MOI TYYPIT!

Ekanakin, sain juuri arvottua voittajat Mariah Careyn keikalle random.orgia apunani käyttäen, ja onnetar suosi tällä kerralla nimimerkkejä Karrie ja Airiina, ja voittajiin on otettu yhteyttä henkilökohtaisesti. Kiitos kaikille kun osallistuitte ja jätitte toinen toistaan kivempia kommentteja - jos saisin päättää, niin veisin teidät kaikki mukanani katsomaan ihan mitä tahansa keikkaa! Pakko kyllä sanoa, että tällä viikolla startanneen kiertueen settilista on vihdoin julkistettu, ja AAH - keikalla tullaan kuulemaan kyllä kaikki Mariahin parhaat hitit ja itkettävimmät balladit, ja lähes kaikki omat suosikkini! Ihanaa, että on jotain noin suurta ja hauskaa mitä odottaa, vieläpä juuri ennen maailmanympärimatkalle lähtemistä.

Sitten toiseen asiaan. Kuten ehkä muistatte, intohimoisena eläinaktivistina ja miekkavalaiden rakastajana olen jakanut teille BlackFishin sanomaa. No nyt, VIHDOIN, kiitos julkisen paineen SeaWorld on ilmoittanut lopettavansa miekkavalaiden kasvatuksen sekä miekkavalasnäytökset! Lähes herkistyin tästä uutisesta eilen, sillä minusta on niin valtavan hienoa, että kritiikillä ja merieläinpuistoihin kohdistetulla paineella on voimaa. On myös positiivista, että ihmisten tietoisuus ja sivistys alkaa olla sillä tasolla, ettei Särkänniemen delfinaariolle tai jättimäisille SeaWorldeille ole kysyntää, vaan eläinten ajatellaan kuuluvan luontaiseen elinympäristöönsä, eikä betonubunkkeriin meidän viihteeksemme.

Kolmas juttu. Olen pakannut kaikki tavarani! Muutto todella tapahtuu! Lähden Tanskasta kahden ja puolen päivän päästä!!!! Fiilikset vaihtelee oikeasti varmaan viiden minuutin välein haikeista tunnelmista repivään riemuun. Tavallaan olen odottanut tänne tulemisesta saakka sitä lähdän hetkeä, tavallaan vähän juurtunut paikoilleni. Iso etappi ja ainutlaatunen elämänkokemus päättyy aivan pian. Tunnelma kotona on ollut niin lämminhenkinen ja mukava, kun ollaan hyvästelty toisiamme yksi kerrallaan, istuttu vielä kerran yhdessä brunssille lähdön kunniaksi, ja muisteltu yhteisasumisen ja opiskelun vaiherikkaita aikoja. Nyt huoneessani kaapit huutavat tyhjyyttään, seinät ovat koruttoman valkoiset, ja kolme suurta matkalaukkua ovat haukanneet sisäänsä kaiken, mitä kahdessa vuodessa ehtii kotipesäänsä hamstrata. En odota innolla sitä, että maanantaina raahaan yhden naisen hartiavoimilla kaikki pakaasini junaan ja Köpikseen ja lentokentälle ja Suomeen, mutta toisaalta, se palkinto maalissa saa jatkamaan, vaikka kuinka putkikassin remmi painaisi selkää. Olen nähnyt kolmena yönä painajaista siitä, että myöhästyn junasta. Täytyy varmaan lähteä tulle viiden minuutin kävelymatkalle tuntia aikaisemmin, ettei stressi pääse yllättämään, haha!

Koska kahden vuoden majailu kerrytti nurkkiin myös aika paljon ylimääräistä, pidin eilen kämppiksilleni ja ystävilleni ilmaisen "garage salen", josta jokainen sai vuorollaan käydä läpi ylimääräiset vaatteeni ja kynsilakkakokoelmani, ja ottaa mieluisat palat itselleen. Fiksumpi olisi ehkä oikeasti myynyt kaiken omaisuuntensa jollain facebook-kirppiksellä ja kartuttanut matkakassaansa, mutta minulle kaikkein eniten iloa toi se, että sain katsoa vierestä muiden iloisia naamoja maaliskuisen jouluaaton ansiosta. Ja että tekee hyvää luopua tavarasta. Uskokaa tai älkää, mutta vaikka nautin esineistä ja niiden katselusta ja välillä ostamisestakin, en ole kovin kiintynyt mihinkään, mitä omistan. Elämme sellaisessa yltäkylläisyydessä, että kaikkea on kyllä paljon enemmän mitä elinaikanaan pystyisi käyttämään, siksi koen hullunkuriseksi ripustautua johonkin laukkuihin tai huulipuniin. Tavara ei tästä maailmasta lopu, päinvastoin - se vain jakautuu epätasaisesti. Pitäisi ehkä sitten reissun jälkeen Helsinkiin asettauduttua tehdä samanlainen hyvin tarkasti valikoiva karsintakierros kaikelle sinne pakatulle roinalle, koska etenkin tälleen isojen muuttojen keskellä sen oivaltaa - less is more.

Ah, nyt alkaa viimeinen viikonloppu. Tänään käyn viimeisen kerran koululla ennen kesäkuun loppukoetta ja valmistujaisjuhlaa, ja sitten nyrkkeilytunnilla päästämässä viimeisetkin höyryt ulos. Illalla ajattelin syödä jotain mättöpitsaa ja katsoa leffaa ysätävni sohvannurkassa, lauantaina ottaa rennosti, sunnuntaina siivota ja käydä viimeisen kerran tuppukylän lemppariraflassani. Ja sitten, maanantain aamuna herään, ja suljen oven viimeisen kerran. Ihan mieletöntä.

Kommentit (6)

Vierailija

Olet kyllä oikeasti tosi ihanan kuuloinen ihminen :)

Miten voi olla että niin nopiaan opinnot päätty :O just äskönhän mä luin sun skype haastattelusta ja postauksia ennen muuttoa..

Vierailija

siis ajan nopeaa kulumista ihmettelen ja sitä etten ole itse juuri saanut mitään uutta aikaiseksi tässä ajassa :D

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Haha, hyvä täsmennys! :D On kyllä täysin sama olo - kaksi TODELLA työntäyteistä ja kiireistä, mutta näemmä sit ihan tehokkaasti käytettyä vuotta! Olen kyllä niin tyytyväinen että lähdin, ja niin onnellinen että palasin :)

mää vaan

Luin että sterilisaatiokuulumiset :D :D

Ja jätän historiani ensimmäisen blogikommentin, oot huippu!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

HAHAHA oh no! :DDD Ei nyt sentään! Mutta ihan parasta et "uskaltauduit" kommentoimaan, toivottavasti teet sitä jatkossakin, etenkin väärinluettujen juttujen kohdalla!  :'D

Vierailija

Sulla on ihan huikea blogi Vivian! Oon lukenut tätä aktiivisesti jo pari vuotta, nyt varmaan täytyy palata vanhempien blogitekstien pariin muuttovinkkien toivossa, sillä oon muuttamassa ulkomaille kuukauden kuluttua ja pakkaaminen on just alotettu. Kynsilakkakirppiksen taidan ainakin järjestää, melkein 150 pulloa mukana toisi vain ylipainosakot matkalaukkuun :D

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram