Olen tähänastisen elämäni inhonnut joulua yli kaiken. Se on ollut tuskastuttavan pitka ja hidas prosedyyri vain yhden "ison" päivän tähden, joka on edustanut aina itselleni hysteeristä kulutusta, liikaa odotuksia, veemäisen kiireistä aikaa töissä. Loputtomat viiltohaavat joululahjapaketoinnista yhdistettynä siihen stressiin, että välipäivinä pitää palata kontsalle ja inventaarion ääreen ei ole myöskään auttanut oikeaan tunnelmaan pääsyssä.

Nyt, kypsässä kahdenkymmenen neljän vuoden iässä joulu on alkanut puhutella minua sen perimmäisellä tarkoituksellaan. Kun elää tuhansien kilometrien päästä rakkaistaan, on viikon lepoloma tärkeimpien ihmisten seurassa jotain, mitä olen odottanut hartaasti. Lähtölaskennassa on auttanut se, että on saanut kuunnella joulurenkutuksia, leipoa, lipittää glögiä ja ihastella kirkkain valoin koristeltua, tunnelmallista kaupunkia. Ei tunnu yhtään pahalta. Olen myös innostunut joululahjoista vähän normaalia enemmän. Kai se on jotain alitajuista materialistista kompensaatiota, että saa muistaa lähimmäisiään myös jollain kivalla yllärillä. Viimepäivät onkin menneet muiden lahjatoiveita udellessa ja yllätyksiä paketoidessa, ja vaikka less is more on ohjenuorani tänäkin vuonna, olen aika innoissani muutamasta löydöstäni..

Tähän aikaan vuodesta joutuu myös itse vastailla viimehetken lahjatoiveisiin, ja vaikka olen yrittänyt painaa mieleeni OIKEASTI tarvitsemiani asioita, oli tämän kollaasin laatiminen jonkinmoinen haaste.. Tässä kuitenkin muutamia juttuja, joista itse ilahtuisin valtavasti, oli kyseessä sitten joulu, synttärit, nimpparit tai emt vaikka valmistujaislahja!

 

1. Shoeaholic. Ei tule olemaan sellaista päivää etteikö joku kenkäpari vähän himottaisi, niin se varmaan valitettavasti on. Niken Air force 1 hi:t ovat tämän hetken pakkomielteeni, en tosin ole vielä sovittanut noita valkoisia jättiläisiä siroon neliykkösen jalkaterääni - sotalaivan kokoisia jalkoja ei tarvitse entuudestaan korostaa.

2. Nelisilmä. Mun kaukonäkö on yhden asteen miinuksella oikeassa silmässä, vasurin näkö on virheetön. Tuon pienen feelun huomaa vain ollessani väsynyt, ja silloin kaukonäköni on sumea, ja päätä saattaa alkaa särkeä. Silmälasien osto on ollut jo ikuisuuden listallani, ja olen niin monesti kiroillut iltaisin pyöräillessä miksen ole hankkinut rillejä.... Tämä on aito tarve.

3. Aikatauluttaja numero yksi. En voisi elää päivääkään ilman paperikalenteriani, kirjoitan sinne KAIKEN. Ylläripylläri edellinen vetelee viimeisiä sivujaan, uusi pitää löytää pian. Ehkä Helsingistä tärppää, vaikka tanskankielen opinnoille olisi varmaan parempi ostaa joku aforismikalenteri, haha..

4. Meikkileikit kiinnostaa aina. Kosmetiikkaa tuntuu tursuavan ovista ja ikkunoista (ei sillä - rakastan jokaista purnukkaa), mutta aina se kokoelman laajentaminen innostaa. Laadukkaat siveltimet erityisesti MACilta ovat mieleeni, ja onneksi rakas isoveljeni hoksaakin kääriä niitä usein lahjakääröihin siskoaan ajatellen.

5. Sänkyni on temppelini. Rakastan nukkua, ja mukava sänky ja laadukkaat tyynyt ja peitot ovat ehdottoman tärkeä jokapäivän asia. Pehmoiset ja kauniit lakanat ovat ihania, ja niitä otan niiden arkipäiväisyydestään huolimatta aina riemusta kiljuen vastaan. Olen päätynyt pitämään jättisängyssäni neljää tyynyä ja kahta peittoa, ja joudun siis ostamaan lakanoita aina kaksi pakettia petiäni kohti. Ei siinä muuten mitään, mutta uusien settien ostaminen käy tyyriiksi.. Joulupukki saa siis aina tuoda lisää petivaatteita!

6. Sporty Spice^90. Urheilusta on tullut niin tiivis osa viikko-ohjelmaani, että omistamiani jumppakuteita saa olla jatkuvasti pyykkäämässä. Kokoelmani on liian pieni. Myös kuvan DAY:n jumppakassi on niin näppärän kokoinen, superkevyt ja kaunis, että taidan ostaa sen itse itselleni joululahjaksi, haha.

7. Keittiö on kodin sydän. Kaikki ruoanlaittoon liittyvä on kaltaiseni herkkuperberin mieleen, ja esimerkiksi Iittalan mustavalkoiset Taika-astiat, Tools-sarjan keittiövälineet ja hyvät veitset ovat käytännöllinen ja mieluisa lahja minulle.

8. Pientä ja mustaa. Vihaan ostaa alusvaatteita. Se on tylsää, aiheuttaa vartalokomplekseja, siihen uppoaa paljon rahaa, ja valikoima tuntuu kaikkialla olevan jotenkin plaah. En ehkä ole vieläkään löytänyt mitään täydellistä settiä, jota voisi akuankkamaiseen tyyliin ostaa kahdeksan paria. Sitä odotellessa..

9. Neulemania. Okei, en saisi enää IKINÄ ostaa yhtäkään villapaitaa, muttamutta toisaalta en mitään muuta käytäkään. Rakastan villapaitojen mukavuutta, lämpöä ja yhdisteltävyyttä, ja sorrun joka liikkeessä aina hiplaamaan laadukkaita ja pehmoisia neuleita.. Onneksi itsekuria on edes rahtunen jäljellä - meinaan hukkua neulemereeni jo nyt! Silti, en pahastu jos pukin pajalla on löydetty hyvä erä kashmiria.

10. Rakkausaikaa. Kuvasta puuttuu se tärkein ja näkymätön lahja. Tämän joulun hartain toiveeni on saada seitsemän täysin stressitöntä hyvän mielen päivää, mahdollisimman laadukasta aikaa perheeni ja ystävieni seurassa, kiireettömiä keskusteluja, hyvää ruokaa, lämpimiä halauksia sekä uusia kokemuksia. Ehkä myös pari levyä Fasun joulusuklaata, mutta onnelliset hymyt ja raikuvat naurut tuovat minulle joulun ja kodin.

AAAAAA Olenko ainoa joka odottaa joulua aivan pistoksissa?! Miten ihmeessä maltan odottaa vielä viisi päivää?! JA osaako joku vinkata mistä saisi kivan ja sopivan pienen kalenterin?

Kommentit (12)

ina

Et ole ainut! Olen itsekin innoissani muutamasta lahjalöydöstäni ja odotan jo niiden antamista saajilleen, mutta sitäkin enemmän odotan sitä joululomaa, herkkuja ja tunnelmaa! <3 Viime viikot on ollu kiireisiä, samoin tämä nykyinen. Tämä aamu meni niin penkin alle kuin oikeastaan voi mennä, mutta toisaalta mitä rasittavampi viikko takana, sitä ihanammalta joulu koittaessan tuntuu, eikö! ;D

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

No joooo! Mulla on ollu aika hektistä koulussa ja töiden kanssa, ja kahta makeammalta tulee tää loman alku pian maistumaan! Lahjojen antaminen on ihan sairaan kivaa :)

suvi

Haha et tosiaan ole! Itse intopinkeänä odotan joulua. Paheni vaan tämä kun pääsin sunnuntaina suomeen rakkaiden luokse! Jouluränkytyksiä kuynnellaan täälläkin. Ihanaa joulua ja kiitos parhaasta blogista! Oot huippu! Muuta ei voi sanoa!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kiitos tuhannesti Suvi päivän piristyksestä! Lohduttavaa kuulla, etten ole ainoa lapsen lailla joulua odottava.. :D Kyllä se etäisyys kotimaahan tekee paljon!

memmi

Oi kyllä, joulua odotan kovasti! Mulle riittää nähtävästi ihan jo tällanen jonku sadan kilometrin erotus perheestä, koska nykyään joulu merkitsee mulle just sitä kiireetöntä oleilua läheisten kanssa (ja no, ehkä vähän sitä ruokaakin..). Tuun varmaan hamaan loppuun asti olemaan äitin tyttö, joka viihtyy vähän turhan hyvin kotikotona haha :D Meillä onneksi on sovittu, että ei ostella lahjoja, niin on sentään välttynyt tolta stressiltä, nimim. vihaan lahjojen ostamista :D

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Lahjojen ideoiminen ja ostaminen on musta ihanaa (kuten ehkä kollaaseistakin on voinut havaita..), mut ymmärrän kyllä sen olevan stressaavaa. Itse ostan niin harvalle lahjoja, että ei pääse stressi yllättämään, ja ehkä sitten tunnen läheisieni maun niin hyvin, että on ollut helppoa löytää paketit :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Mitä. ihmettä. on. rinarit?! :D Ai rintsikat aka rintaliivit? Noi sporttiversiot on Victoria's secretin ja noi toiset tais olla Clavinin, katoin Net-A-Porterista!

Inna

No just ne!! Luulin että rinarit on ihan yleiskieltä, aina oppii jotain uutta!

Norppi

Kerro suureen ääneen kun löydät sopivan kalenterin!! Kaikki kauniit tuntuu olevan kiven alla ja tilanne alkaa mennä aika kaaoottiseksi täälläkin

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram