Voi loma, mitä tahtia hupenet, ja voi aikaa miten nopeasti vierit! Kun "lomamode" vie mukanaan, ei ajattele viikonpäivien tai kellonaikojen olemassaoloa. Pikemminkin viime aikoina päätäni on rasittaneet vain sen kaltaiset ongelmat kuten missä tänään nauttisi aamupalansa tai mille rannalle jaksaisi laahautua. Olikin aikamoinen herätys kun toissapäivänä sähköpostiin kilahti viesti New Yorkin paluulentoa koskien otsikolla "enää 20 päivää lähtöön, Vivian!" Nyt siis enää 17. Toisaalta tuntuu siltä, että miltei kolme viikkoa ja monta upeaa kohdetta vielä kokematta, ja niin paljon näkemättä. Toisaalta näen itseni jo kirjoittamassa New Yorkin lentokenttäkahvilasta sitä viimeistä reissupostausta teille, jossa voivottelen sitä miten hujauksessa aika kuluukaan.

Viime päivinä parasta on kuitenkin ollut se, että olen voinut relata ja elää sataprosenttisesti hetkessä. Sydneyssä lomailu on ollut siitä ihanaa, että kaikki kadut ja kulmat ja kuppilat ovat tuttuja, ja ympäriinsä navigoiminen ei ole ollut samalla lailla kuluttavaa (ja paikoin hermoja raastavaa) mitä uusia kaupunkeja valloittaessa. Tänään sukkuloin junalla ympäri kaupunkia, ja kauhistelin jo etukäteen miten keitaalla tulen Nycissä olemaan - kävin maassa viimeksi vuonna 2002, enkä voi kehua muistavani retkestä juuri mitään, mikä hyödyttäisi tätä reissuani. Onneksi on ystäviä sielläkin, jotka malttavat opastaa ja neuvoa ja jakaa kultaakin kalliimpia neuvojaan. Vaikka matkustankin yksin, en ole täysin oman onneni nojassa. Huh.

Tänään bussipysäkillä minua jututti valkohapsinen ja kävelykeppiinsä nojaava 83-vuotias herrasmies. Jaoimme vartin odottelun yhdessä rupatellen, ja herra kertoi auliisti tarinaansa. Ei kuulemma tiedä salaisuutta pitkään ikään, viini kuulemma maistuu. Sitten keskustelimme maailmasta ja siitä, miten paljon se muuttuu, hetki hetkeltä hitaasti, mutta taakse katsottuna mullistavasti. Herra ei ole kuulemma koskaan käynyt Australian ulkopuolella, mutta tiesi Suomesta vaikka mitä knoppitietoa, ja kysyi muunmuassa onko puolisoni jääkiekkopelaaja. Hauska ukkeli. Keskusteluhetkemme oli mainio ja herätti paljon ajatuksia, ja jätti kasvoille hymyn koko päiväksi.

Sanokaa että olen menettämässä järkeni ja muuttumassa huuhaa-Valpuriksi, mutta jotenkin tällä reissulla on alkanut tuntumaan siltä, että kaikilla kohtaamisilla, ohikulkijoilla, pienillä kohtaamisilla ja "sattumilla" on merkityksensä.

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram