Nyt se joulu kaiketi on jo aivan nurkan takana, siellä punaisena ja hohtavana kilinäkaverina odottaa jo malttamattomana. Minä olen äidin kodin sohvalla verkkareissa, ja pohdin tuon juhlapäivän syvintä olemusta. Niin paljon puhetta ja hässäkkää ja suunnittelua, yksi päivä, ja sitten taas elämä jatkuu ihan normaalisti. Tai no, muutama vapaapäivä tulee kalenterin suunnittelijoiden antamana jokavuotuisena pyyteettömänä bonuslahjana, siitä en valita. Hesarin uutisen mukaan jouluna saa myös syödä ilman häpeää, eli en varmaan ole ainoa joka siinä torstain-perjantain paikkeilla havahtuu syöneensä ja juoneensa enemmän mitä viimeisten kiireellisten viikkojen aikana yhteensä. Niin, sittenhän seuraavassa korttelissa onkin se papattimattojen, roomalaisten kynttilöiden puhkomien silmien ja tiimari-koristeiden täyttämä uuvee. Hypetys on kovaa - missä on bileet ja mistä löytää hiletoppi joka peittää joulukilot ja missä olis kivoin olla kun vuosi vaihtuu ettei taas tule pettymyksiä. Sitten voimme kaikki yhdessä brenkkutuopit kädessä kilitsen luvata terveellisempien elämäntapojen alkavan heti, kun darrapäivä on lusittu pizzaonlinen ja kotitekoisen vatsahuuhtelun (jaffalla) voimalla.

Ei kuitenkaan auta nyt masistella ja olla kyyninen - toistaiseksi joululomani on ylittänyt kaikki odotukseni. Lahjat on hankittu (ostin vain yhden, mutten sentään itselleni), sydänystäväni on käynyt erikoisvierailulla toiselta puolelta maapalloa, viinin makuun on taas päästy loman kunniaksi, ja eilinen vierailuni kauas eksoottisen Vantaan puolelle oli ihana. Rekiretki (no okei, oikeesti metrolla Mellunmäkeen. Se se oli JOTAIN) piti sisällään hyvää ei-jouluista-ruokaa, viiniä, ja monta erää afrikan tähteä. Yleensä niin kovin kilpailuhenkinen ja maanisesti voitontahtoinen yours truly antoi muiden voittaa, voi sitäkin eräänlaisena joulun ihmeenä pitää.

Tänään on ollut loistava, todella rento päivä. Heräsin kahden pikku piskini ryömiessä untuvapeiton uumenista, söin viimeiset luukut kinder-kalenterista, ja ryhdyin leipomaan. Panokseni perheeni joulupöytään on paitsi jouluisen soittolistan kokoaminen, myös todella yllättäen banana breadin leipominen. Heitin taikinaan lusikallisen kanelia ja saman verran kardemummaa tuomaan jonkinlaista jouluvibaa, ja äsken koemaistokierros antoi kokeelliselle leipomukselleni kiitettävän arvosanan.
Seuraavaksi kylvetin koirat puhtaan pörheiksi, ja aloitin pakkaamaan matkalaukkuni. On ällistyttävää miten paljon tavaraa sitä voikaan kokea tarpeelliseksi pakata kahden yön visiitille Kallioon. On kaksi eri hupparia, yksi mekko, farkut, villasukkia, muutaman vuosikerran verran lehtiä, ja sitten kaikki elektroniikka. Myös Officen ensimmäinen tuotantokausi-dvd tuli mukaan, ja muistikirja siltä varalta että piirtämisvimma iskee, ja äidillä ei esimerkiksi sattuisikaan löytymään yhtään paperia. Vesivärit sentään jäivät Punavuoreen odottamaan kotiinpaluuta, sillä tämän illan otannalla en ole jaksanut oikeasti tehdä muuta kuin lukea yhden vanhan Tiede-lehden, ja nuokkua koirakakarat sylissä sohvalla. Ruokaostokset, alko-visiitti, ja pakollinen aatonaaton (piti googlata kirjoitetaanko yhteen vai erikseen, tää on niin tätä) pizza on hoidettu. Kaikki on valmiina huomiseen Hyvin Erikoisen Joulun viettoon.

Ai, sain myös äidiltä luontoarvan. Pitkän arvan arpomisen (arpa ja arpominen, höhöö, taitaa väsyttää) jälkeen päädyin valitsemaan söpön bokserin (perustelut: se oli ainoa bokseri arpavitriinissä = pakko olla voitokas) JA ARVATKAAPA VAAN....Silloin menee jo aika hyvin arpahommissa jos ei edes tarvitse raaputtaa arpaa loppuun asti todetakseen joulun ihmeen tapahtuneen, ja olevansa VOITTAJA!!!!! HUUTOMERKKEJÄ!!!

..Ja koska teitä, rakkaat joulunhuuruiset lukijani, kuitenkin kiinnostaa mihin ajattelin sijoittaa suuret voittamani pätäkät, niin voin kertoa teille että varmaankin lyhentämättömänä tapsan tansseihin ja muutamaan oluseen. TAI sitten siihen Granitissa myytävään hehkulamppuvalosarjaan, joka ihanista pallovaloistani poiketen voisi jopa tuoda ihan kunnolla lisävalaistusta pimeään kotiini. Tätä voi pohtia, voitte myös itsekin ehdottaa vaihtoehtoisia tapoja sijoittaa äkillisesti kasvanutta omaisuuttani. Hyväntekeväisyys ei tällä kerralla ole vaihtoehto, saahan Suomen luonto sentään 0,02 eurosenttiä Luontoarvan tuotosta.

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram