Aion nyt paljastaa itsestäni jotain, mitä en ole teille koskaan kertonut. Vaikka voisi kuvitella, että työsopimus Cosmopolitanille vaatisi tämän korkeakulttuurisen teoksen tuntemusta, niin se on ollut vajaavuuteni jo kauan. Tässä se tulee: katsoin juuri ensimmäistä kertaa The Notebook- elokuvan.


 


Siis sen, jossa ent./nyk./daydreamzneverend-siippani Ryan Gosling pussailee paljon the ultimate mean girl-Regina George aka Rachel McAdamsin kanssa. Josta teinitytöt ovat editoineet tuhansia ja taas tuhansia siirappisia tumbrl-ja pinterestkuvia. Juuri se, 2000-luvun rakkauselokuvien peruspilari, tyttöjeniltojen kuningatar. En tiedä miten oikeastaan onnistuin välttämään ko. elokuvan katsomista tähän asti - tarkalleen kymmenen vuotta (!!) sen ilmestymisestä. Suurin syy on varmasti se, ettei Netflixistä löydy tuota kulttiteosta, eikä tietokoneessani ole levyasemaa jonne sujauttaa dvd. Myös Suomen iStoren vuokrauspalvelu, tuo luottokaverini leffailtoihin, teki tenän myös tämän, kuten monen toisenkin klassikkopätkän, kanssa. Kesällä olin menossa Mattolaiturin ulkoilmaleffaan muistikirjaa katsomaan, mutta penkkirivit olivat niin tungoksesta täynnä, että päätin luovuttaa.


 


Täytyi näemmä odottaa Tanskaantumiseen asti päästäkseni käsille tähän nyyhkypätkään. Oliko se sitten hypetyksen, memejen ihmettelyn sekä odottamisen arvoista?


 
 


FUCK YEAH.


 


En ole koskaan, tai siis sitten vuoden ysineljä & leijonakuninkaan ensi-ilta Savonlinnan elokuvateatterissa (kun Mufasa kuoli), itkenyt yhtä liikuttuneena elokuvaa katsoessani. Tästä voi siis päätellä millainen graniittisydän todellisuudessa olen - kyynelkanavani aktivoituvat hyvin harvakseltaan, ellei kyseessä ole sipulipiiraan leipominen. The Notebook oli aivan erilainen mitä olin kuvitellut, paljon lämpimämpi, aww-fiiliksiä herättävämpi, jopa pikkuisen ennalta-arvaamaton. Katsoin elokuvan koneeltani kuulokkeet korvillani, huopaan tiukasti rullautuneena, ja vuoroin hihittelin, vuoroin nyyhkin ääneen. Sekosin laskuista, mutta liioittelematta kyyneltippaakaan, ainakin kuusi kertaa (!!) pausetin elokuvan, koska itkin niin vuolaasti, etten olisi muuten pystynyt seuraamaan mukana. Ehkä elokuvan hahmot olivat erityisen lämpimästi kuvattu, ehkä elokuvan juoni "on siis ni-iii-iiin suoraan mun elämästä just nyt", ehkä tuntui vaan alitajuisesti niin pahalta ymmärtää etten koskaan astele avioon Rouva Goslingina. Tiedä häntä, mutta elokuva oli suloinen, koskettava, ja herätti paljon ajatuksia. Sanoinko jo, että myös ihanasti itketti?


 


Teille, jotka ette ole vielä kyseistä elokuvaa nähneet - what is your excuse? Eivaan, etsikää tämä käsiinne, ottakaa kylkeen nessupaketti ja kaakaota, ja siirtykää hetkeksi elämän tärkeiden asioiden äärelle.


 


Teille, jotka olette nähneet elokuvan kerran tai sata kertaa - omfg miksei kukaan ole pakottanut mua katsomaan tätä?


 


Teille, jotka olette nähneet elokuvan kerran tai satakertaa ja kelaatte missä vitun ämpärissä mä olen elänyt viimeiset kymmenen vuotta, ja silti kehtaan kutsua itseäni populaarikulttuurin asiantuntijaksi aina kun saan siihen mahdollisuuden, niin hv.


  Vastaus kysymykseesi, Ryan; toden-fuckin-lakin.

Kommentit (51)

Vierailija

What!? Miten toi on ees mahdollista :D Mä en selviäis flunssasta ilman Notebookia.

liisa

En tiedä josko kirjotit ihan kiusaksesi Grosling, mutta Gosling se taitaa mun muistaakseni olla ihan virallisesti :)

Olet huippu!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

HAHAHA voi eiii mikä emämoka!! Oma nimi kirjoitettu vääri! :D Heh, kiitos kun huomautit - ei pitäisi kirjoittaa postauksia 1. kahdelta yöllä 2. sydämenkuvat silmien tilalla.

Kiitos!

Siri

Hei täällä kans yks joka ei oo koskaan ko. leffaa nähnyt! Oon kyllä kuullut tosta monta kertaa ja harkinnut sen kattomista mutta en yhtään tiedä miksi en oo sitä tehnyt! :D Kiitos siis muistutuksesta, tää menee heti to do-listalle!

salla

tääh miten oot voinu vältellä sitä 10v!? :D ihan mahtava siirappipläjäys jota on katsottava aina vaan uudestaan ja uudestaan! ryan gosling on niin ihana <3 tilasin just itelleni motivaattoritopin "squat like ryan gosling is standing behind you", koska ryan <3

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

:D En voi tajuta! Mun tekis mieli katsoa toi heti tänään uudelleen........ Kaikkien menetettyjen vuosien edestä. Mut oikeesti, kertokaa mulle, kattooko joku tota leffaa treffeille/poikkiksen kanssa?! HOW?! Toi on musta just sellanen leffa, joka todellakin katsotaan yksin, jotta saa estoitta itkeä menetetyn/nykyisen/tulevan rakkautensa perään. Korkeintaan sellaisen ystävän kanssa voi jakaa sen kokemuksen, jonka kanssa itkeskely yhdessä on ihan arkipäivää. Alexa-kulta, sinä lukeudut heihin! :D

sipuli

Katsoin kyseisen elokuvan poikaystäväni kanssa viime keväänä. Ja kyllä, teki mieli itkeä - koska elokuva oli niin siirappisen kliseisen huono. :-D Oon varmaan ainoa naikkonen maailmassa, joka on tätä mieltä?!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Hah - mielipideasioitahan nämä ovat, etkä ole varmasti yksin tuollainen vastarannalta huutelija ;) Ehkä itse koen, että elokuvien/kirjojen/musiikin/minkä ikinä koskettavuus on aika henkilöstä riippuvaista. Kävin esimerkiksi ennen Helsingistä lähtöä katsomassa paljon etukäteen nyyhkityn (:DD) "Tähtiin kirjoitettu virhe"- elokuvan, ja sekä lipunmyyjä että leffaliput piipannut tyttö varoitti että nyt nessut messiin, kyllä maar itkettää! Olin suorastaan pettynyt, että KERTAAKAAN elokuvan aikana ei liikuttanut saati itkettänyt, lähinnä huvittuneena seurasin miten ympärillä jengi lähes hukkui suolavesilätäkköihinsä. Se herätti enemmän ajatuksia minussa mitä itse elokuva - miten subjektiivinen asia onkaan jonkun hyvyys/koskettavuus, ja miten tavallaan henkilöön/elettyyn elämään sidottua se voi olla. Varmasti olisi itkettänyt, jos olisin elämässäni myötäelänyt syöpäpotilaan taistelua tai muuta vastaavaa.

Sama asia Notebookin kanssa. Veikkaan, että jos olisin nähnyt sen sen ilmestyessä kymmenen vuotta sitten -ollessani huikeat 14 vuotta- en olisi todellakaan kokenut sitä samalla tavalla. Varmasti olisin viehättynyt sen puvustuksesta ja muusta visuaalisesta (kröhöm, Ryan!), ja ehkä pitänyt tarinasta, mutta sille on varmasti syynsä, miksi juuri NYT se oli itselleni niin koskettava ja riipivä tarina.

Ymmärrätkö mitä haen takaa? :) Kiitos Sibbe kommentistasi, pääsin ihanan diippeihin keloihin täällä kirjastossa! (jossa olen tosiaan tekemässä koulutyötäni ahkerasti, kuten näkyy...)

sipuli

Ymmärrän toki! Ja kyllä mä monelle siirappiselle elokuvalle olen vollottanut, en siis oo mikään kivikasvo :D Kiinnostais nähdä tuo Tähtiin kirjoitettu virhe ihan jo sen takia, että olen itsekin miljoonasta eri lähteestä kuullut tuon "nessut messiin"-kehotuksen.

Mainitsin äsken poikaystävälle tästä Notebook-keskustelusta, niin se muuten totesi, että kyllä hän jossain kohtaa elokuvaa liikuttui. Siitäkin huolimatta, että Ryan Gosling on vähän niin kuin meidän keskinäinen läppä maneereineen (mielestäni Ryan on parhaimmillaan leffoissa, joissa sillä ei ole kovin montaa repliikkiä). Ehkä katson Notebookin vielä joskus uudestaan ja itken kuin pieni lapsi?

Tsemppiä kouluhommien kanssa! Tanska on ihan mahtava maa. Vaikka postaisit seuraavat 365 päivää vain ja ainoastaan Tanskan ihanuudesta, niin mua haittais siinä pelkästään se, etten itse asu siellä.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Mun mielestä se onkin se yks makein juttu kaikessa viihteessä - kaikelle tuntuu olevan kysyntää, ja kaikelle omat liikuttujansa :D Mitään idioottivarmaa itkettäjää tuskin on, siis joojoo vaikka perheen massamurha tms lasten väkivaltainen hakkaaminen, mutta hoksaat varmasti mitä tälläkin tarkoitan.

Olin oikeasti kyllä pettynyt tosta tähtiin kirjoitetusta virheestä. Tuntui vaan siltä, että joko pitäisi tosiaan olla itsekin hengityskoneessa sitä katsoessa (:DD) TAI sitten vähintäänkin kymmenen vuotta nuorempi. Tai jotain.

Ja kiitos vielä tsempistä! Oikeasti, ton kuuleminen että Tanskalife ei tule vielä korvista on ehkä ihaninta kuultavaa, sillä TBH se on aikalailla ainoa asia mikä pyörii päässä - siis koulujuttujen lisäksi. Luulen että esmes jouluun mennessä on tottunut kaikkeen eri lailla, ja ei enää joka aamu herää siihen ajatukseen että hetkonen, olen Tanskassa. Tää on kyllä niin mahtava paikka, että olen kiitollinen että myin lähtiessä kaikki huonekaluni. En ole varmaan ihan heti haikailemassa takaisin sinne asumaan. TÄNNE VAA!

Heinz

Testaan mun kyynisyyden tasoa tolla leffalla, kun mikään ei tunnu miltään isketään Notebook koneeseen. Ja ulvotaan ja uskotaan taas kuolemattomaan rakkauteen :D

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

DO IT! :D Vaikka kuten ylläoleva erittäin hedelmällinen keskustelu osoittaa, ulvominen on henkilökohtainen kokemus. Uskon kuitenkin Notebookin värähdyttävän kylmimpiäkin viisareita.

Maaria

Mun mielestä toi oli kaamea elokuva! Toi nainen oli niin ärsyttävä ja jopa yleensä niin ihana Ryan näytti ihan kodittomalta karhulta! Tälläset yltiöromanttiset elokuvat ei taida olla mun juttu, en oo koskaan nähny esim. Titanicia. Sen sijaan esimerkiks Sinkkuelämän finaalijakso jaksaa aina itkettää, tai se kun joku hakkaa kätensä irti erämaassa ja pelastuu varmalta kuolemalta, tai kun ihmiset soittaa viimesen puhelun läheisilleen kaapatusta lentokoneesta. Mut Notebook - ei enää ikinä! Mahtavaa kuitenkin että sä ja monet muut on tästä leffasta tykänneet, hyviä leffoja ei nimittäin varsinkaan nykyään tehä mitenkään liikaa!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

"kun joku hakkaa kätensä irti erämaassa ja pelastuu varmalta kuolemalta" REPESIN ÄÄNEEN TÄLLE, ei helvetti, todella accurate :D

Nina

ÄÄÄÄ EN OO KATTONU! Tiedän siis mitä teen tänä iltana, piti katsoa True Bloodia mutta Ryan menee kyllä edelle. Vaikka ei Alexander Skarskårdinkaan lihasten tuijottaminen varsinaisesti silmiin satu. :P

Battery

Hmm kaikki puhuu tästä aina säännöllisesti. Nyt mun on kans pakko! Varmaan kuuluu samaan kategoriaan, kun en oo koskaan katsonu Frendejä.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

:DDD En oo KOSKAAN kattonu Kaunareita, niin en osaa sanoa liikkuvasta kuvasta, mutta joo googlen kuvahaku kieltämättä muistutti hypoteettista tulevaisuuttani.. Jessus!

:)

joo se on mun yks suosikkinäyttelijöistä siinä :`D katon sitä kun äiti aina pakotti mut pienenä istuun telkkarin etteen kun se tuli, muuten en kattois ku siinä tapahtuu puolessa vuodessa yhtä paljon ku muissa ohjelmissa yhdessä jaksossa, oot ehkä sekoitus Cara Delevingneä ja sitä :D tai ainaki sit 20 vuoden päästä, nyt näytät liian nuorelta, oot tosi kaunis! :) ja voi jepulis kun alkoi itseäkin haluttamaan ulkomaille kun uskalsit tuollainen jutun tehdä, josta tulevaisuuteenkin niin paljon hyötyä vaikka uskallusta vaatiikin, annat hyvää mallia kaikille! :) uskallukseen ja omien unelmien seuraamiseen yms ja kun oot niin ystäväöllisen oloinen

J

Mä katsoin tän nyt loppukesällä ensimmäistä kertaa ja itkin, kun viimeistä päivää. No päätin sit jostain mielenhäiriöstä mennä googlettamaan sen leffan ja mulle selvisi, että Noahia vanhana näytellyt James Garner on kuollut samana päivänä ja voin kertoa, että itkin varmaan kaksi tuntia lisää. :D Note to self: älä ikinä googleta mitään. Mutta joka tapauksessa, ihana leffa.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Voi eiiii miten liikkis tarina :( Se papparainen oli aivan ihana! Muutenkin kyllä tää kolahti ja kovaa, ja siis se on todella harvinaista että leffa alkaa itkettää.

Mari

Tää postaus oli kyllä nyt viimenen sysäys matkalle kohti vuokraamoa, ko. leffaa netflixistä ja goslingia helsingin kaduilta itsekin ahkerasti etsineenä. Jee vivian, vaikuttaa et tanskautuminen ja koulu on alkanut paremmin kun hyvin! Terkkuja ja tsemppiä ja kaikkea kaikkea superia sinne! :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Joo miks Ryan ei käy Beefissä? Onkohan se tinderissä?! (lol ei salee)

Kaikki on kyllä kivasti tanskautumisen saralla, koulu vähän stressailee hetkittäin, mutta se on oikeestaa ihan kivakin tunne! Terkut ja halaus sulle - MITEN SULLA MENEE KOULU? Onko kaikki mennyt hienosti ja ihmiset on kivoja sulle?

Mari

Älä haha, nolo Ryan ku esittää et sil ois jotain parempiiki mestoi mis hengaa ku Beef.

Koulu on menny hyvin! Ihmiset on ollu kivoja ja bileet railakkaita, vaikka tosin molempia löytyny aika laidasta laitaan, osa jengistä on vähän hämyä... :D vähän toivon et alun hämmennys vaihtuis jo pikku hiljaa normiarkeen, kylhän stressi ja ahdistus meinaa satunnaisesti iskee. mut päällimmäisenä kuitenki absolutely hyvä fiilis :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

No siis olihan toi hämyisyys aika arvattavissa hihihi! Kaikennäköistä kulkijaa mahtaa kyllä muotikouluunkin - trust me. Olen muutaman kerran purrut huulta silmät lautasen kokoisina, mutta sitähän se opiskelu myös on - oppii olemaan kaikenlaisten ihmisten kanssa.

Hyvä että on bileitä, niitä tuntuu meilläkin olevan niin tiuhaan, että oikeastaan aika harvakseltaan niihin on ehtinyt lähteä! Odotan kanssa itse sitä normaalia arkea, luentoja ja muuta, viimeiset kaksi viikkoa kun on mennyt pelkästään ryhmätyötä vääntäessä, eli kirjastossa kahvitellessa. Shoppailuhimotus atm: lenkkarit ja värikäs koululaukku kiinnostaa!

Mari

Shoppailuhimotus atm: uudet farkut (tää biletyksen ja sitä kautta kilojen vähentyminen ei näytä ajankohtaselta ongelmalta, joten uusille edelleen tarve), ja ikuisuusongelma eli syys/talvitakki!

Anonymous

Täälläkin yksi, joka ei oo nähnyt tuota eikä yhtään muutakaan Ryanin leffaa. Mikä on saavutus, koska katson elokuvia viikottain ja kohta täytän 40v! Lisäksi luen Pupulandiaa, mistä tulee aika ajoin kannustusta katsoa ko.herran elokuvia, mm. Drive kuulemma pitäis ehdottomasti katsoa.

Sumppi

Haha, se Leijonakuninkaan ensi-ilta (juurikin Savonlinnassa) sattui olemaan eka leffa, jonka oon koskaan käyny kattoo :D hassu yhteensattuma!
Pakko muuten sanoo et blogisi on parasta, toivottavasti siulle jää aikaa blogata myös siellä Tanskassa raskaan koulun/bilettämisen ohella ;)
Niin ja olit miusta ihana jo galtsuajoilta Vichy!
Kiitos ja mukavaa syksyä!! <3
Niin ja pitää varmaan kattoo toi leffa, ite vollaan jo pelkästään katellessani ohjelmia joissa ihmiset liikuttuu!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Voiiiiii eiiii, ei oo totta! Aikamoinen yhteensattuma, kun en tosiaan sieltä päin ole kotoisin, vaan vieraileva tähti :D Voi Savonlinnaa, pääsisipä sinne <3

Kiitos tästä kommentista, kylläpä on mukava kuulla että edelleen tykkäät! Ja vaikka nyt alku onkin hektistä, niin pyrin muistamaan myös blogin. Suuntaa kanavalle siis aamulla ;)

Anniina J

Pitäis antaa varmaan tälle toinen mahollisuus, viime syksynä oisin halunnu testata oman kivisydämeni heikon kohdan ko. leffalla, mut.. nukahdin ekan puolen tunnin aikana :D

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

!!!! :DDD MITEN? Okei, olit varmasti TODELLA väsynyt. Suositelen kokeilemaan uudelleen, silleen että olet nukkunut ja syönyt haha

Marika

Mäkin katoin vasta joku kuukauspari sitten kyseisen leffan! Koneella se odotti kattomista yli vuoden, mutta en jotenkin saanut aikaiseksi. Leffa oli ihana, mutta kirja on mielestäni vielä parempi. Tykkäsit vissiin lukea (? ehkä :D) joten lue se! :) Nicholas Sparks.

Miia

Ihana leffa oli! Mut joo mäkään en itkenyt The fault in our starsia katsellessa, vaikka kaikki niin kertoivat itkeneensä ja leffassa meidän takana istuva tyttö itki oikein isoon ääneen:D Drivesta pakko sanoa, menin senkin katsomaan elokuviin ja tähän päivään mennes tuntuu et oon ainut joka inhoo sitä leffaa. Niin huono ja tylsä ja tylsää myös että Gosling ei puhunut paljo mitää. Taidan tosin antaa uuden mahdollisuuden koska mm. Kämppikseni tykkää siitä leffasta eikä ymmärrä miksi minä en :D

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Hah, mä tykkäsin kyllä Drivestä. Ei se mun suosikkileffa ole, mutta siinä oli paljon mistä tykkäsin, erikoisuus, se vähäsanaisuus, visuaalinen puoli JA etenkin musa. Ja ryan tietty, daa. <33

Nää on kyllä niin mielipidejuttuja, että ei varmasti kaikki lämpee samoille. Fault in our stars oli kyllä mulle yli hilseen :D

Jaana

Varo F-sanan käyttöä. Ulkomaalaiselle se ei tietenkään kuulosta yhtä pahalta kuin natiiville. Se on vaan sana jota ei kannata kauheasti viljellä.

Nanne

Mulla on sitte vissiin TODELLA paha aukko sivistyksessä, kun en koskaan muista edes kuulleeni koko leffasta. :D

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram