Tänään oli hyvä päivä. Sellainen, että kävelin kadulla kasvot hymystä loistaen. Kyläpahasen mummonkäppänät hymyilivät aurinkoisesti takaisin, ja levollinen fiilis kasvoi entisestään. Olen viime aikoina miettinyt vanhenemista ja vääjäämättä lähestyvää mummoikää. Että kuka olen silloin, millaista elämäni on, olenkohan tyytyväinen valintoihini? 25-vuotiaan minun tekemät päätökset ja tämänhetkiset arkipäivät tuskin ovat kovin kirkkaasti mielessä tekareita vesilasiin asetellessa, mutta sen minä vaan sanon, että näin onnellinen en ole ollut aikoihin. Vuosiin. Ehkä koskaan?

Aamulla heräsin niin aikaiseen herätyskellon pirinään, että silmiä kirveli kännykän näytön kirkkaus. Toisinaan tekee hyvää herätä niin aikaisin että heikottaa. Aamutakin pehmeään pörheyteen kietoutuneena napsautin vedenkeittimen päälle päivittäistä pikakahviannostani varten, huuhtelin kasvoni kirpeän kylmällä vedellä, ja päivän ensimmäisen - ja tärkeimmän - vesilasin äärellä mitein, millainen onnenpekka olenkaan, kaikista elämän kolhuista huolimatta. Tanskassa olokaan ei tunnu enää niin pahalta, päinvastoin. Tuntuu siltä, että jonkinlainen ote täällä olevaan elämään on taas päällä, rytmi tekemiseen ja tekemättömyyteen balanssissa, ja vatsanpohjaa kutittaa myös se kaivertavan ihana odotus, että kohta tämä kaikki on ohi. Viimeinen syksy, talvi, ja kevät Tanskassa ainakin toistaiseksi. Täällä on juuri nyt hyvä olla, kaipauksesta huolimatta.

Menin bussilla kouluun ja järjestelin koetta varten tyhjäksi raivatun luokkahuoneen pöydälle tietokoneeni, vesipulloni, muistiinpanoni sekä äänettömälle laitetun puhelimeni. Tämän vuoden viimeinen ponnistus, työharjoittelun suullinen koe, meni läpi, ja saan huoahtaa helpotuksesta. Joululomaan on kuukausi ja pari päivää, ensi viikolla jatkuvat luennot. Koulukaverit vilkuttivat huoneeseen, ja sanoivat "it's good to have you back, grandma". Väliaikaisesta luonteestaan huolimatta on oikeastaan aika kiva olla osana jonkinlaista yhteisöä.

Olen palkinnut itseni tänään ostamalla irtokarkkeja ja korkkaamalla lahjaksi saamani laatupunkun. Tein suomitytöille päivällistä, juotiin viinilasilliset ja räkätettiin. Nyt lojun villasukat rullalla, ja pohdin, lähtisikö huomenna Köpikseen vai vasta keskiviikkona. Omien ongelmien keveys kannustaa huolehtimaan lämmöllä muista. Sisälläni lilluva lempeys on tarttuvaa sorttia, ja ajattelin pärskiä sitä jokaiseen suuntaan. Näinä influenssojen ja sesonkivirusten riepottelemina aikoina se on tarpeen.

 

Kommentit (2)

suvi

Vivian♡ tässä aamupuuron äärellä en voi muuta kun todetta jälleen kerran että oot kyllä aika hemskutin upea!

Katri

Voi miten tiedän noi tunteet. Maailma on kauniimpi, kun sitä saa pohtia "kotia kohti, enää x määrä kuukausia"-ajatusten kanssa. (mä palkitsin itseni Raffaello-joulukarkeilla)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram