Koska joku teistä kultaisista lukijoista kyseli kommenteissa mun käsilaukkumieltymyksistäni, sain hyvän syyn plärätä Net-A-Porteria ja Mytheresaa läpi heti aamusta näin vapaapäiväni kunniaksi. Ja onhan se joulukin tulossa, jos vaikka joulupukin pajalla oltais tänä vuonna erikoistuttu italiassa valmistettuihin jykeviin nahkalaukkuihin.. 

Kuten olen aikaisemminkin maininnut, teen ostokseni tarkkaan vaihtoehtoja punniten ja harkiten, ja satsaan ehdottomasti laatuun aina kun se on mahdollista. Työni pyörii niin tiiviisti vaatteiden ympärillä että harvemmin himoitsen mitään vaatetta erityisesti (korkeintaan mulla on mielessä joku vaatekappale X minkä haluaisin tai "tarvitsisin", ja sitten vaan odottelen sen tupsahtavan eteeni..), mutta korut ja laukut ovat tässä poikkeus, sillä niitä ei pääse päivittäin tuijottamaan yliannostukseen tarvittavaa määrää.
Harmikseni, tai toisaalta myös onneksi, minulla on valitettavan kallis maku, ja koska en suostu tekemään kompromissejä mitä tulee silmää miellyttävään designiin tai riittävän hyvään laatuun, tulee näitä arvokkaita ihanuuksia kotiutettua vaatekaappiin hyvin harvoin. Erikseen on sitten ne pienet bilelaukut joita tulee hankittua milloin vintagena ja milloin ketjuliikkeistä, joiden käyttö on niin vähäistä että voi mennä sieltä aidan matalammasta päädystä hyvällä omatunnolla.

Unelmalaukkuni kriteerit ovat...

  • Sopiva koko - pitää mahtua enemmän kuin lompakko ja huulirasva, muttei kuitenkaan välttämättä mahduttaa niitä salikamoja
  • Lyhyt sekä pitkä hihna - helpompi kantaa! 
  • Kullanväriset metalliosat 
  • Sopivan yksinkertainen malli, missä olisi kuitenkin sitä kuuluisaa jotain
  • Kestää päivittäisen riepottelun ja sopii moneen 
  • Logo jemmassa
Yleisesti ottaen minua viehättää laukuissa hieman erikoisemmat värit tai tekstuurit, koska pukeutumiseni värimaailma on niin monotoninen. En myöskään osaa ajatella muotia tai pukeutumista ensisijaisesti käytännöllisyyttä ajatellen, vaan valitsen mielummin asiat jotka sattuvat vain näyttämään omaan silmääni kauniimmilta tai tuntumaan paremmalta. Nyt kun olen käyttänyt Chloén marjapuuronväristä Paddingtonia sata vuotta, olen kyllä alkanut hieman haikailla syrjähyppyä simppelimmän väristen laukkujen maailmaan.. Samaisen merkin Paraty on ollut jo pitkään suosikkini, ja kotiuttaisin sen oikeastaan minkä värisenä tahansa kummassa tahansa koossa jos esimerkiksi heräisin pari tonnia ylimääräistä tililläni. 


 


Värillisissä laukuissa yllättäen eniten viehätyin viininpunaisista veskoista, ja Saint Laurentin molemmat kaunokaiset ovat täydellisyyttä hipovia. Etenkin tuo ylempi Duffle mokkanahkan ja pintanahkan sekoituksella sopisi täy-del-li-ses-ti Acnen Trackeihini, ja eilen päästessäni ihastelemaan Mariannan versiota tästä laukusta, ihastuin palavasti. Phillip Limin laukuista tykkään myös kovasti, ja vaikka musta-kultaiset klassikot näyttävät omaan silmääni täydellisiltä kaiken kanssa, oli tämä herkullisen punainen valittava tähän. En ole koskaan ollut Louis Vuitton-tyttöjä, mutta olen aina pitänyt Noe-mallin merimieslaukku-henkisestä tyylistä. Wangin minimalistisessa saman henkisessä mallissa on täydellinen harmaan sävy, ja näiden raamikkaampien veskojen vierellä tuon mallin rentous on vastustamaton.


Sitten tummien kaunokaisten ääreen. Givenchyllä on monta aivan ihanaa mallia, ja Antigona on vakuuttanut minut myös laadullaan, mutta se on omaan makuuni ehkä aavistuksen liian skarppi. Tässä Givenchyn mallissa on samaa ryhdikkyyttä mitä Antigonassa, mutta tyyli on jotenkin vintagehenkisempi ja muotoilu pehmeämpi. Alexander Wangin Emilyä olen käynyt My-O-My:ssä kuolaamassa useampaankin otteeseen, ja se näyttää mielettömän hyvältä sekä pienessä että suuressa koossa. Nuo kulmien metallivahvikkeet ovat paitsi käytännölliset, myös tuovat tuohon hyvin riisuttuun malliin jotain pientä särmää. Viimeisenä tuo Chloén Paraty, joka näyttää kuvien perusteella yhtä näppärältä tilaihmeeltä mitä nykyinen ranskattareni, ja omaan silmääni tuossa on jotain vastustamattoman ihanaa - yhdistelmä rentoa ja skarppia.

Kaikki kuvat Net-A-Porter & MyTheresa.

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram