Vaikka ei kykenisi tuntemaan ihollaan ulkolämpötilaa, on Suomessa talven saapuminen havaittavissa alati synkkenevässä katukuvassa. Mikä siinä onkin, että syksyn taittuessa puolihuomaamatta talveksi, alkaa himoita mustaa väriä ylleen? Ehkä tässä on taustalla joku asfalttiviidakkoon maastoutumisharjoitus, tai sitten kalpeakasvojen tapa korostaa ihon läpi kuultavaa verenkiertoaan ja ruoansulatustaan yms. Ainakin itse pystyn tällä hetkellä ajatella vaatevarastooni vain ja ainoastaan mustaa. 
 


Kokomusta asu istuu mielestäni auringon suutelemalle iholle täydelliseksi, odottamattomaksi säväykseksi, jonka kaveriksi sopii räväkät neonvärit tai trendikkäät pastellisävyt, sekä hempeä nude. Tällöin tumma yksivärisyys antaa koko valokeilan asun värikkäämmille yksityiskohdille. Lisäksi goottilookista ei ole vaaraa juhannuskekkereissä kun iholla on terve ja heleä päivetys.
Vaan totuus on toinen marraskuun kynnyksellä, kun ihon viimeisetkin muistot kesästä ovat valuneet viemäriin jo viikkoja aiemmin. Mikäpä korostaisi huonosti nukuttuja öitä ja kalpeaa ihoa kuin kokomusta asu! Rakkaat suomalaiset, olemme kaikki pähkähulluja mörköjä. 
Noh, vitsit sikseen. Kokomusta asu hoitaa ihan saman homman mitä suven suloinen versionsa, eli on mitä mainion pohja säväyttää asusteilla ja yksityiskohdilla - tai materiaaleilla.


Jotta kokomusta asu soisi muutakin visuaalista ärsykettä kuin kasvojesi pintaverisuonien laskemisen mahdollisuuden, on avainsana tekstuurit. Kuten huomasin näitäkin inspiraatiokuviani lajitellessa, kaikkien "se jokin" piilee eri materiaalien yhdistämisessä. Suosikkimateriaalini nahkan himmeä kiilto tuo mukavaan perusneuleeseen hieman enemmän femme fatalea, ja karsii asusta kuin asusta lähdin vain viemään roskia mutta näemmä en löytänyt kotioveani vaan jäin pyörimään kaupungille- viboja. Tuo alla oleva villakangastakki-neulemekko-nahkaleggingsit-tennarit- look tulee varmasti kopioitua ja pian - tuskin enää montaa viikkoa ulkona voi viilettää paljain nilkoin ihan muina roskanviejinä. 

Jos kissanainen ei kuitenkaan ole alteregosi etkä tunne nahkaa (vielä) toiseksi ihoksesi, toinen vaihtoehto on valita eri materiaalien ja pintojen synkkä mutta kaunis liitto. Paksu neulos puettuna esimerkiksi ohuen ja laskostetun hameen kanssa toimii aina, samoin muutaman erilaisen pinnan yhdistäminen. Yllä olevien kuvien neuleet ovat ihanan lämpöisen ja tiivin näköistä neuletta, joka muistuttaa lähes rentoa svetaria. Ehdottomasti ostoslistalla! 

Itse rakastan mohairin karheaa pörröisyyttä ja angoravillan pumpulisen suloista tekstuuria, joilla saa lisättyä yksiväriseen ja simppeliin asuun jotain mielenkiintoista. Myös pellava on kovasti mieleeni, ja yksi suosikkivaatteeni onkin Acnen perus t-paita mustassa pellavassa, jonka epäsymmetrisesti läpikuultava pinta tekee siitä erikoisen. Haaveilen myös täydellisestä silkkipaidasta pestyn mustan värissä, joka paitsi tuntuu ihoa vasten täydelliseltä, myös sopii lämmittävyytensä puolesta viileneviin ilmoihin erinomaisesti.


Tarina ei kuitenkaan kerro mikä siinä mustassa värissä niin viehättää. Pienet rokkivibat, kissanaisen seksikkyys, jokaista miellyttävä käytännöllisyys, pirkkaniksi sen hoikentavasta illuusiosta - tai ehkä vain yksinkertaisesti se, että siihen on mahdotonta yhdistää mitään väärän väristä. Päättipä sitten verhoutua päästä varpaisiin goottien kesäjuhlille tai käyttää neulemekkoa sen ihanan statement-korunsa tyhjänä kanvaasina, musta on aina uusi musta.

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram