Eilen illalla vitutti. Päivä Kaliforniassa oli ollut aurinkoinen ja kepeä, olin käynyt elämäni ensimmäisellä SUPpailureissulla idyllisellä järvellä, päässyt ihastelemaan jättisupermarketin loputtoman pitkien hyllyjen värikästä sisältöä, katsoin yhden parhaan ystäväni kanssa kaksi millenium-vuosien legendaarista teinileffaa putkeen, samalla vähän sipsiä mussutellen. Kaikilla universuminen mittapuilla siis erinomaisen hyvä lomapäivä, mutta silti fiilis tuntui tahmealta. Kun ennen nukkumaanmenoa otimme muutaman päivän tauon jälkeen facetime-yhteys poikaystävänni kanssa, tuli kaikki turhautuminen ulos itkuna ja valitusvirtenä. "Yhyy yhyy on niin ikävä olen niin väsynyt matkustamiseen en jaksa enää raahata matkalaukkua enkä innostua uudesta kohteesta haluan kotiin syömään jogurttia sohvalle ja istumaan sporassa yhyy en kestä enää".

Itkeminen tuntui vapauttavalta, mutta heti perässä marssi syyllisyys. Minähän olen toteuttamassa suurta unelmaani, olen saanut kokea päivä toisensa perään upeampia juttuja ja tuntea mielettömiä fiiliksiä, tavannut uusia ihmisiä ja maistellut uusia ruokia. Minulla ei suorastaan ole oikeutta tuntea näin, ja vieläpä valittaa ääneen turhautumisestani. Minun pitäisi olla kiitollinen ja innoissani, ehkä jopa vähän ylpeä siitä, että olen uskaltanut lähteä kokemaan jotain näin suurta. Miten ärsyttävää voikaan vastapuolelle olla kuunnella toisen nurinaa siitä, miten ei jaksa enää ottaa aurinkoa ja syödä jäätelöä ja vaan olla.

Kuten usein, aamu on iltaa viisaampi. Heräsin hetki sitten lintujen lauluun, ja pimennysverhoa avatessani huomasin kaksi pikkuriikkistä kolibria lentelemässä kukkapenkin ympärillä, palmujen huojuessa hitaasti tuulessa. Elämä kuin luontodokumentissa, hymähdin. Tunnekuohujen laannuttua diagnosoin itselleni reissuväsymyksestä johtuvan ohimenevän tilan, jossa ei kertakaikkiaan kiinnosta nähtävyydet ja jatkuva uuden kokeminen. Kai se on ihan luonnollista, että sellaiseen turtuu näin neljän viikon kohdalla, kun takana on vielä se tupaten täyteen kertynyt huikeiden kokemuksien rinkka, joka on painanut olkapäihini jo nyt syvät painaumat. Pitäisi välillä päästä myös lepäämään - ja niin hassulta kuin se ehkä kuulostaakin, niin tällä levolla tarkoitan arkista elämistä. Yhtä lailla kun kaipaamme lomalle stressaavista ja tasapaiksuista päivistä, saattaa pitkä loma saada kaipaamaan tasapainoksi sitä tylsää ja tavallista arkea, työkiireitä ja rutiineja. Vaikka sen ääneen myöntäminen tuntuikin kiittämättömältä, väitän tämän olevan normaalia.

Tai ehkä tämä on sitä kalkkiviivoilla iskevää väsymystä, kun maali ja kotiinpaluu häämöttää tasan viikon päässä. Edessä on enää viimeinen etappi matkalla ennen jälleennäkemistä ja takaisin arkeen totuttelemista, ja ennen sitä viimeistä energiapiikkiä kaikki fiilis tuntuu hetkellisesti latistuvan. Paras vinkki tällaiseen tunnemyrskyyn tuli ihanalta puolisoltani; vaikka kuinka ikävä meinaisi ottaa vallan ja lentopäivää tekisi mieli aikaistaa, tilanteesta selviää kääntämällä se päälaelleen. Lomaa ei ole jäljellä VIELÄ viikko, vaan ENÄÄ kuusi päivää. Nyt on siis nautittava entistä kovempaa kun vielä pystyy, sillä se viimeiselle lennolle astuminen on lähempänä kuin koskaan aikaisemmin koko reissun aikana. Kotiin kyllä pääsee, mutta nyt edessäni on vielä kutkuttava kourallinen omaa aikaa, uusia kortteleita ja seikkailuja, joista en vielä tiedä. Ehkä hektistä Nyciä ennen tekee hyvää viettää pari päivää enemmän "kotona" viihtyillen ja rennosti ottaen, jotta ainutlaatuinen matkani saa ansaitsemansa päätöksen. Loppuhuipennusta odotellessa on kuitenkin hyvä muistaa, että on ihan oikein olla aivan loppu myös lomailuun.

Kommentit (1)

emiliaidamaria94

WOOOORD!! Itse olin just kolmen kuukauden reppureissulla Aasiassa ja Australoassa ja välillä teki vaan mieli maata sängyssä ja tuijottaa telkkaria koko päivä, tai vastaavasti unelmoida koti-Suomen työssäkäyvän arjesta. Oli tosi vaikea välillä nauttia täysillä, kun syyllisyys painoi siitä ettei aina jaksanut tai halunnut tehdä jotain uutta ja ihmeellistä. Loppujen lopuksi päätin nähdä asian niin, että onneksi on osannut rakentaa itselleen niin ihanan arjen ja elämän, että sitä tulee ikävä ja niitä asioita tykkää tehdä, kun voisi tehdä ihan mitä vaan. Olisi aika pelottavaa heittää arkirutiininsa täysin päälaelleen autuaan onnellisena siihen ollessa tilaisuus.
Nauti vikasta viikosta nyt kuitenkin! En malta odottaa fiilistelyitä Nycistä. :)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram