Hyvät uutiset:


1. Ihkaensimmäinen koulutyö on tänään palautettu ja presentoitu. Ei ollut todellakaan helppoa ryhtyä "kylmiltään" heti ensimmäisellä viikolla puuhastelemaan nopealla aikataululla suoritettavaa, monivaiheista tutkielmaa neljän täysin tuntemattoman kanssa. Näemmä kuitenkin kaikesta selviää, vaikka hampaita pitäisi välillä vähän kiristelläkin.


2. Edelleen joka aamu herätessä ensimmäinen ajatus on se, että kaikki on jännittävää ja uutta ja kivaa - jokainen päivä on niin erilainen.


3. OMA PYÖRÄNI ON MATKALLA TANSKAAN! Hallelujah ja seisovat aplodit faija Niemiselle siitä. Vaikka fiksasin ruosterämää korjaajalla hieman käyttäjäystävällisemmäksi, on oma pyörä kuitenkin aina oma. Aijai, tätä materiaalista onnea. Halaus ja suurkiitos sille lukijalle, joka osasi tässä asiassa avustaa <3


4. LÄHDEN HUOMENNA AARHUSIIN TYÖMATKALLE! Olen ehkä tehnyt jotain joskus jossain ihmisgeimeissä oikein, että Tanskan muotialan ylpeys, Suomessakin kaikille tuttu, Bestseller kutsui minut Aarhusiin katsomaan Vero Modan kesänäytöstä ja tutustumaan tuohon kotimaani toiseksi suurimpaan kaupunkiin. Minulla sattui olemaan juuri keskiviikko vapaata koulusta päättyneen projektin takia, eli yhden yön retki toiseen kyläpahaseen sattui oikein hyvään saumaan. Intopinkeänä olen suunnitellut mitä kaikkea haluaisin nähdä (Aarhusissa mahdollisesti elelleet tahi retkeilleet lukijat - holla! Vinkit on aina parhautta!), vaikka tiedän olevani varmasti erinomaisissa käsissä. Ihanaa päästä pehmeään hotellisänkyyn köllimään, kokea uusi kaupunki, tutustua uusiin oman alan ihmisiin. ...Onko liioittelua pakata pikkuruinen Samsonaittini messiin?


 


Huonot uutiset:


Lähden huomenna työmatkalle, ja sanokaa kiittämättömäksi akaksi, pumpuliin hukutetuksi bloggaajaksi ja valkoisten tyttöjen ongelmien ylipapittareksi, mutta se tuntuu jollain kierolla tavalta todella..haljulta. Ymmärrän, että sitä on varmasti vaikeaa heti tajuta, mutta lomamatkalle lähtö yksin saa tuntemaan aika yksinäiseltä. Ajatus siitä, että hauskan illan päätteeksi, englantia ja kolmea osaamani tanskankielistä sanaa toisteltuani, käperryn vieraassa kaupungissa suureen sänkyyn yksin tuntuu vähän kolkolta. Tuntuu siltä, etten voi jakaa iloa ja onnea ja kokemuksia kenenkään kanssa. Päämäärätön kuljeskelu uuden kaupungin kaduilla, ohikävelevien ihmisten tarkkailu, kaupat ja juodut kahvit tuntuvat jotenkin -siis ajatuksen tasolla- haljulta, koska kukaan muu ei ole vieressä kokemassa niitä.


Mikä ihme mua vaivaa?! Kun asuin Australiassa, halusin aina matkustaa yksin. Muistaako vielä kukaan aussiblogia lukenut miten FIILIKSISSÄ olin lähtiessäni Melbourneen yksin harhailemaan päiväkausiksi?


Tietenkin olen ihan vipinöissä päästessäni tutkimaan lisää Tanskanmaata, verkostoitumaan ja kokemaan jotain uutta kouluarjen mausteeksi, älkööt ymmärtäkö väärin. Vaan jostain syystä mielessä pyörii myös kolikon tämäkin puoli - tuntuu yksinäiseltä lähteä, kun ei ole oikein täysin juurtunut tänne uuteen kotipaikkaansa.


Joku kysyi jossain Tanskapostauksessa (lol onko tässä blogissa joskus muitakin?) että tietääkö ihmiset koulussani "kuka minä olen", siis mitä teen työkseni. Kun ei ole vielä ihan omaa paikkaa kouluyhteisössä, ei tulisi mieleenkään sanoa mitään sellaista itsestä, mitä kukaan voisi tulkita brassailuksi tai ylpeilyksi. Ennakkoluulot ahdistavat minua noin ylipäätänsäkin, mutta vielä enemmän se ajatus, että lähettäisi ns. vääriä signaaleja sellaisille ihmisille, joita ei vielä ihan täysin tunne. Eihän tällaiset asiat mitään ihmeellisiä ole, eikä todellakaan vaadi mitään salailua - ei Suomessakaan ole tapana puhua työasioista tuntemattomille, ellei kysytä. Tällaiset positiiviset ja jännittävät asiat - kuten nyt vaikka tämä reissu - tuntuu kuitenkin ihan erilaiselta, kun siitä ei voi puhua tuntematta oloaan vaivautuneeksi. Ehkä kun aikaa kuluu ja ryhmät alkavat muodostua tiiviimmiksi, tulee myös paljastettua enemmän itsestään. Tai ehkä tämä on vain joku oman mieleni ohimenevä fiksautuma, joku äärimmäinen suomalainen "kel onni on sen kätkekööt"- mielenhäiriö. Ehkä sitten jo junamatkalla tuntuu erilaiselta. Saiko joku kuitenkin kiinni ajatuksesta..?


Tällaisien asioiden äärellä olen kiitollinen siitä, että Suomessa on sellaisia ystäviä joiden kanssa jakaa kaikki asiat ilman pienintäkään huolta väärinymmärryksestä, ja kaksi saman taustan omaavaa tyttöä täällä, joita voi jo kutsua ystävikseen.


Oli tässä kohtaa millainen fiilis hyvänsä, tiedän reissun olevan varmasti todella, todella antoista. Niin antoisa, että oikeastaan voisin vaikka suoraan ajastaa postauksen "kuinka väärässä olinkaan", haha. Toivottavasti.

Kommentit (2)

suvi

Hei mahtavaa että sun pyörä on sinne matkalla! Kiva kuulla että vinkeistä oli apua! Meikäläisenkin kohdalla faija oli paras apu (täälläkin Faija Nieminen). Kaikkea hyvää sinne ja eiköhän toi pieni koti-ikävän tai läheisten ystävien kaipuu helpota. Tsemppihaleja sinne!

Julia

Moikka! Aarhus on ihana kaupunki! Meikä on viettäny siellä aikaa PALJON kun nyt kerta puoles suvusta asustelee lähistöllä. Ite muutin reilu vuos sitte pohjois tanskaan (korrekti termi on "udkandts Danmark")
Aarhusin kauppakatu (Gågade) on musta kaunis ja todella viihtysä. Se alkaa rautatieasemalta, ja joen rantaa itkin on ihania ravintoloita ja baareja (joskin tuopin hinta tipahtaa reilusti jos hieman menee sivukaduille). Jos on paljon aikaa niin Aros (Aarhusin Kiasma), ja Mindeparken on kans ihana iso puisto jossa on LINNA! ja sieltä voi kävellä rantaa pitkin keskustan suuntaan :) Hauskaa reissua!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram