Jos vähän huonoa, niin jotain hyvääkin. "Valitusblogin" mainetta karistaakseni haastoin itseni viikonlopun kunniaksi pohtimaan, mitkä pienet tai suuret asiat ovat ilahduttaneet viime aikoina. Vaikka vettä tulee vaakatasossa ja kotiin paluuta odottavan aika tuntuu kohtuuttoman pitkältä, on jokaisessa päivässä myös jotain ilahduttavaa.

..Kuten urheiluvimma. Hyvä treeni-into on jatkunut yhtäjaksoisesti yli kuukauden, ja olen ylittänyt itseni miljoonakertaisesti. En halua brassailla (mutta braissailempa kuitenkin, jotta jaksaisin sujauttaa jatkossakin pinkeät jumppatrikoot koipiini), mutta entinen liikunnanvihaaja-minäni on slaagin partaalla siitä, että olen jaksanut käydä nostamassa rautaa joka kuusi kertaa viikossa. Ihan älytöntä! En ole koskaan aikaisemmin nauttinut urheilusta yhtä paljon kuin nyt, ja positiivisena sivuvaikutuksena en koskaan ole voinut yhtä hyvin. Uni tulee kuin pikkulapsella, energiaa tuntuu riittävän loputtomasti ja fiilis omassa kehossa on voimakas ja iloinen. Tuppukylän harmaa arki ja todella rasittavat kampuksella luuhatut päivät on hyvä värittää potkunyrkkeilyllä ja syväkyykyillä. Jos aihe kiinnostaa, voin jakaa kanssanne tarkemmin salirutiinini. Jos ei, niin säästän teitä proteiininkatkuisilta treenihehkutuksilta.

Tai muuan rakkausmatka, jota olen odottanut vuoden alusta saakka. Syntymäpäivälahjaksi miehelleni buukkasin meille pitkän viikonlopun Köpiksestä, joka vihdoin koittaa ensi viikolla. Miten voimauttavaa onkaan etäsuhteessa kärvistellessä tietää, että pian tulee se perjantai, jolloin saan mennä lentokentälle rakastani vastaan, ja jota saan ihan muina turistioppaina pyörittää halki yhden suosikkikaupunkini. Neljän päivän lomalle on etukäteen suunniteltuna vain hulppeassa hotellissa rentoutumista sekä pöytävaraus kaupungin kivoimmassa ravintolassa - kaikki muu saa tulla fiilispohjalta, ilman suorittamisen tai kiireen katkua. Vaikka ymmärrettävästikin haluan nauttia nuo neljä päivää vain laatuajasta kaksin, tulee reissukassiin mukaan myös järkkärini. Poikaystäväni on intohimoinen valokuvaaja (loistouutinen blogin tulevaisuudelle, jahka asetumme taas samaan kaupunkiin!), ja valjastettu räpsimään vähän fiiliskuvia kauniista Kööpenhaminasta. En. Malta. Odottaa.

26 yötä. Puhelimeen ladattu countdown-appi tuntui ensin matelevan laiskiaisen askelin, ja vitosella alkaneet numerot saavuttamattomilta. Loppuviikon koti-ikävän puuskassa vilkaisin elekrtoniseen joulukalenteriini, ja kas! Maaginen lähtöpäivä lähestyy vääjäämättä, ja nuo kakkosella alkavat luvut tuntuvat tahmeimpanakin päivänä pikkuriikkisiltä. Vaikka olen valmistautunut lähtöön henkisellä ja konkreettisella tavalla koko alkuvuoden ajan (mm. käymällä läpi koko omaisuuteni, ja ihmettelemällä miten paljon roipetta ja paperilappuja ja kynsilakkoja ihminen MAHDOLLISESTI pystyy itselleen hamstraamaan kahden vuoden aikana), kuumottaa niskassa tieto siitä, miten paljon työmaata on vielä kuopimatta. Huonekalujen myyminen ja tavaroiden karsiminen on ensi viikon ohjelmani, ja ensimmäinen Suomeen lähtevä pakaasi pitäisi pakata. Ihme kyllä, mutta lähtörumba ja megalomaaninen pakkaus ei stressaa eikä rasita ollenkaan - päinvastoin, se tuntuu lupaukselta siitä, että täältä todellakin lähdetään.

Ihana, kamala haikeus. Vaikka olen ratketa innostuksestani ja mielessäni olen hyvästellyt kotitaloni ja tuppukylän kävelykadut jo tuhanteen kertaan, on yhden pitkän tarinan päättymisessä oma melankoliansa. Vaikka lähdön ymmärtää olevan aivan kulman takana (10 koulupäivää jäljellä!), ei tajuntani ole päässyt vielä samalle sivulle sen kanssa, että lähden täältä ikihyväksi. Hitaasti etenevät päivät pienen kaupungin opiskelijakommuunissa huovan alla Netflix-maratonia tuijotellessa loppuvat. Kansainvälinen pieni ja tiivis porukkamme hajoaa, ja kaikki lähtevät taas eri puolille maailmaa jatkamaan elämäänsä kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunutkaan. Tanskalaisen ruokakaupan ihanat ja kummalliset hyllyrivit jäävät taakse, en pyöräile enää joulukuussa kuivalla asfaltilla nahkatakki auki lepattaen, enkä enää väännä kieltäni hauskan juuttiaksentin oppien mukaan. En voi mitenkään käsittää miten paljon elämäni on muuttunut kahdessa vuodessa. Kaksi vuotta sitten lähetin paperini ja kouluhakemukseni johonkin outoon kouluun keskellä Tanskan maaseutua, ja jännitin kuollakseni pääsenkö aloittamaan elämässäni uuden sivun, ja vihdoin hyppäämään irti uuvuttavasta oravanpyörästäni. Ja nyt se kaikki loppuu, ja edessä on uusi ja tuntematon, vanhassa tutussa kaupungissa. Tulevaisuuden toiveet ja suunnitelmat eivät tunnu juuri nyt kovin ajankohtaisilta asioilta blogiin, koska rehellisesti sanottuna minulla ei ole aavistustakaan minne aion työllistyä kun kesäkuussa saan paperit käteen, ja opiskelujen jälkeinen elämä oikeasti alkaa. Onneksi sitä ei tarvitse vielä tietäkään.

Parasta on myös se, että vähintään veroiseni kosmetiikkafriikki äitini pelasti perjantai aamuni laittamalla kuvaviestin viimeisistä Urban Decayn Gwen Stefani-poskipunaseteistä, jotka hän oli käynyt nappaamassa heti aamusta. Miten pieni, ihana asia! Kun pääsiäisenä pääsen kotiin kauhomaan mämmiä naamaan kaikkien menetettyjen vuosien edestä, pääsen myös swatshaamaan hehkutettua poskipunapalettia, jonka kiltti äiti kävi metsästämässä.

Ylivoimaisesti eniten olen kuitenkin ilahtunut teidän kommenteistanne, taas ja kerran. Kyyneleet nousivat useasti silmiini ymmärtäväisiä ja tsemppaavia kommenttejanne lukiessa, ne merkitsevät minulle todella paljon. Olen aina yhtä iloinen siitä, miten älykkäitä ja mukavia te olette, on käynyt kyllä munkki blogin lukijakaartia saadessa. Kiitos siis siitä, että luette. Teistä inspiroituneena olen tässä vedellytkin syvään henkeä ja ottanut härkää sarvista. Ensi viikolla olen vapaalla koulusta, ja aion OC-maratonin ja punttisalitreenien lomassa keskittyä blogini uudelleenrakennukseen ja ideointiin. Aluksi ihan vaan kynää paperille hinkkaamalla ja ajatuksia kokoamalla, mutta toivottavasti myös ihan konkreettisesti. Minusta tuntuu, että tuo perjantainen avautuminen blogin tulevaisuudesta puhdisti ilmaa, ja helpotti ahdistukseen pääni sisällä; tämän postauksen rustaaminen on tuntunut mieluisalta, ja tekstiä tulisi rivikaupalla! Otetaan nyt kuitenkin hissukseen, ja etsitään taas se hyvä fiilis ja oma ääni, ja kaikkien positiivisten asioiden voimalla noustaan syvimmästäkin bloggers blockista.

Kuvituksena viimeaikain parhaat aamupalat, koska ne jos jokin vaikuttavat siihen, miten iloisia päivistä tuleekaan.

Kommentit (3)

jenn

Ahh, ihanaa onneks sun äiti sai ne!:) hän kävi torstaina jo kyselemässä ja stressasin ihan huolella et kai hän ehtii saada omansa!:D ihana äiti sulla!!!

Katariina

Hei, mainitsit joskus että harrastat maalaamista, voisitko kirjoitella siitä jotain? Välineistä, tekniikasta, inspiraatiosta? Olen täydellisen epätaiteellinen joten minusta toi on tosi eksoottinen harrastus ;)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram