Kliseinen "ai hehe mulla oli joku blogikin hahhahhaa en ole kuollut"- aloitus tähän. Joo, en ole kuollut, mutta ei tästä konkurssista ole krematorio kaukana - niin hitosti väsyttää! Tein viikonloppuna taas surullisenkuuluisan velvollisuuksien välttely- rutiinini, ja lykkäsin kaikki deadlinet sille viimeiselle punaiselle minuutille. Nii-in, milloin sitä aikuinen ihminen voisi oppia, ettei kahden kattavan koulutyön sekä kahden seuraavan lehden artikkelin kirjoittaminen kolmessa vuorokaudessa ole mitenkään miellyttävä ratkaisu?

Järkevän työrytmin sijaan vietin viikonloppuni keskieurooppalaisen löysin rantein. Perjantaina kiinnosti pitkän kaavan mukaan lounastaminen, kaupungilla hortoilu sekä pikkutunneille venähtäneet treffit, lauantaina tapasin vanhoja ystäviäni ja huristelin spårakoffilla (!!!!parasta - MIKSEN OLE KOKEILLUT TÄTÄ ENNEN?!) ja lauloin karaokebaarissa Ressu Redfordia. Sunnuntaina työnteon ja muiden juoksevien asioiden hoitamisen sijaan juoksin ystäväpariskuntani ihanan 1,5 vuotiaan tyttären perässä koko päivän, ja nautin mummoelämästä Lauttasaaressa.

Viimeinen viikko Helsingissä käynnistyi maanantaina, ja viikon päästä olen ollut jo tovin takaisin Tanskassa. Voin kertoa, että tuntuu erittäin absurdilta. Kuin olisi ollut toisella planeetalla miltei kuukauden, ja yht'äkkiä pitäisi uudelleenpakata Samsoniteen välttämättömyydet, ja lentää toiseen todellisuuteen. On vaikeaa edes muistaa millaista Tanskassa oli.

Kuluneet viikot Suomessa ovat olleet minulle hyvin henkilökohtaisella tasolla korvaamattoman tärkeitä. Kuten rivien välistä on pitempään pystynyt lukea, kärvistelin kauan todella kovissa tuskissa. Tuskissa siitä, minne kuulun. Tuskissa siitä, mitä haluan. Tuskissa siitä, mitä pitäisi valita. En ole voinut niin huonosti aikoihin, eikä ollut vitsailua kutsua tätä pitempää visiittiä hermolomaksi. Olisin varmaan seonnut, jos en olisi tullut tänne selvittämään, mitä todella haluan.

Mitä todella haluan, on olla täällä, Helsingissä. Tanskassa ei ole mitään vikaa - rakastan sitä maata ja sen erikoisuuksia ja samankaltaisuuksia! - mutta elämässäni siellä kyllä. Olen niin onnekas, että saan tehdä elääkseni työtä, jota rakastan, ja missä voin tuntea kehittyväni jatkuvasti. Sen työn teko on huomattavasti helpompaa täällä. Lisäksi perhe ja ystävät ovat niin korvaamattoman tärkeitä, että vuosien ulkomailla huitelun jälkeen voisi olla ihan virkistyvää asettua aloilleen. Ei kuitenkaan vielä, sillä iloista opiskelijaelämää jatkuu ensi kevääseen asti, ja sekin on kivaa. Ihan oikeasti. Muutama päivä sitten pidin skype-treffit siellä olevien ystävieni kanssa, ja ylitseni huokui kauhea kaipuu sinne, siihen omituisen hitaaseen elämään tuppukylässä. On sielläkin paljon hyvää, ja niin rakasta.

Vielä kivempaa on kuitenkin se, että olen saanut huikean työharjoittelupaikan Helsingistä, jonne saavun heti heinäkuun lomani jälkeen. Hashtag cant wait! Kerron siitä pian lisää, nyt kun kaikki on varmaa. Olen niiiiiin tyytyväinen siihen, että pitkän arpomisen ja venkoilun sijaan olen vihdoin PÄÄTTÄNYT jotain, ja onnistunut saamaan oikeasti työuraani hyödyttävän harkkapaikan. Tulevasta syksystä saattaa tulla yksi parhaista.

Juuri nyt unelmani ja tavoitteeni ovat selkeämmät mitä ehkä koskaan aiemmin, ja taivaanrantaan maalaamani viisivuotissuunnitelmani näyttää kristallinkirkkaalta. Ripauksella realismia tiedän kuitenkin, ettei suunnitelmat toteudu koskaan ihan niin yks yhteen mitä etukäteen odottaa, mutta silti. Tuntuu hyvältä, että on selkeitä päämääriä joita kohti pyrkiä. Täällä voin tehdä sen kaikkein helpoiten. Vaikka edessä on vielä kaikkea isoa ja pientä säädettävää (mm. kodin etsiminen - kaikki vinkit ja tarkoukset hesa-kodeista otetaan kiitollisna vastaan!!) tuntuu just tosi hyvältä. Kuten Helsinkiin tullessani kirjoitin - kuin olisi menossa oikeaan suuntaan.

Anteeksi siis hiljaisuus.

Kommentit (13)

satu-täti

Mä saatan olla nyt tosi tökerö ja tahditon ja voit vapaasti jättää vastaamatta, jos on liian henkilökohtainen kysymys, mutta mua kiinnostaa tosi paljon, miten olet päätynyt tällaisiin fiiliksiin? Tai oon vain jotenkin hämmentynyt kun tuntuu että ekat puoli vuotta puhkuit intoa ja olit tosi innoissasi Tanskasta ja opinnosita ja mainitsit jopa hankkivasi Tanskan kansalaisuuden ja sanoit että muutto takaisin Suomeen tuntuisi kummalliselta jne. Ja nyt yhtäkkiä vaikuttaa siltä että lasket päiviä että voit muuttaa takaisin Suomeen? Eikö koulu ollutkaan oikea, tuliko koti-ikävä tms.? Ja anteeksi, kun kyselen tällaisia, jos on liian yksityistä, sulla on mahtava blogi ja vaikutat hyvältä tyypiltä, mutta mulle tuli vaan sellainen fiilis että oonko missannut jotain..?

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Muotoilit nyt kyllä kysymyksesi niin kohteliaaksi ja ystävälliseksi, ettei tulisi mieleenkään jättää vastaamatta! :) En siis lainkaan loukaannu siitä, että tämä herättää myös kysymyksiä ja kummaksuneita ajatuksia - usko pois, koen niitä itsekin päivittäin, vaikka ns. tiedän mitä haluan ja olen sillä polulla. haha!

Tottakai alussa olin täynnä rakkautta uutta elämää kohtaan - kai se oli sitä ihanaa honeymoonia uuden mestan ja AIVAN erilaisen arjen kanssa. Enhän ole opiskellut sitten lukion, eli elämäni muuttui kertaheitolla about niin radikaalisti, mitä koskaan mahdollista. Näistä asioista puhuminen oman yksityisyyteni rajoissa on hieman vaikeaa, mutta sanottakoot näin, että se elämä mitä elin Suomessa vuosi-pari sitten, oli todella raskasta ja kuluttavaa minulle henkisesti sekä fyysisesti, ja voin todella huonosti todella pitkään. Oli siis helpotus päästä irti oravanpyörästä ja kaikesta, mikä ahdisti täällä Suomessa silloin.

Tanska, kuten taisin kirjoittaakin, on minulle todella kodilta tuntuva, rakas ja tärkeä paikka. En koe lainkaan mahdottomaksi sitä että a) pyörrän koko suunnitelmani esim. vikan opintovuoteni aikana ja päätänkin jäädä TAI b) erilaisten töiden perässä muuttaisin sinne (tai johonkin muualle) myöhemmin uudelleen. Jos oleskelisin missään maassa useampia vuosia, niin hakisin kyllä kansalaisuutta - siitä olen edelleen ihan samaa mieltä :)

Suurin "muuttuja" josta haluan julkisesti kertoa mitä tässä on tapahtunut on se, että ns. unelmatyöni on konkretisoitunut ja selkiytynyt minulle matkan varrella. Olen hyvin tyytyväinen valitsemaani kouluun ja siitä saamaani tutkintoon, ja se tukee erinomaisesti monivuotista työkokemustani muotialalla. Ei vain juuri nyt, tässä elämäntilanteessa, tunnu siltä, että haluaisin tehdä muotialan töitä täyspäiväisenä ammattina.

Lisäksi välimatka ystäviin ja perheeseen tuntuu mukavasta arjesta ja muutoinkin kivasta tanskaelämästä huolimatta liian suurelta. Minulle läheiset ihmiset tarvitsevat minua täällä, ja lisäksi olen tullut siihen ikään, että ystäväni saavat lapsia ja astelevat avioon yms. Vaikka luulin, että pystyn olla tuhannen kilometrin päästä huippuluokan ystävä ja osallistua minulle rakkaimpien ihmisten merkittäviin iloihin ja suruihin, ei se riitä. Haluan olla osana heidän elämiensä tärkeitä vaiheita, ja toisaalta ihan yhtä kovasti haluan jakaa oman onneni heidän kanssaan.

Tulipa kilometrivastaus! Toivottavasti saat tästä jotain tolkkua, ja ehkä muutkin samanlaisia asioita pohtivat saavat tästä jonkinmoisen selon ajatuksistani juuri nyt :) Kuten kirjoitin, mielihän on aina muuttuvainen..

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

..Ja kuin tuo ei muka riittäisi, niin mainitsen vielä tämän! :)

Minulla on koulua vielä vuosi jäljellä - siis vielä vuosi aikaa (joskin hyvin on-offina, mutta silti) asua Tanskassa ja nauttia tästä elämönvaiheesta, ja olen siitä ihan rehellisesti iloinen :) Tunnen itseni niin hyvin, että tulen kaipaamaan myös tätä elämää ja niitä siellä olevia hyviä juttuja pysyvästi Suomessa asuessani, se on aivan varmaa. Juuti nyt tuntuu siltä että "lasken päiviä Helsinkiin", koska olen niin onnellinen ja innoissani tulevasta työharjoittelun tuomasta haasteesta täällä! Koska vaikka koulu onkin ihan hauskaa ja rentoa, niin olen ehdottomasti enemmän "doer" Nautin huomattavasti enemmän töiden tekemisestä ja siinä saavutettavista onnistumisista kuin akateemisestä pöhinästä, jos näin voi kärjistää :)

satu-täti

Hei, mahtavaa, kiitos kun vastasit ja näin perusteellisesti! Fiilikset muuttuu ja tavoitteet selkeytyy, se on hyvä! :)

ÄnTee

Kuulostaapa kivalta, että oot saanu ajatuksia järjestykseen, ja tidät mitä haluat jatkossa tehdä. Se helpottaa elämää kummasti, kun voi keskittyä suunnitelman toteuttamiseen ja siitä nauttimiseen, eikä uuvuttavaan pohdiskeluun. tsemppiä siis jatkoon!
T: Yksi uupunut pohdiskelija ;)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Heh, ainahan sitä vähintäänkin luulee tietävänsä, mitä haluaa tehdä ;) Mutta on kieltämättä tosi hyvä fiilis just nyt, ja tuntuu ehdottomasti siltä, että tää ratkaisu just tähän hetkeen on oikea. Kiitän kauniista tsempistä & jaksamista omaan pohdiskeluun! <3 Kannattaa aina vaan tarttua intuitiivisesti yhteen vaihtoehtoon, ja keskittyä siihen!

Laura

Ihan täysin aiheen ohi, mutta luin, että otsikossa olisi lukenut "Viisusuunnitelma" ja automaattisesti ajattelin että tekstissä kerrotaan mitä aijot tehdä lauantaina euroviisujen aikaan... :D Iltapäivälehdet on selvästi aivopesseet mut kaikella viisuhömpötyksellä, että näen viisuja sielläkin missä niitä ei ole :D Koska rehellisesti myös tekstin puolessa välissä mietin, että missä se kaikki viisuhöpinä on, ja vasta sitten luin otsikon kirjain kirjaimelta uudelleen.. ja niin.. ei liittynytkään viisuihin. Enkä edes siis ole mikään viisufani!

Ja aiheeseen liittyen: Olipa ihana lukea, että olet löytänyt itsellesi sopivan tien kulkea, siitä tulee mukavan rauhallinen ja onnellinen olo, kun asiat loksahtavat paikoilleen :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

:DDD voihan viisut! kiitos naurut tuoneesta kommentista ja ihanista sanoista <3 On tosiaan todella hyvä fiilis!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram