Ah aamupaloja! Jos yhtä ruoka"lajia" pitäisi syödä koko päivä joka päivä, valintani olisi ehdottomasti aamupala. Rakastan jogurtteja ja rahkoja ja granolaa, herkullisia avokadotoasteja, bageleita, munakkaita, sekä kaikkia herkkuja, kuten aamiaispannareita vaahterasiirapilla. Missioni on ollut kehittää sellainen päivän starttaava setti, joka olisi helppo valmistaa, olisi terveellinen ja pitäisi pitkään kylläisenä, johon ei kyllästy helposti, eikä myöskään oikaise hyvästä mausta. Ja kas, näin syttyi sammumaton rakkauteni tuorepuuroja kohtaan!

Puuro on itsessään minulle todella mieluista ruokaa, mutta sen keittäminen on joskus aamulla vähän työlästä. Niin - tarkoitan siis juuri niitä aamuja, jolloin heräät silmät kirvelevän väsyneenä, manaat likaista tukkaasi ja silmäpusseihisi kompastellen könyät keittiöön. Silloin kahvinkeittimen päälle napsauttaminenkin tuntuu puolimaratonilta, ja aamupala jää usein syömättä. Mikään ei ole yhtä suurta arjen luksusta kun valmiiksi tehty aamupala, jonka saat syömisvalmiina ja herkullisena eteesi. Puuron väkertäminen on nykyään jokaisen iltani viimeinen puuhastelu keittiössä, joka vie aikaani maksimissaan minuutin. Puuro tekeytyy ilmavaksi ja taivaallisen makuiseksi yön aikana, ja tulevaisuuden aamumuumio kiittää.

Tässä siis reseptini maistuvaan tuorepuuroon, joka polkaisee jokaisen aamuni käyntiin:

TUOREPUURO yhdelle

Tarvitset:

- 1,5 dl puurohiutaleita // Fazerin Sadonkorjuu-puurohiutaleet ovat parhaita, niitä raahaan Suomesta asti..

- 2 rkl chiasiemeniä

- 2 rkl marjajauhetta // Minulla on käytössä Biokian kuivattu marjajauhemix sinisistä marjoista, joka on PARASTA! En voisi elää ilman tätä.

- kourallinen pähkinöitä rouhittuna

- puolikas banaani pieneksi pilkottuna

- 2,5 dl soija/manteli/kauramaitoa // Itselläni aina Alpron soijamaito vaniljanmakuisena, joka toimii samalla koko setin makeuttajana

* BONUS * pakastemarjoja, kookoslastuja jne etc mitä tahansa extraa valmiin puuron päälle siroteltavaksi aamulla

Tee näin:

Mittaa purkkiin tai syvään kulhoon ensin kuivat aineet sekaisin, ja kaada päälle haluamasi neste. Nestettä saa olla tekeytymisvaiheessa runsaasti, sillä turpoavat chiasiemenet sekä puurohiutaleet imevät itsensä pulleroisiksi nestettä. Lisää siis sitä fiiliksen mukaan, sekoita kevyesti ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi, mieluiten aamuun asti.

Parasta tuorepuurossa? Sen monipuolisuus (ja helppous!). Puurosta tulee eri "mausteilla" aivan erilaisen makuista, ja marjojen sijaan esimerkiksi raastettu omena kanelilla maustettuna on taivaallista. Hedelmäisempään puuroon sopii tuoremehu nesteeksi, ja mikä estää käyttämästä puuron tekemiseen vaikka luonnonjogurttia tai rahkaa. Vaihtoehtoja riittää, ja voisinpa melkein taata, että tässä ei voi epäonnistua!

Mukavaa sunnuntaita ja energistä tulevaa viikkoa kaikille!

Kommentit (1)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram