Aah, ihan ensimmäinen, oikea, kunnollinen blogipostaus!

Pystyi sitä lukea rivien välistä tai ei, niin koko tää blogiprojekti on jännittänyt mua aivan älyttömästi. Lukijoiden (jos niitä nyt muita on kuin lähimmät ystävät ja juorujen toivossa scrollaajat) reaktiot on ihan oma lukunsa, mutta oikeasti eniten mua on koko viikon jännittänyt ja stressannut hyvin käytännönläheiset asiat. Paint shop pro:lla maalaamista ja facebookin päivittämistä lukuunottamatta olen aivan hukassa tietokoneiden ja html-koodien kanssa, ja atk-velhon piirteitä omaavat ystävät ovat saaneet olla jatkuvasti auttamassa - siis jos google ei ole osannut jotain kertoa. Myös kamerani käyttö on tällaiselle noviisille about yhtä helppoa mitä rivitanssi vauvakaskelotille, siispä saatte kaiken muun ohessa seurata tätä jännittävää matkaani keltanokasta superkuvaajaksi.

Tai edes kuvattavaksi. Rakas ystäväni Alexa on tarjonnut apuaan kaikessa mahdollisessa "pohjatyössä" mitä blogi on vaatinut nähdäkseen päivänvalon, ja hän myös lahjakkaana kuvaajana ikuisti nämä asukuvat viikonlopun päiväkävelyltämme. Rehellisesti - en tiedä kumpi naurattaa mua enemmän; blogipostaus maailman klisheisimmällä otsikolla DAGENS, vai se, miten epäluontevalta näytän näissä kuvissa. Toivottavasti seuraaviin (..okei realiteetit. Joulukuuhun mennessä.) asukuviin tallentuu myös sitä luontevampaa ja omalta itseltään enemmän näyttävää, hymyilevää akkaa.Kulunut viikko on muutenkin ollut normaalia rauhallisempi, ja iltarientojen sijaan olen valinnut tavallista useammin jäädä kotiin lataamaan akkuja. On se sitten tää vääjäämätön kylmyys, pimeys, ympärillä olevien ihmisten JATKUVA niiskutus ja köhiminen, mutta kotikolo ja yksin vietetty aika on pitkästä aikaa ollut kaikkein mukavinta. Kiireisen kesäsesongin, joka näemmä loppui lokakuun alkuun, jälkeen on kyllä erikoista olla vaan kotona tekemättä...mitään. Keskiviikkonakin kotona glamoröösiä sinkkuillallista (fetasalaattia, hyi kuka edes syö salaattia syksyllä kun on kylmä?) valmistaessa joutu kelata tosi kauan että mitäs täällä oikein kuuluikaan puuhata. Ratkaisu? Imuroiminen ja pyykkäys. Nämä kaksi inhokkiani selätettyäni oli vieläkin jotenkin outoa ja tylsää, siispä kaivoin laatikon pohjalla pölyyntyneet tuoksukynttiläni, keitin iltateet (en IKINÄ polta kynttilöitä kotona. Saati keitä teetä, etenkään iltaisin. Tai yksin.) ja ihastelin yksiöni "syksyistä" tunnelmaa.

Syksy on kyllä hieno konsepti - kynttilöitä palamaan ja villasukat jalkaan, ja sitten huovan alle läppäri syliin nyhväämään. Nyt saa taas herkutellakin, koska hei Suomessa on ihan sairaaaaaan kylmä talvisin jos joku ei tiedä, ja siis herkut = lämmittävä silavakerros ihon alle suojaamaan pakkaselta.
Josta tulikin mieleen vakkarikauppani tämän hetken erittäin petollinen ja taktisesti kassojen välittömään läheisyyteen sijoitettu ständi Kinder maxi- patukoita. Ilkeä kauppias on myös laittanut ne kolme kahden hinnalla- tarjoukseen, jota olen yrittänyt epäonnisesti vastustaa. Haluaisin raportoida onnistuneeni tässä mielenlujuuden kovimmassa koettelemuksessa, mutta roskapussini sisältö (pelkkiä Kinder maxi- kääreiden myttyjä, Profiil-mustikkarahkan tötsiä sekä laukun pohjalta ammennettua sattumanvaraista roskaa) kertoo toista tarinaa. Ihminen on heikko hyvän tavaran edessä, tai ainakin tarjoushintaisten ja ihanteellisen itsepetoksen kokoisten suklaapatukoiden edessä.


Pics: Alexa Dagmar


Suklaa-ansasta tuli mieleen toinen merkittävä tapahtuma kuluvalta viikolta. Puhuin fetasalaatti-iltana isäni kanssa puhelimessa yleisiä kuulumisia, ja kerroin töissä olleen mukavaa, nukkuneeni hyvin, käyneeni taas aamulenkillä, ja ikävöiväni koiriani. Sitten kerroin syystä jota en muista erittäin piinaavasta suklaahimostani, ja siitä, että käyn kovaa taistelua itseni kanssa noustakko mukavasta huopakolosta poistuakseni jääkylmään ulkoilmaan pienen suklaapalan tähden. Ja sitten me spontaanisti arvosteltiin jokainen suklaapatukka läpi, ja fiilisteltiin yhdessä miten Mars on ihan kamalaa ja kaikki keksisuklaat kanssa, miksi Jambon valmistus piti koskaan lopettaa, ja miten Bountyä saa ihan liian harvasta paikasta. Ja miten vakavia vierotusoireita Kinder maxit voivat ääritapauksissa aiheuttaa, että pienen ihmisen pitää soittaa vanhemmilleen voidakseen vastustaa tätä 48centtiä maksavaa 30grammaa painavaa kiusausta.
Moral of the story? Vartin suklaata spekuloituani ei sitä todellakaan tehnyt mieli, vaan pystyin jatkaa syksyn harjoittelua rauhallisesti oman henkilökohtaisen yksityisasuntoni turvassa. Huh. Älkööt siis ystävät ihmetelkö seuraavan kerran kun soitan vain ja ainoastaan puhuakseni yksityiskohtaisesti ruoasta.

Ainiin, nämä kuvat. Minulla on kuvissa päälläni:

  • pipo: asos.com
  • kotka kaulassa: Kuopion Ginatricot 
  • maxi: River Island
  • clutch: vintage
  • huivi: acne
  • kengät: Tokion Converse

 Nyt on vielä pienen hetken juuri se ihanteellisin pukeutumiskausi vuodesta, jolloin niitä vaatekaapin keveämpiä yksilöitä tarkenee vielä käyttämään sukkahousut ja pipon lisäämällä, mutta jolloin saa jo kaivaa lempineuleet aktiivikäyttöön. Syksy on myös ehkä himottavinta shoppailuaikaa, sillä se on sesongeista pisin, masentavin, ja talvivaatteilla pisin käyttöikä. Palataan talvivaatteiden tärkeimpiin yksilöihin lähitulevaisuudessa, ja nautitaan nyt näistä ehkäpä tämän syksyn viimeisistä lämpimän aurinkoisista, idyllisistä syyspäivistä!

Ihanaa viikonloppua toivottaen,

Vivve Valpuri, Kinder maxi- tarjouksen uhri

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram