Heräsin tänään tasan kello yhdeksän ilman herätyskelloa, ilman kännykän värinää tai työmiesten kolinaa vastapäisellä katolla. En todellakaan tiedä miksi, mutta heti herättyäni tunsin välitöntä lähteä juoksulenkille. Makoilin hetken sängyssä, ja tunnunstelin olenko sekoamassa. Haluanko minä TODELLA nousta sängystä näin aikaisin, ja lähteä juoksemaan? Ihan vaan koska sellainen olo? Ulos? Nyt? Tällaisia oloja se lepääminen selkeästi teettää.

Urheilupuuska osuu kohdalleni about yhtä usein mitä siivouspuuska, eli valitettavan harvakseltaan. Ennakkotapaukset ovat kuitenkin opettaneet minulle sen, että kun se fiilis iskee, on toimittava nopeasti. Ehkä mieli muuttuu tai keksin jotain “parempaa” tekemistä, ellen ryhdy toimeen samalla punaisella minuutilla! Pomppasin siis sängystä ylös, join pari isoa lasia vettä, laitoin hiukset tiukalle ponnarille, ja kaivoin käsivarteen laitettavan kännykkäpussin jostain laatikon pölyiseltä pohjalta. Meinasin jäädä fiilistelemään että etsinkö oikeat juoksusukat vai otanko kenties mustat normaalit sukat, tuhahdin omalle hölmöilylleni, ja iskin aurinkolasit naamalleni, ja painoin ulos ovesta.

Hississä selasin nopeasti Spotifyn JUOKSE ÄMMÄ- soittolistaltani muutaman-kymmenen juuri siihen fiilikseen sopinutta tsemppausbiisiä jonoon, ja lähdin juoksemaan. En ole käynyt juoksulenkillä sitten viime syksyn, ja vähän kyllä kuumotti miten lenkki sujuisi. Myös ikuisena sääfiilistelijänä lenkkivaatteiden pikainen valinta oli hankalaa – tuleeko hupparissa hirveän kuuma? Pitkissä trikoissa alkaa ahdistaa jos hirveästi porottaa, eikä jaksa juosta niin pitkää aikaa. Uhkarohkeana valitsin lyhyet shortsit ja topin – päätin juosta vaan kovempaa jos tulisi vilu.

Juostessa mietin juoksemisesta kirjoittamista, vastaantulevia ihmisiä (mitä kukaan tekee jalkeilla ja ulkona kello yhdeksältä sunnuntaina?), sitä miten lämmin ja kaunista oli, meren tuoksua, kesälomaa, jäätelöä, eurovaaleja, sitä, pitäisikö eurovaaleista kirjoittaa, perjantaina Mariannan kanssa vietettyä superhauskaa iltaa. Mietin sitä, pitäisikö mennä lenkin jälkeen takapihalle ottamaan aurinkoa, mitä tänään söisi, mennäkkö illalla saunomaan, sitten taas kirjoittamista, juhannusta, Hankoon lähtemistä, ja vähän syksyäkin. Eniten mietin kuitenkin sitä, miten älyttömän hyvältä tuntui juosta, miten se ei oikeastaan tuntunut miltään, mutta silti niin hyvältä. Oma jaksaminen ihmetytti taas – miten onkin niin, että ekat pari kilometriä ajattelee, että kotiin on loputtoman pitkä matka ja varmaan hyydyn täysin ja kuolen janoon. Ei väsyttänyt, ei sattunut, ei vituttanut, happi kulki, maisemat vaihtui, ja kaikkialla tuoksui kesältä.

Kun 45 minuutin jälkeen tulin kotiin, olo oli täydellisen hyvä. No, ihan vähän oksetti, mutta tuntui niin sairaan hyvältä tehdä jotain yksin, vain itsensä kanssa ja vain oman itsensä takia. Teen nykyään ihan liian vähän asioita yksin. Vastedes otan juoksemisen taas osaksi jokaista viikkoa, ostan jotkut kovalla asfaltilla juoksemiseen sopivat kengät, ja käyn jatkossakin nollaamassa yksin juoksemalla. En reisien kutistumisen toivossa, en hapenottokykyä kasvattaakseni, vaan siksi, että siitä tulee hyvä olo, se on omaa aikaa, ja silloin voi ajatella töitä, muttei vahingossakaan tehdä niitä. Tekee hyvää.

Voisin ehkä jakaa kanssanne lemppareimmat juoksubiisini seuraavaksi. Ja hei kertokaa millaiset juoksukengät ois maailman parhaat! Saiskohan kuntosalin jäsenyyden jäädytettyä kesäksi? En ole ihan heti palaamassa sinne heilumaan.

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram