Heh, tuntuu melkein huijaukselta kutsua jotain näin yksinkertaista sörsseliä reseptiksi, mutta menkööt. Herkkulakkoni aikana suhteeni marjoihin ja hedelmiin on muuttunut aikaisemmasta satunnaisostosta jokapäiväiseen herkkuhetkeen. Hedelmäsokeri on sokeria siinä missä muukin, joojoo, mutta niin pitkään kun kulutuksen määrä on kohtuullinen, yksi tai kaksi annosta päivässä, en ole nähnyt mitään syytä rajoittaa tätä nautiskelua. 

Hedelmäosaston runsaasta ja kutsuvasta valikoimasta on tarttunut mukaan fiiliksestä riippuen kaikkea banaaneista mandariineihin ja omeniin, mutta viikosta toiseen yksi himotus on ollut ylivertainen; päärynä. Päärynä on herättänyt minussa aina voimakkaita vihan ja rakkauden sekaisia fiiliksiä. Mielestäni osassa päärynöitä on niin kuvottava tekstuuri, etten voi kuvitella haukkailevani niitä poskeeni. Onneksi täältä on löytynyt sellaisia suuria ja kiinteitä pääryöitä (jos jotakuta kiinnostaa, voin huomenna tarkastaa lajikkeen :D), joiden maku on samaan aikaan kirpsakka ja raikkaan makea. Täydellistä. 

Pitkään nautin päärynäni ohuiksi viipaleiksi leikattuina, mutta yhden kämppikseni "reseptin" kokeiltuani ei ole ollut enää kääntymistä entiseen. Täydellinen makupari on löytynyt, ja nyt haluan jakaa sen myös teille; päärynän ja kanelin mausteinen ja makea liitto! 

Makusafarille tarvitset: 

  •  yksi päärynä per syöjä
  •  loraus hunajaa jos huvittaa
  • puolikas teelusikallinen kanelia
  •  kreikkajugurttia tmv. vastaavaa

Suupalakokoiset päärynäkuutiot nakataan kippoon, halutessaan makeutta voi buustata lorauksella akaasiahunajaa (suosittelen nimenomaan sitä sen juoksevuuden ja hennon maun takia), ja sitten sirotellaan pintaan kanelia n. puolikas teelusikka/ annos. Päärynäbiitit ja mausteet sekoitetaan toisiinsa, ja koko komeuden kruunaa ikisuosikkini kreikka- aka läskijugurtti. Tuo simppeliäkin simppelimpi kupillinen taltuttaa hetkessä makeannälän terveellisellä tavalla, ja paksun jugurtin ansioista tuo setti maistuu suorastaan omenapiirakalle jollain kermaisella vaniljakastikkeella! Njam. Tätä settiä olen päivästä toiseen pyöräytellyt makuhermojeni riemuksi, ja tämä jää ehdottomasti välipalojen kultaiseen reseptikirjaan myös sokerilakon jäätyä taakse. 

Vahva suositus!

Kommentit (4)

Jossu :)

Hihii, toinen päärynäpöhkö ilmoittautuu! Toinen mahtava combo on päärynä ja maapähkinävoi, slurps! Suosittelen!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Päärynäpöhkö, ihana :D Toi on kanssa mun toinen suosikki, etenkin jos kattoo leffaa himassa niin se on mukavaa pikku askartelua samassa.. Ah! Ja onneksi sokeritonta maapähkinävoita löytyy lähikaupasta ;)

Battery

Oi nam pitääpä kokeilla! Oon tehnyt melkein samaa, mutta omenoilla ja käyttänyt niitä mikrossa että vähän pehmenee ja sit kans kaneli ja rahka päälle. Täytyy testata tää!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram