Kerran yksi itseäni fiksumpi ystäväni totesi, että ihminen on perusluonteeltaan niin addiktoituvaa laatua, että mistä tahansa voi luoda mieluisaa puuhaa. Oikotietä tähän kuitenkaan tuskin on, vaan avain taitaa olla toistot, toistot ja toistot. Keväällä sain itseni revittyä lenkkipolulle juoksemaan tunnin hikilenkin vähintään joka toisena aamuna, mutta sitten tuli kesähelteet, ja juokseminen kävi liian tuskalliseksi. Nyt ilmojen viilennyttyä ei pitäisi olla mitään tekosyitä luistaa tästä rutiinista, paitsi tietty äärimmäinen mukavuudenhalu sekä ajoittainen laiskuus. 
 
Eilisen aamun reipas kävelylenkki Alexan kanssa oli taas muistutus siitä, miten energisen olon anivarhaisella herääminen ja itsensä ulos pakottaminen voikaan saada aikaan! Kun herätyskello soi seiskan jälkeen, olo oli sellainen kuin verta alkaisi vuotaa silmistä hetkenä minä hyvänsä. Mikään muu ei motivoi yhtä paljoa mitä ystävän kanssa liikkuminen, ja kiitos allahille ja tovereille siitä, että on vain yksinkertaisesti pakko nousta lämpimistä vällyistä reippaasti kohti kylmää maailmaa. Tai ainakin viileää ulkoilmaa. 
 
 
 
Kolme ohutta paitaa, huppari, pipo ja kaulaliina sekä juoksutrikoot plus verkkarit- kombolla tarkeni mainiosti, ja vaikka silmät olivat vasta raollaan, reipas käppäily tuntui helvetin hyvältä. 
Paitsi addiktoitumaan niin pakottaessa, ihmisen mieli toimii näemmä loistavasti myös puoliunessa. Tai ainakin jalkojen rivakka liikuttelu.
 
Reipas kävelylenkki tyhjällä vatsalla on paras lopettaa aamulatten noutamiseen, jonka hörppiminen tunnin kävelyn jälkeen tuntuu tai-vaal-li-sel-ta. On myös niin älytön tunne miten rättipoikkiväsyneen horkassa on kun astuu ovesta ulos, mutta miten aamukahvin juotua ja takas kotiovelle päästyä on transformautunut niiiiiin pirteäksi ja energiaa pursuavaksi! Eikä väsytä pisaraakaan. 
Kyllä tästäkin taas pieni addiktio kohta saadaan aikaiseksi!


 
 
Vaikken vielä ihan täysin ole saanut itseäni taas huijattua aamuliikunta-addiktiksi, olen aina kuitenkin ollut aamuihminen. Mulle ei ole homma eikä mikään herätä kuinka aikaisin hyvänsä (vaikka ekan vartin tuntuukin todella siltä, että silmät putoaa päästä tai vaihtoehtoisesti muurautuu kiinni sadaksi vuodeksi. ) ja virkistyn todella nopeasti täyteen tehoon. Rakastan yli kaiken rauhallisia, kiireettömiä aamuja, ja heräänkin aina pari tuntia ennen kuin pitää lähteä kävelemään töihin. 
 
Aamupalan äärellä avaan radion (tykkään vaihtaa kanavaa jatkuvasti - eri aamuohjelmista tulee niin eri fiilis. Viimeisen viikon olen popittanut Bassoa - hyvin toimii!) ja selaan suosikkiblogit. Seuraavaksi joka aamuinen meikkileikki, hiusten väkertäminen, sekä työvaatteiden valkkaus. Kuten sanottua, töissä ei ole niin tarkkaa mitä on päällä, mutta pyrin valitsemaan ylle aina jotain tämän sesongin juttuja. Kuvissa vilahtava Acnen mohair-villainen neulemekko on ollut jo nyt kovassa käytössä sen helppouden ja pehmeyden takia, ja fiilistä saa kivasti muutettua valitsemalla korot tai maiharit. Nautiskelen satunnaisia take away-sumppeja lukuunottamatta päivän ekan ja vikan kahvin töissä. Vaikka kotona oleva pressopannu onkin pieni ja pippurinen, on aamukahvi sorvin ääressä yksinkertaisesti parasta. Alkoi aamu sitten työmeileihin vastaamalla tai muotilehtiä pläräillessä, kahvi toisessa kädessä kaikki on mukavampaa. Toisesta aseestani väsyneisiin aamuihin teen oman postauksensa, sen verran ihastunut olen tähän uuteen energiapotkuun!


Kuvissa vilahtavista vaatteista haluaisin nostaa esille vain yhden asian: mulla on jalassa leggingsit! Tekonahkaleggingsit. About viisi vuotta sitten kun leggingsit tuli muotiin ja ISOSTI, en muuta käyttänytkään. Onhan ne helpot ja mukavat, mutta ihan liian usein näyttävät kulahtaneilta kalsareilta tai jumppakuteilta. Viisi vuotta sitten myös ns. wetlook-leggingsit olivat mielestäni paras asia maailmassa, ja yhdistin ne about kaikkeen mitä vaatekaapista löytyi. Enää en ole ihan niin hullaantunut ideasta, mutta männävuosienkin asusuosikki, muhkean ja teksturoidun neulemekon kaverina ne tuovat just sopivaa sähäkkyyttä asuun. Muutenkin erilaisten tekstuurien ja saman värin eri sävyjen miksailu on ah-niin-helppoa, ja yksinkertaisuudessaan näyttävää. Jalkaan valikoitui Whyredin uudet kelsivuoriset maiharit. Kyllä - kelsivuoriset. Lokakuussa. Nahkakenkien sisäänajo kannattaa aloittaa ajoissa jne, vaikka todellinen syy taitaa olla se, että nuo rouheat kaunokaiset tuntuu pumpulilta jalassa. Jykevältä pumpulilta.

Tänään en ajatellut kuitenkaan mennä potkimaan mummoja, vaan kiltisti siivoan vaatehuoneen, ja kuvaan syksyn lempparijuttuja tänne näytille! Juonipaljastus: pehmeää, pehmoisempaa, pehmeintä.

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram