti jäljellä, ja työt pitävät juuri sopivan kiireisinä. Olen mennyt useimpina iltoina onnellisena nukkumaan, ja herännyt täynnä toivoa. Vaikka illat pimenevätkin kiihtyvää vauhtia ja iho lohkeilee kuin jäälautat pohjoisessa, on syksyssä aina oma kiehtova mystisyytensä. Aamun kirpeä ilma lupaa uutta tuulta elämään. Jotain taikaa.

Kommentit (4)

Battery

Mä kävin just tänään (ekaa kertaa IKINÄ) kasvohoidossa kuivan ihoni kanssa! Teki niin hyvää ja sain viimeinkin oikeet tuotteet korppuiholle :D Just sopivasti näin syksyllä kun alkaa taas kuivuus valtaamaan kesän jälkeen!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Oi mahtavaa! Kesän jälkeen JA juuri ennen tätä haastavinta vuodenaikaa varmasti tosi järkevää :) Ja iho kiittää!

Linda

Kokeilepa Cliniquen moisture surge extended thirst reliefiä. Ainakin itselläni se toimii tosi hyvin. :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Jes, kiitos vinkistä! Mä oon talvella aikamoinen sekakäyttäjä (..), ja sekottelen fiiliksen mukaan ja illasta riippuen iholle erilaisia tuotteita. Tosi hoitavat ja kosteuttavat öljyt on must, samoin kevyemmät pesutuotteet. Suosituksia on aina mahtavaa saada, kiitos siis vielä!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram