Vaikka lähdin reissuun sillä ajatuksella, ettei tämä ole todellakaan mikään shoppailumatka, on Sydneyn putiikit vieneet mennessään.. Australian shoppailumahdollisuudet ovat kehittyneet huimasti viimeisen viiden vuoden aikana, ja kaupungilla pyöriessä on tuntunut siltä, että joka puolella on uusia liikkeitä. Mikä parasta, paikalliset designerit ja brändit ovat saaneet entistä enemmän jalansijaa täkäläisessä muotiskenessä, mikä on tietysti mahtava uutinen! Samalla Australiaan on myös vihdoin rantautuneet Zara ja H&M, mutta kuten tiedätte, en pidä niitä oikein minään.. Etenkään, kun ympärillä on satoja putiikkeja ja itsenäisiä suunnittelijoita, joilla on kohtuuhintaisia ja upeita luomuksia!

Australialla on paljon tarjottavaa muodinnälkäisille, mutta päätin nostaa tähän postaukseen kolme paikallista suosikkiani, jotka olen myös todennut käytössä hyvin laadukkaiksi ja passeleiksi. Kaikki kolme brändiä toimittavat tilauksia kansainvälisesti, eli jos ihastumista on ilmassa, kannattaa hyödyntää aussidollarin heikkoa kurssia euroon - kaikki on mukavasti -30% alennuksella! ;)

Zimmermann

Sydneyssä kahden naissuunnittelijan perustama Zimmermann on henkeäsalpaavan kauniita mekkoja, boho-tyylisiä tunikoita sekä todella päräyttäviä uimapukumallistoja. Merkin vaatteet löytyvät upeissa väreissä ja näyttävissä kuoseissa, ja materiaalit ovat huippuluokkaa. Ihastuin merkkiin täysin jo ensimmäisellä kerrallani Australiassa, mutta vadta nyt kävin kokeilemassa kymmeniä luomuksia ylleni, ja itseasiassa yksi mekko lähti mukaan maailmanympärimatkan kautta Suomeen kolmet kesähäät kaunistamaan! Juuri häihin/valmistujaisiin/ylppäreihin/laukkakisoihin/hienostoleidibileisiin suosittelisinkin Zimmermannin valikoimaa. Laadukkaan ja ajattoman silkkimekon saa alle kolmella sadalla eurolla, mikä on mielestäni hyvä ja kilpailukykyinen hinta. Ja valikoima - se on loputtoman ihana. Kaltaiseni minimalistikin alkaa himoitsemaan loputtomia kesäpäiviä liehuvissa helmoissa ja värikkäissä printeissä.

 

BASSIKE

Minulta kysytään aina säännöllisesti että mitä vaatemerkkiä suosittelen hyvälaatuisiin perustuotteisiin, ja kuulkaa - voittaja on löytynyt. Eksyin Bassiken liikkeeseen puolivahingossa Paddingtonissa pyöriessäni, ja olen aivan peruuttamattoman rakastunut tähän merkkiin. Bassike on kahden naisen vuonna 2006 aloittama merkki, joka valmistaa hyvin leikattuja ja laadukkaista materiaaleista tehtyjä käyttövaatteita kivalla twistillä, sekä erityisen hyviä luomupuuvillasta tehtyjä jersey-vaatteita. T-paitoja, toppeja ja trikoomekkoja on sen tuhat sorttia, väripaletti on ihanan neutraali ja skandinaavinen, ja leikkaukset imartelvat kroppaa täydellisesti - niin, siis myös ne ihan tavalliset t-paidat. Parasta Bassikessa onkin tuo todella laadukas "perusvaatteiden" mallisto, joka puuvillatuotteet ovat maailman pehmeimpiä ja ohuita, mutta ryhdikkäitä. Heidän vaatteensa on valmiiksi "kutistettu", eli ne säilyttävät muotonsa ja kokonsa pesusta ja vuodesta toiseen. Vaikka yhdelle t-paidalle tulee hintaa n. 60€, se on erittäin hyvä hinta vaatekaapin kulmakivestä ja farkkujen parhaasta kaverista, josta on iloa vuosiksi. Tärkein meinasi unohtua! Paitsi että Bassiken tuotteet suunnitellaan Australiassa, ne myös valmistetaan täällä. Ja uskokaa kun sanon, monen vuoden vaatekauppakokemuksella ja clothing technologyä opiskelleena sen eron kyllä huomaa. Ei roikkuvia lankoja tai purkautuvia reunoja, tasaiset saumat - ja eettinen tuotanto. Arvostan.

TONY BIANCO

Melbournesta ponnistava Tony Bianco myy trendikkäitä ja huimiin korkoihinsa suhteutettuna mukavia kenkiä, ja täältä voit takuulla löytää aina ne tämän hetken "it"-mallit. On nudea mokkaa ja nyörisandaalia, pvc-buutsia ja hiletennareita. Olen itse ostanut kuusi vuotta sitten useammat parit TB:n kenkiä, ja ne kaikki ovat edelleen käytössäni Suomessa. Täältä kannattaa tsekata ne kohtuuhintaiset ja näyttävät kaverit kesämekolle, tai juuri ne sopivan rouheat mutta naisellisen sirot buutsit välikauteen. Odotan innolla ylihuomista reissua Melbourneen, että pääsen lippulaivaliikkeeseen ihastelemaan valikoimaa..

**

Muita hyviä liikkeitä Ausseissa, joita samanhenkisistä vaatteista innostuvien kannattaa tsekata:

* Incu (kuin Beam Helsingissä - valikoima Acnesta Wangiin ja paikallisista pikkumerkeistä himottuun Mansur Gavrieliin)

* Glue store (surffihenkisen tytön valinta, brändejä Stussystä Zoe Karsseniin ja paikallisiin pikkumerkkeihin)

* General Pants Co. (lokaali Carlings, josta takuuvarmasti löydät NE täydelliset farkkusi, tsekkaa ehdottomasti Ksubi ja One Teaspoon!)

* Sheike (naisellisia mekkoja ja hameita, hyviä perusvaatteita toimistötyöhön tms.)

* Suuret tavaratalot David Jones & MYER (kaikkea ja enemmän.)

 Kuvat: brändien Instagramit

Kommentit (1)

Vierailija

Mä panostaisin mielelläni laadukkaampiin vaatteisiin mutta esim t-paitojen kohdalla se ei ole fiksua, hikoilen niin paljon että paidan menee nopeasti kainaloiden kohdalta pilalle :(

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram