Lomalle lähteminen on tietysti ihanaa, ja ajatuskin kaukomatkasta tuo valoa synkimpiinkin päiviin. Päivien laskeminen ja loman odotus on puoli ruokaa, ja toinen toistaan kauniimpia Pinterest-kuvia on ihana uppoutua selaamaan trooppiset kohteet mielessään.. Niin, siis teoriassa.

Todellisuudessa matkan suunnitteleminen on yhtä helvettiä. Lentojen vertaileminen parhaan lentoajan ja edullisimman hinnan löytämiseksi saa pään pyörälle, viisumeiden tilailusta aloittamattakaan. Ihanko oikeasta tehdotte minun antavan selvityksen, että en ole ollut viimeisen kolmen vuoden aikana osallinen kansanmurhaan tai potenut sänkyyn kampeavaa koleraa? Ja sitten vakuutukset. Tämä taitaa olla joku aikuisuuden tai muunlaisen järkevän elämisen merkki, mutta tunsin tarvetta tilata tulevalle soolo-reissulleni matkavakuutuksen, mieluiten mahdollisimman hyvän sellaisen. Lykkäsin tietysti tätä epäinspiroivaa kukkaron rokottajaa viimeiseen asti, huomatakseni jokaisen vakuutusyhtiön sivuilla ettei minulla voida myöntää vakuutusta, sillä en kuulu Suomen sosiaaliturvaan. EHH. Koska sosiaaliturvan piiriin ei ihan vaan nappia painamalla palata takaisin, aloin metsästää virallisen asuinmaani Tanskan vaihtoehtoja. Se osoittautui hiuksia halkovan haastavaksi, mutta onneksi löysin tämän kansainvälisen sivun, josta sain hyvän ja kohtuuhintaisen vakuutuksen itselleni ja tavaroilleni. Yksi asia hoidettu.

Matkustaminen itsessään on oma murheensa - en ole vielä kuullut ainoastakaan ihmisestä, joka nauttisi istua paikoillaan yhdeksän tai neljätoista tuntia, saati viettäisi lentokone plus lentokenttä -rumbaa kolmekymmentä tuntia putkeen. Inhoan lentokoneiden liian tehokasta ilmanvaihtoa, pahaa ruokaa, ahtaita penkkejä, niskavillat pystyttävää turbulenssia sekä koneeseen ja turvatarkastuksiin jonottamisia. Koska päämäärä on tärkeämpi kuin matka tässä tapauksessa, olen alkanut jo nyt perusteellisen asennoitumisen sillipurkkipäiviini. Lukemista, kirjoittamista, unilääkkeitä ja muutama spotifyn soittolista ovat valmiina matkaan. Vielä pitäisi hamstrata jotain mieluisaa naposteltavaa, ja hankkia korvatulpat sekä sellainen todella typerän näköinen niskatyyny - tällä reissulla ajattelin oikeasti yrittää saada nukuttua.

Valituksesta viis, olen todella TODELLA innoissani tulevasta reissusta, vaikka se tuntuukin tulevan niin kovin pian peräjälkeen tälle ihanalle Suomeen paluulle. Noh, samaan syssyyn vaan vielä viisi viikkoa erossa arjesta ja omista rutiineista! Eipä tule mieleen koska lähitulevaisuudessa muutoin pääsisin karkaamaan moiselle reissulle.. Siispä pientä asenteen hiomista vielä, ja seuraavaksi tartun pakkausrumbaan! Mitä haluan pukea seuraavat viisi viikkoa? Onko kymmenen paria kenkiä liiottelua? Tulenko oikeasti pyykkäämään vaatteitani on the go, vai pakkaanko kolmetkymmenent pikkarit mukaan? Maailman ympäri matkatessa - etenkin kun ei ole sellainen reppureissaaja -tyyppi - on haastavaa. Hyvin, hyvin haastavaa. Vinkit otetaan vastaan!

Kommentit (4)

Venla / Breezes from my Atlas

Sisko tykkää lentokoneessa matkustamisesta ja mikä kummallisinta - myös lentokoneruuasta! Mikä friikki... 

Terhi

Pyrin aina matkustamaan mahdollisimman vähillä tavaroillla siitä yksinkertaisesta syystä, että painavan laukun/rinkan raahaaminen lyhyitäkin matkoja saa mut joka kerta raivon partaalle. Jostain syystä tavaramäärä saattaa vaikuttaa kotona vielä siedettävältä, mutta se muuttuu helposti taakaksi matkan aikana. Kannattaa siis pakata vähemmän kuin ajattelee tarvitsevansa. Tietysti jokaisella on omat rajansa, mutta mä en oo koskaan tuntenut lähteneeni lopulta liian vähillä tavaroilla matkaan.

Lele

Hei, yks supervinkki lentokoneeseen/paikallaan istumiseen on podcastit! Ne ei oo oikein vielä Suomeen rantautuneet (itse asun Ruotsissa jossa niillä tehään jo miljoonabisnestä), mutta englanninkielisiä löytyy vaikka millä mitalla. Mikä parasta, suurimmassa osassa älypuhelimia löytyy jo tehdasasetuksissa "podcasts"-app, jossa tähän mennessä on löytynyt kaikki haluamani podcastit:) sit vielä konkreettinen podcastvinkki: Serial!! Se on vähän ku lukis tositapahtumiin perustuvaa jännitysromaania, mutta äänenä (ja ei oo siis äänikirja, vaikka siltä kuulostaakin:D), ja siitä on toinen tuotantokausi para-aikaa käynnissä mikä tarkottaa n. 20h viihdettä! Jos tykkäät Lena Dunhamista niin se tuotti viime syksynä podcastin "Women of the Hour", ja mikäli pystyt kuuntelemaan ruotsiks niin Alex och Sigges podcast on Ruotsin suosituin, ja mistä itsekin tykkään!

Vuosi sitten istuin busseissa 5kk Etelä-Amerikan reissullani reilusti yli 200 tuntia, ja siinä olis kyllä ollu kestämistä jos pelkällä musiikilla olis pitäny pärjätä :) busseissa ei lukeminenkaan tullut kyseeseen kun matkapahoinvointia saatto olla ilmankin..

Vierailija

Itseasiassa Suomen sosiaaliturvaan pääsee takaisin yllättävän nopeastikin, mikäli sulla on joku osoite Suomessa, johon rekisteröityä ja nettipankkitunnukset löytyy Kelan nettipalvelujen käyttämiseen. :) Mulla hoitui itselläni parissa päivässä hakemuksen teosta päätöksen saamiseen, kun muutin takaisin ulkomailta Suomeen. 

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram