Olen pitänyt itseäni aina suhteellisen valveutuneena ja oppineena, mitä ihonhoitoon ja kauneuteen tulee. Aihepiiri on kiinnostanut minua siitä asti kun olin nuori, ja ahmin alan kirjallisuutta ja artikkeleja kauneudenhoidosta jo kauan ennen kuin meikkaamisesta tuli jokapäiväinen rutiinini. Ostin ensimmäiset ikiomat kasvonpesusettini Lumenelta, koska niitä oli mainostettu niin kutsuvasti Demin sivuilla. Vaivalla kerätyillä roposillani ostin puhdistusgeeliä ja kasvovettä ja kosteusvoidetta, ja koko hurahdus varmaan lähti siltä ostosreissulta.

Sittemmin olen kokeillut sen tuhat laatua voiteita ja vaahtoja ja seerumeita ja tehohoitoja, aina yhtä innoissani uusista purnukoista. Ulkomailla vietetyt vuodet ovat olleet kuin paratiisi kaltaiselleni kosmetiikkafriikille, ja Sydneyssä asuessani saatoin viettää sadepäivien tunnit Bootsien ja Pricelinien hyllyjen väleissä ihmetellen ja kierrellen. Missioni oli kokeilla jokainen kiinnostava tuote, ja upotinkin varmaan päästäisen omaisuuden uusien tuotteiden testailuun. Mikä onni onkaan kaltaiselleni friikille, kun nykypäivänä saan kiitettävän paljon tuotteita testiin työni takia. Olen aina yhtä innoissani, oli pressipaketissa sitten huulirasvaa, meikkivoidetta tai aurinkosuojaa - kaikki purnukat kiinnostaa ihan poikkeuksetta!

Olen siis aina ollut varma siitä, että mielenkiintoni ja keräämäni tietotaitoni ansiosta olen suorastaan guru, mitä ihonhoitoon tulee, mutta tämä illuusioni rikottiin täysin muutama kuukausi sitten. Sain kutsun käydä tutustumassa Diego Dalla Palman maahantuontiin ja kauneushoitolaan, ja koska muistin lukeneeni tuosta historiallisesta italialaisbrändistä paljon, vastasin kutsuun kiinnostuneesti ja myöntävästi.

Espoon perukoilla minut otti vastaan liuta kauneudenhoidon raudankovia ammattilaisia, jotka olivat ystävällisesti luvanneet aikansa minulle. Ohjelmassa oli kasvohoito ja ihoanalyysi, ja tottakai niitä purnukoiren pyörittelyä ja ihmettelyä, mitä olin toivonutkin. Ihana Tia piti minulle pitkän esittelyn ihonhoidosta ja heidän tuotevalikoimastaan, ja nyökyttelin tietäväisenä sitä kuunnellessa. Vaan sitten tuli aika katsoa tarkemmin minun ihoani. Olin täysin varma siitä, että oma hyväkuntoinen ja millintarkasti hoidettu ihoni herättäisi suurta ihastusta, mutta vielä mitä. Ihoni oli kuulemma täysin ylihoidettu ja rasittunut, ja Tia huomasi siitä välittömästi, että olen käyttänyt sekaisin noin miljoonaa eri tuotetta jatkuvan testausrumbani takia. Se näkyi ihossani herkkyytenä ja punoituksena, mille en itse ollut keksinyt selitystä. No, nyt selvisi sekin.

Sain nauttia aivan ihanasta kasvohoidosta, jonka aikana nukuin sikeästi lämpimien vilttien alla. Jos muistan oikein, niin minulle kasvohoidossa tehdyt hoidot olivat nimenomaan ihoa rauhoittavia, sillä puhdistusta se ei kaivannut. Hoidon jälkeen iho oli niin heleä ja kimmoisa, ettei tehnyt mieli edes levittää meikkiä sen peitoksi, joskin rasituksesta johtuva punoitus nousi taas pintaan.

Visiittini opetti minulle mitkä kolme virhettä olen toistuvasti tehnyt, ja millä olen ylirasittanut kasvojeni ihoa. Jotta joku muukin saattaisi saada niistä jotain irti, listaan ne tähän:

1) Älä kuori ihoasi liian usein. Vain harvalla meistä on niin paksu nahka, että se hyötyisi viikottaisesta kuorinnasta. Vaikka kuorintavoidepurkeissa lukeekin, että niitä sopii käyttää kerran tai useampiakin kertoja viikossa, älä tee sitä! Usealla suomalaisella on kuulemma kaltaiseni ohut ja läpikuultava, helposti herkistyvä iho, joka päinvastoin kärsii kuorinnan kaltaisesta mekaanisesta rasituksesta. Olen ennen kuorinut ihoani n. kerran viikossa (..välillä useamminkin, apua), nykyään kuorin koko kasvoni kerran kuukaudessa, ja t-alueeni kerran kahdessa viikossa. Poskeni punottivat ennen hyvin herkästi, mutta heti kun lopetin niiden jatkuvan kuorimisen, on ihon punotus laskenut huomattavasti.

2) Älä vaihtele hoitotuotteita jatkuvasti. Olen itse vuosien varrella kuullut paljon sekä puolesta että vastaan, mitä tulee hoitotuotteiden vaihteluun. Joo, iho voi "turtua", jos siihen kipataan vuodesta ja sesongista toiseen täysin samaa kamaa, eikä tehoaineet enää toimi niin voimakkaasti. Toisaalta (herkän)ihon tuhoaa helposti jatkuva tuotteiden vaihtelu - etenkin, jos ne kaikki eivät ole juuri omalle ihotyypille sopivia, vaan välillä tulee käytettyä jotain rasvaisen ihon tehoputsaria, ja sitten välillä jotain kirkastavaa, väliin vähän kosteuttavaa miksausta.. No, tajuatte pointin. Hyvä ihonhoitosuunnitelma tarjoaa sesonkituotteet, eli esimerkiksi kesälle kevyttä ja kirkastavaa, talvelle suojaavaa ja kosteuttavaa. Etsi itsellesi sopivat tuotteet, ja vaihtele niitä ihosi tarpeesta riippuen, älä trendien syklien mukaan.

3) Kysy ammattilaiselta. Sain Diego dalla palman hoidon yhteydessä ensimmäistä kertaa ikinä kosmetologin minulle suunnitteleman hoito-ohjeen tuotteileen. Minulle kirjattiin lappuun tarkka hoitosuunnitelma, johon sisältyy vaahtoava putsari (silmämeikin poistan erillisellä aineella), kasvovesi, kaksi erilaista seerumia (aamulle ja illalle eri), sekä yksi herkän ihon kosteusvoide, jota käytän aamun ja illoin. Mietin silloin sen olevan aikamoista hössötystä ja nimenomaan sellaista ylihoitamista, jota olen harrastanut. Nyt kun olen miltei kolme kuukautta hoitanut kasvojani tarkasti minulle räätälöidyllä ohjelmalla ja ihotyypilleni ja ihoni tarpeille valituilla tuotteilla, voin todeta sen olleen todellakin kaiken pikkutarkan läträyksen arvoista - ihoni näyttää ja tuntuu upealta. En ole enää kärsinyt minkäänlaisista näppylöistä tai epäpuhtauksista, ja ennen nenänpielissäni kuin liimattuina pysyneet mustapäät ovat poissa. Ihohuokoseni ovat olemattoman pienet. Ihoni on tasaisen värinen. Se ei kiristä, sitä ei kutita, se ei hilseile. Saamani tuotteet ovat olleet uskomattoman hyviä, ja tunnen jo nyt vähän huolta siitä, mitä teen, kun ne loppuvat - ovat meinaa aika kalliita. Kuitenkin olen tässä kolmessa kuukaudessa huomannut laatutavaran selkeästi kestävän käytössä todella kauan, sillä kaikkia saamiani tuotteita on vielä reilusti jäljellä. Plus en voi kyllä mitata euroissa sitä iloa, minkä hyvä iho on minulle tuottanut. Menneisyyden minä ei olisi varmasti uskonut, että jollain tietyllä hoitotuotteilla voi olla suuri merkitys ihon hyvinvointiin, mutta oikeiden tuotteiden löydettyä olen siitä täysin vakuuttunut.

+ BONUS Huolimatta ammattilaisen ohjeista, olen välillä pitänyt välipäivän ihan kaikesta hoidosta. Toisinaan tekee varmaan pikku-iholleni ihan hyvää vaan ottaa happikylpyä ilman mitään tehoaineita, ja toisinaan otankin sunnuntait ilman ainoatakaan pyyhkäisyä kosmetiikkaa. Sekin tekee varmasti hyvää, vaikkei niin ole ohjeisiini kirjattukaan.

Jos jotain kiinnostaa käyttämäni ihonhoitotuotteet tarkemmin, voin tehdä niistä oman postauksen :)

HUOM. Tämä ei todellakaan ole maksettu mainos, eikä minua ole kehoitettu mainitsemaan hoitokäynnistäni tai saamistani tuotteista mitään. Voin kuitenkin suositella konsultaatiota ja kipaisua DDP:n kauneushoitolassa kenelle tahansa, joka toivoo parempaa ihoa. Lisätietoa löytyy firman nettisivuilta. Kiitos vielä ihanalle Diego Dalla Palman tiimille ja erityisesti suloiselle Tialle!

Kommentit (3)

Battery

Mä en oo koskaan käynyt missään kasvohoidossa tai kosmetologilla vaikka kaikki voiteet sun muut ihoon liittyvät kovasti kiinnostaa! :D Nyt täytyy kyllä varata ja mennä! Tilasin just Konjac spongen, enkä malta oottaa että se tulee!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Aaaah, se on ihan loistava! Rakastan omaani! :D Ja kannattaa kyllä mennä, ainakin itse nyt ymmärrän juuri oman ihoni vointia ja tarpeita huomattavasti aiempaa paremmin - lehtijutuissa yms. kun aina kuitenkin kerrotaan aika ympäripyöreitä hoito-ohjeita.

S

Ihan kuin lukisin omaa kirjoitusta:D syyllistyn ihan samaan.ylihoitamiseen. eniten vaivaa nuo mustapäät!! sekä joko liian kuiva tai liian rasvoittuva iho.. Mua kiinnostaisi nuo tuotteet mitä sulle määrättiin ja muutenkin mitä käyttämällä oot saanut parannettua nuo kaikki? Kerro heti!:D

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram