Putsasin viikonloppuna vakkarilaukkuni sisällön toiseen mokomaan, ja kauniin auringonpaisteen innostamana räpsin muutaman kuvan veskani sisällöstä - olenhan hei lifestyle-bloggaaja, enkä ole pitkään aikaan postannut mitään näin loistavan klisheistä! Tästä tuli kyllä totaalinen lame-edition, sillä vaikka olisi ollut kieltämättä hulvatonta kertoa kanniskelevani mukana perhosveistä, esihistoriallisen viikunapuun taimia sekä kultaharkkoja, tältä käsilaukkuni sisälmykset todellisuudessa näyttivät silloin. Todella tylsää perussettiä. Ei lainkaan karkkia, eikä edes kuitteja?! Ei edes sitä aah-kaikille-niin-tärkeetä vesipulloa, josta siemailla kahdeksan litraa vettä pitkin päivää? Olen lame-ass käsilaukkuilija. 

 


Chloén marjapuuron värinen klassikkoveskani on kulkenut käsivarrellani jo monta vuotta, eikä tuo erikoisempi väri kyllästytä koskaan. Vaikka ihailenkin kauniita ja erikoisia design-laukkuja, olen aivan liian käytännöllisyyttä rakastava keräilläkseni niitä dustbageihin vaatehuoneeni hyllylle. Pikemminkin pyrin omistamaan muutaman jokaista käyttötarkoitusta vastaavan laadukkaan laukun, jotka kulutan loppuun ennen seuraavien ostamista. Harmikseni onneksi laadukkailla nahkalaukuilla on ollut tapana kestää, ja jokaisesta aarteestani on ollut oikeasti iloa ja aidosti hyötyä kovassa käytössä. Unelmalaukkujeni lista on kyllä loputon, mutta mä olen huono ostamaan mitään vaatejuttuja ns. turhaan, tai varastoitavaksi. En tykkää omistaa liikaa asioita, ja tavaramäärä ahdistaa jatkuvasti. Kuitenkin rakastan katsella kauniita asioita, fiilistellä niitä, lukea mistä eri designit ja brändit ovat syntyneet, mutta vuodet ovat todella hakanneet sen selkäytimeeni, ettei kaikkea kaunista tarvitse omistaa. Ehkä siitäkin on osittain kiitos ammattivalintani, sillä kun viettää suurimman osan ajastaan tiiviisti muodin ympärillä, jatkuvassa mallistojen vaihtuvuudessa ja sesonkien hektisyydessä, oma elämä ja vapaa-aika tuntuu luontevimmalta aika epä-materialistisena. Vaatteet, laukut ja kengät ovat tulleet enemmän ja enemmän kulutustavaraksi, enkä hilloa arvokkaimpiakaan aarteita tai uniikkeja vintage-löytöjä hyllyillä, vaan kaikki omistamani on tehty kulutettavaksi, ja kun niitä ei voi enää korjata, voi hyvällä mielellä ostaa uutta.


 

..Heikkouksia kuitenkin löytyy varmasti meistä jokaisella, ja omani ovat ehdottomasti kengät. Olen aina rakastanut kenkiä, ja etenkin kenkäkaupassa työskennellessä niitä tuli ostettua kenkäkaapin täytteeksi enemmän mitä haluan edes ajatellakaan. Sinänsä hyvä, että iso jalkani tuskin elämän varrella levähtää, mutten kovalla yritykselläkään saisi jokaista paria kulutettua puhki ennen eläkeikää ja täyspäiväiseksi Schollittareksi ryhtymistä. Olen kuitenkin tässä asiassa onnistunut tsemppaamaan edes hieman, enkä enää aikoihin ostanut kreisimageeihania superkorkeita kenkiä - ainakaan vain niiden ulkonäön takia, vaan kaikkia pitää voida oikeasti käyttää. Kengissä on vain sitä jotain, ja kaikenlaiset mallit korkeista nilkkureista siroihin kesäsandaaleihin ja bikereistä tennareihin, saavat sydämeni sykkimään, ja lompakkoni nyörit löyhäämään hieman. En siis ole oikea ihminen tuomitsemaan laukkuihin sijoittavia kanssasiskojani, sillä kenkäholvini on omaisuudestani rakkainta. Ja jatkuvasti himoitsen uutta paria, vaikka painotan, että en kyllä todellakaan tarvitsisi enää koskaan yhtäkään paria. Korkeintaan uudet salikengät. Ja ehkä uudet matalavartiset valkoiset Converset - edelliset palvelivat vuodesta 2008 tähän vuoteen, ja ovat ehkä eläkepäivänsä ansainneet..Ehkä seuraavaksi sitten siihen postauksen todelliseen aiheeseen, eli käsilaukkuni sisältöön.
Mikäli kuva ei lataudu tai sen tutkailu on hankalaa, niin kerrottakoot sieltä löytyneen tuolloin seuraavat asiat:

 • passi - unohtunut työreissulta, en koskaan kanna sitä mukana, vaan käytän kuvallista henkilökorttia
 • kalenteri - mahdollisimman pieni, yleensä viimeistään helmikuun paikkeilla lappusia tursuava, post-it-lappujen värittämä vihkonen, jota ilman en voisi elää. En yksinkertaisesti voi ymmärtää kännykän kalenteria käyttäviä ihmisiä. 
 • lompakko - omistan tuhat kertaa hienomman Acnen lompakon, joka on aivan ihana, mutta joka ei mahdu pikkulaukkuihin, ja ikivanha hyvin patinoitunut Liebeskindin violetti pussukka pitää sisällään kaiken lompakkosälän
 • ibumaxia - en tykkää napsia lääkkeitä, mutta, noh, kyllä te tiedätte. Välillä vaan tarvitsee. 
 • yksinäinen pinni, jonka päiden pehmikkeet ovat irronneet aikapäiviä sitten - porkee Vivian
 • Bepanthen - mihin tätä muka ei tarvitsisi? Aivan parasta.
 • Lumenen ripsari - en keksi tälle mitään selitystä, en käytä tätä koskaan
 • kampa - aina hyvä, mikäli omistaa hiukset
 • Lancomen Rouge in love- huulipuna - MAAILMAN PARAS HUULIPUNA. Piste. Sävykin niin idioottivarma ja freesaava, että tämä on mulla melkein aina mukana. Bonusta siitä, että voi levittää tarpeen vaatiessa ilman peiliä, ja on just sopivan mehukkaan punainen, mutta koostumukseltaan niin keveä, ettei tule mitenkään ylimeikattu olo. Lisäksi kestää hyvin.
 • Malin+Goetzin huulirasva - #talvi
 • MACin huulipuna - toinen suosikkini. Näemmä ollut neidillä kova tarve huulijutuille. 
 • puuteri - koska siinä on peili, itse tuote täysin toisarvoinen asia. 
 • hileisillä kissakiiltokuvilla tuunattu muistikirja, jonka sain lahjaksi ystävältäni - elintärkeä jokaiselle haaveilijalle, joka tuppaa unohtamaan ajatuksensa jos ote herpaantuu hetkeksikään. Lisäksi upein ikinä.
 • kynä - toimii erinomaisesti, väri musta
 • kuulakärkikynän vieteri - tällä voi leikkiä jos on tylsää/insinöörien pokailuun on aina hyvä olla joku kiva pieni kokoamistehtävä.
 • plektra - mul on oma bändi ja sen nimi on resisposse OKEI OKEI löysin tän kerran sporasta, ja kehitin itselleni tarinan sen onnea tuottavista ominaisuuksista. Toimivuudesta ei ihan tarkkoja tuloksia, mutta vahva tunne sen tarpeellisuudesta kuitenkin.Yleensä käytän mahdollisimman pientä laukkua, johon on suotavaa mahtua vain kalenteri, avaimet (en säilytä niitä laukusta, siksi puuttuivat kuvasta. Sääli, sillä avaimenperäni on upea), lompakko ja ehkä yksi huulijuttu, sillä kaikkea turhaa sitä näemmä tulee heti roudattua messissä jos vaihtaa suurempaan. Toinen ääripää on sitten se Samujin loistava Tori, joka keikkuu olallani silloin, kun mukana täytyy olla vaikkapa salikamat tai tietokone. Less is more kuitenkin lähes aina, ja selkä kiittää kevyistä kantamuksista. Ja huulet monipuolisesta balsamoinnista, kätevää. 

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram