Jatketaan klisheisillä blogipostauksilla, joita rakastan.
Tällaiset sata asiaa minusta jotka vain äitini ja pehmopupuni tietävät- postaukset on mun mielestä aivan parasta luettavaa! Freudilaista analyysiä voi siis näiden perusteella harjoittaa, tai vaan täyttää pientä tirkistelynnälkäänsä.

 


1. Kuten yhdessä postauksessa olenkin sivulauseessa paljastanut, olen värisokea. Tämä naisilla superharvinainen silmän tappisolujen vikaisuus todettiin minulla vuosia sitten, ja koska näen suurimman osan väreistä normaalisti, se ei juuri haittaa elämääni. Toisinaan kuitenkin jotkut sävyt tai niiden yhdistelmät aiheuttavat suuria ongelmia, ja esimerkiksi kun työssäni pitäisi kirjata ylös vaatteen X väri, joudun lähettämään siitä kuvan jollekin ystävälleni. Värisokeus on naisilla vaan niin harvinaista (0,5% väestöstä!) että tämä herättää uusissa tuttavuuksissa aina eniten kysymyksiä ja ihmettelyä, mutta valitettavasti vielä toistaiseksi mitään todella hauskaa väri-kämmiä ei ole tapahtunut.

2. Minun täytyy saada raitista ilmaa jatkuvasti kotona ja työpaikalla, ja läpiveto onkin ihanteellinen tila minulle. En sulkenut ikkunoitani koko kesän aikana kuin yhden rankkasateen ajaksi, sillä en kestä huonossa ilmassa olemista lainkaan. Viihdyn myös viileässä tilassa - kunhan asianmukaiset huovat ja untuvapeitot ovat lämmikkeenä! Talvisinkin olisi aivan ihanaa voida nukkua läpi yön ikkuna auki kylmää ilmaa kuljettaen, ja värjötellä lämpimän peittokasan alla. Toteutan tätä harrasta haavettani tuulettamalla joka päivä, ja etenkin ilta, monta tuntia. Pidän myös lämmityksen aina matalalla, ja viime talvena sisälämpötila 13 astetta riitti mainiosti ennen kuin sain aikaseksi tilata huoltomiehen ilmaamaan patterit. Kunnon jääkuningatar täällä hei!  Ensimmäinen oma kotini oli maatasossa, ja talvella lumiaura oli huomaamattani ajanut toisen ikkunani kokonaan hajalle. En todellakaan tiedä miten se on mahdollista, mutta minulta kesti kaksi viikkoa !!!!!????? huomata asia - olin vaan ihmetellyt että ompas kotona vilpoisaa. Talkkari oli aivan järkyttynyt, mutta mulla taisi olla oikein kissanpäivät. 

3. En tiedä musiikista mitään. Tämäkin on sekä perheeni että ystäväpiirini kesken suuri vitsi - mulle on aivan yksi ja sama mikä genre pauhaa tai kuka artisti soi - joko pidän tai en pidä ko. musiikista.
Kuulen myös uusista biiseistä ihan normaalisti parin vuoden viiveellä, mikä on todella saavutus, sillä kuuntelen radiota kotona joka ikinen aamu. Ehkä paras esimerkki tästä on se, etten ollut vielä kesällä kuullut Aviciistä mitään, ja pidin Jennifer Lopezin Dance Again- biisiä "loistavana uutena lenkkibiisinä". Pidän kyllä musiikin kuuntelusta ja on mulla paljon omia suosikkejakin, mutta se ei ole koskaan ollut mitenkään erityinen asia mulle. Kuuntelen niin sekaisin eri artisteja, ja soittolistoiltani löytyy kaikkea Artic Monkeyssistä Dingon kautta Led Zeppeliniin, ja Aerosmithistä Nylon Beattiin.  Tätä kirjoittaessani kuuntelen Tsaikovskin Pähkinänsärkijää. Klassinen musiikki on ihanaa. Fanitan "salaa" Miley Cyrusta. Kuuntelen työmatkalla joko jotain räkästä räppiä tai Metallicaa. Tajuatte pointin.

4. Kynsien huolellinen lakkaaminen ja koristelyhifistely on intohimoinen harrastukseni, enkä koskaan postu kotoa ilman lakattuja kynsiä. Toinen intohimoni on repiä kynsilakat pois, joko pitkinä lastuina (todella bonari jos saa koko kynnen kerralla!!!) tai sitten pikkuisena silppuna. Teen tätä silloin kuin joku alkaa repsottaa enkä kykene vastustamaan kiusausta, mutta etenkin stressaantuneena. Ihan sama vaikka olisin lakannut juuri tuntia aikaisemmin täydelliset liukuvärihilemanikyyrit, yksikin painostava tilanne, ja olen back to square one kärsineiden kynsieni kanssa. Mut hei - mä en röökaa!

5. Olen ystävieni ilmaisun mukaan ruokanatsi. En todellakaan halua jakaa ruokaani, ja edes yhden ranskiksen kähveltäminen lautaseni reunalta saa mut kiehumaan. On siis suurin mahdollinen kunnioituksen ja rakkauden osoitus saada syödä minun lautaseltani, tai jos päätänkin tarjota yhden osan Kinder Maxistani jollekin. Tämän pakkomielteen syntyperää on hyvin vaikea käsittää, sillä lainaan todella mielelläni vaatteitani, kirjojani, kometiikkaani, mitäikinä kenelle tahansa koska tahansa. Ruoka on vaan pyhä asia.

6. Ruokalinjalla jatkaakseni: en ole syönyt sianlihaa murustakaan sitten lukioaikojen. Se vaan alkoi tökkiä niin pahasti maultaan ja koostumukseltaan ja hajultaan ja etenkin näöltään, että karsin sen ruokavaliostani. Syy on -sen suuremmin tätä avaamatta- eettinen, mutta myös paljolti se, että se vaan ällöttää. En tiedä mitään oksettavampaa kuin paksu porsaanleike, tai pekoni, tai makkara. Yhh. Hieman ehkä yllättäen tämä on aina se asia johon ihmiset kovasti tarttuu, ja saankin usein todistella ihmisille etten oikeasti himoitse salaa joulukinkkua tai mutusta rapeaa pekonia pimeässä huoneessa.
Samalla tavalla äyriäiset eivät kuulu ruokavaliooni, ja ravut ovat kyllä se epämiellyttävin ruoka-aine mitä on. Myös kana on alkanut tökkiä todella kovasti, ja etenkin kaikki suikalefileviipaleet. Vaikka olenkin kranttu syömäri, kompensoin tätä nautiskelemalla suosikkiruokiani senkin edestä.

 

7. Olen ollut aina isin tyttö sataprosenttisesti. Faijan kanssa meillä on ollut aina niin erityinen, todella läheinen suhde, ja isä on ehdottomasti suurin auktoriteetti elämässäni. Ehkä isänpäiväsunnuntaina olisi suuremman vuodatuksen paikka, mutta mun faija on vaan maailman lämpimin, reiluin, hauskoin ja viisain mies. Olen kasvanut isäni ja isoveljeni kanssa kolmisin lapsuuteni, ja soittelemme vähintään kerran päivässä nykyäänkin. Varmaan siksi minun on ollut aina luontevampaa olla miesseurassa, ja esimerkiksi työntekö miesvoittoisessa tiimissä on minulle helpompaa. Olen todellakin poikatyttö pitkäripsisessä ja hyväntuoksuisessa paketissa. 

8. Minua ei ole kastettu enkä ole koskaan kuulunut kirkkoon. Olen ateisti, mutta olen hyvin kiinnostunut maailman uskonnoista, ja pidän itseäni todella henkevänä ihmisenä.

9. En juuri välitä materiasta, mutta nautin todella mukavasta elämästä. En nauti suuren määrän omistamisesta tai hankkimisesta, mutta haluan minulla olevien esineiden ja vaatteiden ja asioiden olevan  parasta ja mukavinta ja kauneinta ja toimivinta mitä on. Olen myös hyvin kranttu mitä esineitä tai vaatteita ostan, ja inhoan rumia tai epäkäytännöllisiä asioita. Arvostan designiä ja antiikkia ja taidetta, ja hankin kotiini mielummin yhden täydellisen ihanan tuolin kuin neljä ihankivaa. Olen halukas satsaamaan vain asioihin joilla on minulle väliä, esimerkiksi lyömättömän mukavaan Tempur-sänkyyn, käsintehtyyn villisianjouhihiusharjaan ja ravintoloissa syömiseen.

10. En omista ajokorttia. Olen muutenkin hyvin hippityttökettunainen, ja yritän tehdä valintojani ympäristöystävällisesti ajatellen. Käytän vain tuulivoimalla tuotettua sähköä, kulutan harkiten, ja todellakin kannatan kaikkia ostamaan niitä oranssitarraisia tuotteita lähikaupasta! Sinkkutaloudessa tämä toki on helppoa, koska en koskaan osta enempää ruokaa mitä syön seuraavan päivän aikana, ja näin hävikkiä ei synny. Tietenkään en ole mikään täydellisin esikuva tässä asiassa, mutta pyrin elämään mahdollisimman ekologisesti.

11. Meillä on ollut lapsesta saakka paljon lemmikkejä, ja eläintarhaamme on kuulunut vuosien saatossa mm. hamstereita, rottia, liskoja, kissoja sekä koiria. Olen todella eläinrakas, ja voisin adoptoida jokaisen kodittoman ja kärsivän eläimen luokseni. Koska aikani ja kotini on kuitenkin valitettavan rajallinen, tyydyn pitämään omista pienistä koiristani mahdollisimman hyvää huolta. Kuten kerran äidilleni totesin, sitten kun kuolen toivon pääseväni eläinten taivaaseen. 

12. Olen hyvin taipuisa ja notkea, ja pääsen spagaattiin pienen verryyttelyn jälkeen helposti. Tästä on ollut hyötyä minulle esimerkiksi pyrkiessäni mielikuvitussirkukseen. 

13. Rakastan huvipuistoja ja niitä kaikkein hurjimpia laitteita! Ulkomailla reissatessa on aina parasta jos pystyy mahduttamaan aikatauluun visiitin paikalliselle Lintsille. Myös pomppulinnat ja pallomeret ja trampoliinit ja hyppynarut ja leikkipuistot herättävät pikku-Viivin pieneen rehaamishetkeen. Olin todellakin elementissäni au pairina kun pääsin joka päivä telmimään lasten kanssa puistossa ja ottamaan kisoja kuka hyppää keinusta pisimmälle. 

14. Vastapainoksi lapselliselle riehumiselle ja kreisille huumorille ja ylikierroksilla poukkoilulle, olen suurimman osan ajasta hyvin rauhallinen ja tyyni ihminen. Minun suututtamiseni vaatii paljon (tai sitten sen ranskiksen sniikkaamisen lautaseltani haha) enkä kimpaannu tai provosoidu helposti. Annan hyvin nopeasti anteeksi kaiken, enkä usko vihanpidon tekevän hyvää kenellekään.

15. Olen ystäväpiirissämme tunnettu siitä, että lähettelen WatsAppissa jatkuvasti hauskoja ja "hauskoja" kuvia ja videoita, joita kerään puhelimeni muistiin Internetin syvyyksistä jatkuvasti. Rakastan myös kuvata todella idioottimaisia videoita, joista valitettavasti monikaan ei ole julkaisukelpoinen. Launataina  yksin kotimatkalla käpöstellessä siinä neljän kieppeillä kuvasin pitkän monologin kebablaatikko kainalossani. Videolla esiintyvän pahansuopan ja sananmukaisesti mukiin menevän alteregoni Menneisyyden Vivianin keskeinen viesti oli se, että menen kotiini ja syön kaiken ruoan mitä löydän. Sitten tulee aika pitkä tauko, kunnes alkaa järkyttävä hikkakohtaus. Classy. 

 
Kuvituksena iso yksisarvinen ja pieni yksisarvinen, joilla on ihana positiivinen asenne. Ja miksipä ei, ovathan he yksisarvisia. 
Kuvan lähde täällä. 

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram