Oma heikkouteni on ehdottomasti taipumus stressaantua helposti. Se aiheuttaa minulle unettomuutta, ahdistusta, ihottumaa ja tietysti ihan "vain" pahaa mieltäkin, ja olen siksi vuosien aikana joutunut etsimään tapoja rentouttaa itseni. Pitkät kävelylenkit ja ulkona juokseminen helpottavat usein kuormittunutta mieltä, mutta etenkin talvisin kaipaan jotain päätä nollaavaa puuhaa, jota voisi harrastaa sisätilojen lämmössä. Ratkaisuni on vesiväreillä sokeminen.

Sitä voisi toki kuvitella maalaamisen aiheuttavan lisää tuskaisia fiiliksiä, kun ei osaa keksiä mitä lähtisi taiteilemaan, tai kun sivellinkäden tuotokset eivät vastaakaan Monetin kaltaisia mestariteoksia. Mutta ei - helpot ja kaunista jälkeä tekevät vesivärit sopivat myös kaltaisilleni keltanokille pieneen taideterapiahetkeen, jossa voi vaan sutia menemään vaikkapa pelkkää yhtä väriä, yksinkertaisia muotoja, tai sitten yrittää maalata mallista jotain hieman haastavampaa. Ihan fiilispohjalta.

Vesivärimaalaus on pitänyt minut otteessaan jo vaikka kuinka monta vuotta sen yksinkertaisuuden vuoksi. Tarvitset vain pienen setin värejä, muutamia erikokoisia siveltimiä, paperia sekä purkin vettä. Rentouttava taustamusiikki ja lasi viiniä on sitten jo luksusta! Pääasia että ryhtyy vaan sutimaan väriä paperille. Tunnit vierivät keskittyneesti maalatessa, ja maalaussession jälkeen siveltimiä pestessä huomaa stressin valuneen harteilta edes hiukan.

 

 

Kommentit (11)

pirkonpaletilta.purkkimafia.fi

Allekirjoitan tän postauksen täysin; vesiväreillä maalaaminen on yks parhaista rentoutumiskeinoista ikinä! <3_<3

Ihanaa viikkoa! :)

emppu

Tuon on kyllä totta, itsekin tykkään maalata vesiväreillä. Btw oot kyllä tosi hyvä maalaamaan. :)

Emilia

Ouuuu pakko käydä ostamassa vesivärejä! Joskus tykkäsin hirveesti maalailla ja piirrellä kaikkee mutta jossain kohtaa se vaan jäi, mutta tää postaus muistutti mua taas siitä kuinka rentouttavaa se vaan on <3

Tuuli

Ehkä on parempi jättää menemättä.Toisaalta tulihan Ruotsin Sofia Hellqvististäkin prinsessa Paratiisihotellin jälkeen. :D Minulla muistui sinun aprillipila mieleen kuin näin tuon hakuilmoituksen.

Maria

Itse en osaa piirtää enkä maalata lainkaan. Vieläkin muistelen kauhulla, kun rippikoulussa aikoinaan piti piirtää oma perhe ja esitellä se siitä kuvasta. :D Siinä ne tikku-ukot tönötti rivissä. Aivan kuin jonkun 4 vuotiaan pikkuisen piirtämä. :D Ai että sitä naurua kun aloin esitellä perhettäni...kukaan ei esim. tunnistanut piirtämääni koiraa koiraksi. :D:D No joo, mutta siis aivan ihanilta näyttävät sun stressimaalailut. Niin kaunista ja taitavaa<3 :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Hahahahaha :D Kaikki ei voi osata aivan kaikkea, muista se! Olet varmasti suorastaan virtuoosi muissa asioissa, haha! Ja kiitos, ihanasti sanottu <3

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram