Olen aika laiska lukemaan blogeja. Voisi luulla, että blogia työkseen pitävällä ihmisellä olisi jotenkin suuri intohimo pläräillä päivästä toiseen muita blogeja, mutta omalla kohdallani niin ei ole. Pääasiassa luen ystävieni päivitykset, muutamaa rakastamaani kosmetiikkablogia, ja paria jo vuosia seuraamaani suosikkia. Bloglovin'ia en ole koskaan alkanut käyttämään (!!! miksi, se on kuulemma jotenkin superkätevää ja helppoa? Onko näin? Kannattaisiko ryhtyä?), vaan aina kerran-pari viikossa tsekkaan kiinnostavien blogien kuulumiset.

Joskus kuitenkin kaipaa jotain uutta ja tuoretta. Tykkäisin ihan hirveästi lukea sellaista taitavasti kirjoitettua pikkuisen päiväkirjamaista blogia, tai sitten jotain sellaista, josta "oppisi" jotain. Koska meikkiblogikiintiö on täynnä, ja käsityöblogit eivät ole kaltaiselleni tumpulle vaihtoehto, olen aivan riemuissani ruokablogilöydöstäni!

Kaavoihin kangistuneena, joskin aika hyvänä kokkina, uudet reseptit ovat aina tervetulleita. Kun Facebookin feediini putkahti ystäväni Emman tuore ruokaan ja kuvataiteeseen keskittyvä visuaalisesti päräyttävä RÖÖPERI, päätin heti jakaa ilosanoman myös kanssanne! Ärsyttävän monilahjakas (juuuust kidding - sanotaanko vaikka että ihailtava?) Emma ei ei ainoastaan omista pettämätöntä silmää kauniiden ruoka-annosten asettelulle kauniiden astioiden päälle, vaan myös taitaa selkeän ja yksinkertaisen reseptiikan kirjoittamisen. Kun blogi muutama viikko sitten aloitti, selasin kaikki sivut kuola valuen tallentaen tulevia suosikkejani kirjanmerkit täyteen. Paras ylläri oli vastikään ilmestynyt ohje sokerittomiin Runebergintorttuihin, allekirjoittaneelle omistettuna, tietty!

Jos siis freesi ja visuaalisesti hieno ruokablogi ilman turhia sivuhöpinöitä kiinnostaa, lähde makumatkalle Rööperiin! Ja onnea vielä ihana, ihana Emma, tästä uudesta aluevaltauksestasi. Pus!

 

Millaisia blogeja te luette? Mistä voisi löytää uusia, kiinnostavia blogeja? Kiinnostaisiko katsaus omiin suosikkeihini? Yllättäen tälleen viikonloppuna kiinnostaa tuo meritähtiasennossa pötköttely läpperi mahan päällä.. Heittäkää vinkkejä tai vaikka omia blogejanne!

Kommentit (12)

Vierailija

APUA mikä kirjoitus! Täällä on rööperisti aivan punastuneena. Kuinka jännää, että joku muukin fanittaa äidin ja poikaystävän lisäksi! :D en kestä <3 <3

Tuisku

Saako tuota blogia tilattua jostain? En löytänyt mitään seuraa nappulaa :D julmaa.

t

Heeei! En ole ennen kommentoinut sulle, joten alkuun todettakoon, että blogisi on oikein mukava. Sitten asiaan, auttaako Tanskassa asuminen ruotsin oppimiseen? Onko ruotsisi parantunut Tanskassa olon aikana? Pahoittaako tanskalaiset mielensä jos heille puhuu ruotsia tanskan sijaan?

:)

T. Vaihtoon Tanskaan menossa

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Heippa! Kiva että nyt kommentoit :) Tosi kiva kuulla tällasta!

Sitten varsinaiseen kysymykseesi:

Sanoisin että riipuu vähän. Tanskan ja ruotsi on kielinä samankaltaiset, ja ruotsin pohjalta kirjoitettua tanskaa on helppoa lukea. Kuitenkin ääntäminen on AIVAN erilaista, googlaa vaikka youtubesta joku esimerkki! Mä saan jatkuvasti kuulla että puhun todella laulaen vaikka puhunkin sanastollisesti tanskavoittoisesti (vaikka itselleni tuntemattomat sanat sanon aina ruotsiksi vaan sinne sekaan, aina on menny viesti perille), vaikka kuinka yritän lausua sanat niinkuin tanskaksi kuuluu :D Jos tulee tänne vaihtoon, niin suosittelen yrittämään opetella tanskan sanaston perusteet (siis esim. se, että jag on tanskaksi jeg jne peruskauran), ja ottamalla mallia miten natiivit ääntää. Toiset ymmärtää ruotsia paremmin kuin toiset, mutta ei ihmiset mitenkään riemusta hypi jos sitä täällä asuvana puhuisin pääsääntöisesti. Vähän sama jos Eestistä Suomeen tuleva puhuis vaan viroa :D Huono esimerkki, mutta ehkä nappaat ajatuksesta kiinni?

Sanoisin kuitenkin ruotsinkielen taitoni parantuneen paljon! Koska kielet on niin samankaltaisia, on kouluruotsi verestynyt mieleen oikein hyvin täällä ollessa, ja puhun nykyään paljon parempaa ruotsia mitåä koskaan ennemmin. Myös rohkeus puhumiseen on tietenkin löytynyt, kun käytän tanskaa päivittäin. Tietysti ruotsissani näkyy sitten toi tanskan vaikutus, ja kuulemma puhun ruotsia sitten tanska-aksentilla! :D Jotkut sanat ovat myös niin juurtuneet mieleeni tanskalaisina (esim. gillar/tycker om ruotsissa on synes om tanskassa), enkä oikeen osaisi enää mitään tack så myckettejä sanoa luontevasti. Tällanen kielihybridi sustakin varmasti tulee jos yhtään jaksat tanskaa opiskella! :)

Sori sekava vastaus, kysy jos tulee lisää mieleen!

Outi

Luen blogeja bloglovinin kautta ja itse asiassa just sun blogin kohdalla on sellain bugi, et tää väittää sun blogin nimeksi "The latest news articles". Kerran mun piti googlata sun blogi esiin, olit maininnut jonkin meikin tms minkä nimen olin unohtanut, ja ihan pokkana googlasin "the latest news articles" ja ihmettelin, miks ei löydy... Mut ei siinä, oot mun uutiset!

Katja

Mä seurasin joskus paria muuta näistä MyCosmon blogeista, ja niissä oli sama juttu, eli kaikki tällä alustalla olevat blogit tulee sinne vaan tolla "The latest news articles" nimellä. Eli vika taitaa olla vähän tässä cosmohommassa :D

Emilia

Suosittelen lämpimästi Bloglovinia :) Mä totesin sen vasta toisella kerralla tosi käteväksi. (Ensin se tuntui jotenkin sekavalta, mutta huomasin vaan lukevani liian montaa blogia..) Voit jakaa blogit eri kategorioihin, esim. ruoka, kauneus, muoti jne. Ja niistä on helppo selata blogeja sen mukaan mitä huvittaa sillä hetkellä lukea!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram