En oikein tiedä, mitä ajatella SoMessa vellovasta positiivisuushaasteesta. Että joka päivä pitäisi listata kolme kivaa asiaa kavereille kerrottuna, oi oi miten positiivisen kepeetä ja ihanaa asennetta. Kuten ystäväni Nata osuvasti Facobookissaan tokaisi, on Suomi varmasti ainoa maa missä tällaiselle tempaukselle on tilausta. Täällä on aina niin kurjaa ja vitun kylmä ja taksit kalliita ja talouskriisi ja lokit liian suuria ja palkat pieniä, ja kaikesta muistetaan aina valittaa ja kyräillä. Hyi. Myrkytetty ilmapiiri latistaa tällaista idioottivirneessä etenevää kulkijaakin toisinaan, mutten silti koe minkään päivän kivoimmat hetket top kolmosten olevan SE ratkaisu, jota kansakuntamme kaipaa. Päinvastoin, miten olisi sellainen, että opettelisi näkemään ihan kaikissa asioissa, kaikissa ihmisissä (myös hitaasti kävelevissä, maiskuttaen syövissä, kadulla huutavissa sekakäyttäjissä ja sisällä röökaavassa naapurissa!) jotain hyvää. Siten se positiivisuus on jotenkin niin helppoa ja luontevaa, ettei tarvitse joka päivän päätteeksi pinnistellä muutamaa iloista sanaa verkkoon jaettavaksi. Että se olisi itsestäänselvää, että elämässä on kivoja juttuja ja sitten vähän ikävämpiä ja hankalampia juttuja - jokaisella meistä, jokaisena päivänä. 

Toisaalta - enhän voi tietää ellen itse kokeile! Kukaan ystävistäni ei onneksi ole haastanut minua jakamaan iloni aiheita facebookissa, mutta voisinhan kertoa ihan sellaisessa kaikki kerrallaan- tyylisessä rykelmässä viisitoista asiaa, jotka ovat viimepäivinä olleet minun iloni ja onneni takana. 

Yritetään: 

1. Olen edelleenkin kesälomalla, ja vaikka sataa ja tekemistä on vähän liiankin paljon, niin olo on rento ja vapautunut joka päivä. Iho näyttää paremmalta, ajatukset liikkuvat vapaammin, olo on paljon huolettomampi, ja stressiä ehkä tuhat prosenttia vähemmän. Tuntuu todella, todella ihanalta.

2. Alexa pakotti minut salille tekemään kunnon raivotustreenin. Siis ihan uskomattoman hikilöylylihaskramppisaunan. Olen ollut pari viikkoa treenaamatta, käynyt pelkästään lenkillä ja niilläkin laiskanpuoleisesti, ja tuntui hyvältä rääkätä hyvin, öhh, ravittua kroppaa tiukan valmentajan ohjatessa. Pitäisi oman PT:n lisäksi muistaa useamminkin hyödyntää ystäväpiirin osaavia treenaajia - on se vaan niiiiiin eri asia tehdä askelkyykkyä ja muuta kamalaa jumppaa, kun toinen on vieressä kannustamassa. Alexan kannustukset, tosin, ovat paikoin myös terävää kuittailua, mutta sekös vasta potkiikin jatkamaan nätisti loppuun. Huomenna varmaan hapettaa! 

3. Sain tuttavani Netflix-tunnukset käyttöön koska sataa. Kuinka parasta?! House of cards ja hyvää ruokaa on tämän viikonlopun ohjelma, mikäli sää jatkuu sateisena. Onni on sadepäivät kesälomalla, kun ei "voi" tehdä mitään kovin jännittävää tai suurta tai stressaavaa.

4. Tilasin itselleni koululaukun, ja onnesta soikeana odotan sen saapumista. Olen myös nähnyt useita unia penaalin ostamisesta ja kynien valitsemisesta ja ekoista koulupäivistä, mikä on tavallaan aika koomista, mutta aika hellyyttävää, että alitajuntani on TODELLA innoissaan päästessään opiskelemaan pitkästä aikaa! 

5. Viikonlopun kohdalla kalenterissa pelkkää tyhjää, ja sekös vasta ihanaa onkin (tai siis, katson kyllä netflixiä heh heh)

6. Valion kreikkajugun uusi maku vadelma-granaattiomena. Saatana miten hyvää. 

7. Mulle tuli eilen Tinder-matchiksi yks ihana kundi jota oon salaa kuumotellut kaksi vuotta (!!!!!!) ÖÖÖ parasta ikinä?

8. Olen irtisanoutunut työstäni ja asunnostani, ja on ollut jo jollain haikealla tavalla kivaa suunnitella pakkaamisen aloittamista. Ihan hullua! Rakastan niin, niin paljon nykyistä kotiani, ja jätän sen taakseni suurella surulla. Kuitenkin mikään asia ei ole moneen vuoteen tuntunut yhtä merkitykselliseltä kuin muuttaminen pois Suomesta, että kaikki materia ja muu "uusiutuva käyttövara" on pientä sen rinnalla, että pääsen elämään unelmiani. Olen tästä niin kiitollinen. 

9. Paras poika_ystäväni Jarno täyttää tänään vuosia. Jarno tekee jokaisesta päivästä onnellisen, ja osaa auttaa jokaisessa kriisissä, oli huoli pieni tai suurempi. Eilen yöllä soitin paniikkipuhelun siitä, että millanen viesti mun kandeis laittaa ja mitäs tää viesti ehkä tarkottaa ja onkohan tää nyt järkevää. Ongelmat ratkeaa aina. Jarski naurattaa aina. Voisin omistaa kokonaisen postauksen sille, miten ihana ja tärkeä ystävä Jarski on, ja miten korvaamaton peruspilari hän on jokaiselle päivälle. Ja niin hauska. Jos surettaa, soitan Jarskille ja tulen iloiseksi. Jos on hauskaa, soitan Jarskin mukaan ja on vielä hauskempaa. 

10. Pinja teki lettuja. En muista koska viimeksi olisin syönyt kunnon lettuja, ne oli juuri niin hyviä kuin muistin. Outoa, miten lettuja jaksoi lapsena syödä varmaan kadeksan, ja nyt on kahden kohdalla aivan sydärin partaalla puoli päivää. 

11. Paavo Arhinmäen Instagramin perunakuva

12. Kraanavesi on hyvää, osaan lukea, tilillä on rahaa, jääkaapissa on ruokaa, perheeni on terve, ystävilläni on kaikki hyvin. Liian vähän sitä muistaa iloita näistä itsestäänselvistä jutuista, joiden arvon huomaa vasta ne menettäessään.

13. Sain vihdoin aikaiseksi pestä pyykkiä, ja ai että miten ihanaa on kämppä täynnä puhtaita vaatteita! Lomalla sitä jotenkin taantuu sellaiseen uskomattomaan flegmaattisuuteen, eikä jaksa tehdä yhtään niin paljon/ahkerasti/nopeasti juttuja mitä arkena. Jännä. Pyykinpesukin piti kirjoittaa kalenteriin (ahahahaha LOL tiedän), jotta viimein sain sen tehtyä. Nyt kelpaa. 

14. Lontoon ostokset ilostuttaa edelleen. Shoppailen hyvin vähän Suomessa ollessani, mutta reissuista sitten senkin edestä. Ostomorkkikset voisi muuten hiipiä, ellei olisi vuosien saatossa kehittynyt niin tarkka oma maku. Hutiostoksia en tee oikeastaan ikinä, vaan sovituskopin ähinässä syynään kriittisesti vaatteita, ja niiden sopivuutta omaan tyyliin ja vaatevarastoon. On kivaa huomata, että jo nyt olen käyttänyt useamman kerran kaikkia ostoksiani. Täytynee tehdä niistä postaus..

15. Ryan Gosling on olemassa. 

Tein sitten samalla sen arkihaastekuvan puhelimen kätköistä, muutaman viime viikon ajalta. Ihania päiviä, ihanien ihmisten seurassa. Näemmä myös paljon kaljaa. Kivaa viikonloppua! 

Kommentit (13)

Jonneli, onniarkinen.blogspot.fi

Niin totta! Olen kovin samoilla linjoilla. Miksi jokaisessa päivässä ja jokaisessa hetkessä ei voitaisi pyrkiä näkemään sitä positiivista ripausta. Mustakin tuntuu hassulta alkaa listaamaan päivästään niitä positiivisia juttuja. Mun päivissä on niin paljon PIENIÄ positiivisia juttuja etten osaisi valita varmaan mitä listaisin.:)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Jep, jotenkin niin hassu ajatus että joka päivä pitäisi julkisesti jakaa jotain ilon aiheita, ja vieläpä kolme. Varmasti ko. tempauksen aloittajalla on ollut hyvä ajatus mielessään levittää positiivisuutta, mutta itse olen seurannut tuota haastetta todella huvittuneena.

Vierailija

Orange is the new blackin uusi kausi on myös Netflixissä nyt! Muakaan ei oo onneks kukaan haastanut tohon positiivisuushaasteeseen. Oon varmaan kaikkien fb-kavereiden mielestä se rasittava ylipositiivinen tyyppi muutenkin eikä kukaan halua kuulla niitä vielä enempää :D Tuli tosta Arhinmäen perunajutusta mieleen kun katsoin jotain amisheista kertovaa ohjelmaa ja siinä kätilö kertoi odottavalle äidille, että jos tulee peräpukamia niin ne lähtee pois kun tunkee perunan sinne.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

JOOO arvaa vaan oonko fileissä, PALJON katsottavaa aah!!! Ja mulla on vähän sama - aika moneen fb-päivitykseen oon kirjottanut et mut saa kyllä piilottaa newsfeedistään ihan vapaasti, joitakin ärsttää se ainainen ihastelu ja hömpöttely :D Ei voi ymmärtää..

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Niiiin, varmasti se perimmäinen idea on ollut positiivinen ja hyvää mieltä lisäävä, vaikkakin mua huvittaa. Mietin myös että mahtaakohan monella tulla sellasta "suorituspainetta", että kolmen jutun joka päivä pitäis olla jotenkin WOUUU erityisen hienoa ja mageeta. Kuitenkin -ainakin itselläni- ne päivän kivoimmat jutut on tosi pieniä, tavallisia, ja nimenomaan arkisia.

Lina

En oikein tykkää tuosta positiivisuushaasteesta ideana, koska mun mielestä ihmisten ei just pitäisi lähtökohtaisesti arvottaa elämäänsä hyviin ja huonoihin juttuihin, koska elämään kuuluu ne kaikki. Vähän hämmentyneenä olen tässä lueskellut omasta fb-feedistä näitä, mutta toisaalta, ehkä ne kertoo jollain kieroutuneella tavalla totuutta sen fb-imagon takaa? Esim nää sun listaamat jutut on just sellaisia oikeasti positiivisuutta levittäviä, sitten taas yksi tuttu takoo tähän haasteeseen vain jotain työkeissejä, josta tuli vaan surullinen olo ja teki mieli kysyä että etkö oikeasti muka keksi vaikkapa lapsistasi mitään positiivista joka päivälle...

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Ah - sun kommentti oli niin täyttä asiaa! Luin sen ääneen Alexalle, olen niin samaa mieltä sun kanssa. Jokaisessa päivässä on hyvää ja huonoa, ja se on maailman luonnollisin asia.

Merja

No joo, mä osallistuin positiivisuushaastikseen ja vaikka se aluksi hassulta tuntuikin ja kenties myös lapselliselta, se oli ihan hauska. Huomasin myös, että aika moni päivän aikana kokemani kiva juttu liittyi ruokaan. Mitäköhän siitä pitäisi ajatella? ;)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

No onhan se kiva ajatus, että joka päivä oikeasti listaisi niitä ilon aiheita, mutta mua ainakin epäilyttää just ne ns. suorituspaineet mitä varmaan jengille tulee siitä, kun pitäisi olla jotain tosi hienoja ja "merkittäviä" juttuja listattavina. Mäkin varmaan listaisin vaan ruokaa :D

hanna

oahjhh miten hymyilyttävä postaus!! olet niin kaunis(kin vielä). viimoisen kuvan kynsilakka: onko tämä mattalakka? peukun perusteella sanoisin SI mutta muut sormet kiiltää. optinen harha vai oikeasti jokin herkku-musthave?

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Voiii, ihana että ajattelet noin :) Siis naamasta ja tekstistä hehe! Tuo ei oo mattalakka, vaan maybellinen joku uus coloraman coral madness tms cheezy nimi koralliselle lakalle. Ihana sävy!!

Eskob

Mun mielestä positiivisuushaasteen idea on hyvä, koska harvoin ihmiset oikeesti muistaa kiinnittää päivän pieniin hyviin asioihin huomiota. Tai sit mulla on vaan harvinaisen negatiivista porukkaa fb-ystävinä/tuttuina/kavereina.. :D Itse sain myös haasteen ja kyllästyin ekan päivän jälkeen siihen koska se tuntui niin teennäiseltä miettiä että mitähän positiivista mun päivässä tänään oli. Vaikka päivän aikana monesti mietinkin miten ihanaa elämä ja kaikki on ja ahhh.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

No kyllä kyllä - ehdottomasti olen sitä mieltä, että positiivistä ilmapiiriä pitäis herätellä! Mutta tuo listaaminen tosiaan -vieläpä somessa, eli "julkisesti"- lisää musta vähän paineita siitä, mistä asioista iloita ja mistä hehkuttaa. Symppistähän oli tosiaan lukea muutamia tarkkoja huomioita päivien pienistä iloista, mutta jok tossa vaan mua vähän kiristää. Kivahan niitä oli ainakin itsestä listata, mutta mä olenkin niin ärsyttävän iloinen ja hyväntuulinen aina, että tuohan ei ole homma eikä mitään :D

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram