Ihana Irene haastoi minut taannoin vastaamaan mukavan positiiviseen parasta just nyt- haasteeseen, jossa ideana on otsikon mukaisesti kertoa kymmenestä kivoimmasta jutusta juuri nyt. Nojoo - tämä yli viikon kestänyt kipeys on kyllä ollut kaikkea muuta kuin positiivista, saati parasta, mutta ehkä juuri siksi nyt tuntui olevan sopiva hetki tarttua tähän hommaan. Että tulisi todella kaiveltua sieltä mielestä tätä risukasan hopeareunaa.

Kuvituksena puhelimen sisälmyksistä viimeaikain onnellisimpia hetkiä ja muita hassuja ruutuja.

 

1. Terveys

Olkoonkin niin, että olen ollut pahimmassa flunssassa moneen vuoteen, ja itkenyt milloin migreenipahoinvointiani ja milloin kuumetta, olen silti terveämpi mitä ehkä koskaan. Tanskaan muutettuani ja opiskelut aloitettuani päivärytmistäni tuli huomattavasti entistä rennompi, ja minulla on ollut paljon enemmän aikaa itselleni, kuitenkaan laiminlyömättä mitään muuta elämän osa-aluetta. Urheilusta on tullut paitsi kiinteä osa jokaista viikkoa, myös sellainen positiivinen henkireikä, ja tärkeä harrastus. Se näkyy tietysti myös reisissä, mutta ennekaikkea pääkopan stressinsiedossa ja jaksamisessa. Kuten olen teille kertonut, olen hälläväliä-asenteestani huolimatta todella kova ottamaan stressiä oikeastaan mistä tahansa, mutta tuo vanne päänympäriltä on hellittänyt kummasti pehmeämmän elämäntyylin myötä. Vaikkei tämä olekaan varsinaisesti mikään "just nyt"- juttu, vaan pitkän aikavälin saavutus, on siitä silti syytä olla kiitollinen joka päivä, nenäliinavuoresta huolimatta. Ja miten hyvältä tuntuukaan se, kun kuolemaflunssan jälkeen herää, ja pystyykin hengittää ilman rohinaa ja kipua! Sen unohtaa vähän liian nopeasti tervehdyttyään.

Uudet Adidakseni ovat erinomaisen nopeat lenkkikaverit, ja myös ilahduttavan salonkikelpoiset - ainakin niin uskottelen itselleni, ja käytän niitä miltei joka päivä.

2. Ystävien piristävät viestit

Okei lähteepä tää mun lista kliseisesti käyntiin, mutta tämä on pakko mainita! Rakkaat, hassut ystäväni tuhannen kilometrin päässä ovat jaksaneet joka päivä kysellä vointia, lähettää hauskoja kuvia ja todella hömelöitä videoita piristääkseen vuoteessa pääsiäislomaa viettävää ystäväänsä. Vaikka välimatkaa on runsaasti ja vaikka flunssan viemän äänen takia ei ole voinut pitää puheinmaratoneja, olen saanut onnellisena kikatella ääneen kaikille mainioille viesteille ja videoterveisille. Jossain sanotaan, että etäisyys ja aika mittaa ystävyyden, ja kahden ulkomailla asutun kokemuksen perusteella se pitää kyllä kutinsa. Saattaisin seota yksin kotona jos ei olisi noita kullanmuruja.

Viime heinäkuussa Köpiksessä ykkös-M:n kanssa ruskeina kuin pavut & onnellisina kuin pienet siiselit, kuten tavallista.

3. Äiti

Helmikuun alussa ollut työvisiitti Helsinkiin tuntuu todella kaukaiselta, ja tuntuu siltä, etten olisi nähnyt äitiäni ikuisuuteen.. Onnekseni huomenna on vihdoin se suuri päivä jolloin rakas mamis tulee Köpikseen viettämään pääsiäistä kanssani kahdestaan! Tiedossa on paljon odotettua laatuaikaa tyttöjen kesken, ja koska Tanskassa sekä torstai että perjantai ovat pyhäpäiviä, on meillä todellakin kiireetöntä aikaa vaan _olla_. Kaupoissa ei siis tule kierreltyä eikä kaupungilla pörräiltyä, ja suunnitelmissa onkin kirjojen lukemista, syömistä, ja tietenkin verbaalista maailmanparannusta. Äitini kanssa reissatessa on parasta se, että silloin tarkoituksena on ihan oikeasti vaan viettää aikaa yhdessä, eikä valloittaa uutt kaupunkia ja juosta nähtävyyksissä. Yksi paras muisto on meidän kahden reissu Pietariin katsomaan Madonnaa joskus vuosia sitten. Koska molemmat ovat käyneet Venäjällä useita kertoja, ei ollut mikään "pakko" mennä kiertämään Talvipalatsia ja museoita. Niin, siellä me pötkötettiin kylki kyljessä kivassa hotellihuoneessa, luettiin omia kirjojamme, käytiin välillä kävelyllä, otettiin yhdessä päikkärit, ja juteltiin mukavia illallisen ääressä. Yhdessä tekemättömyys on yksi vähiten arvostettu tekeminen.

4. Leipominen

Mitä moni ei tiedä, harkitsin tosissani ravintolakoulu Perhoon hakemista yläasteen jälkeen. Olen ollut aina todella intohimoinen ruoanlaittaja ja leipoja, ja vaikka välillä laiskuuspäissään tuleekin toisteltua vaan niitä vanhoja ja nopeita suosikkeja, olen melko hyvä kokki. Nyt kun kipeänä on ollut vaan aikaa, ja koko suuri asuntomme on ollut tyhjillään, on ollut ihanaa linnottautua keittiöön pitkän kaavan mukaan. Hyvät musat taustalla (juuri nyt Barry White tai ikisuosikkini Eurythmics)  on ollut niin rentouttavaa näpertää ruokaa ja leipoa! Ainoa miinus on toki se, että ruokahalu on ollut olematon, ja ruokahävikin välttämiseksi samaa safkaa on tullut syötyä päiväkausia.. Sunnuntain kunniaksi leivoin porkkanakakun, josta tuli taivaallisen hyvää. Kuorrutetta tein triplana, maustoin sen sitruunankuorella ja -mehulla, ja kyseistä herkkua on nyt sitten tullut teen kyljessä mussuteltua. Parasta kuitenkin on se, että puolikas kyseisestä kaunokaisesta pääsi ilahtumaan ystävääni ja hänen perhettään, sillä en mitenkään pystyisi tuhota kokonaista kakkua ennen huomista lähtöä. Ihana voida piristää muitakin!

Suomesta tuotua jälkiuunileipää paahdettuna, päällä avokadoa, limesuolaa ja paistettu muna. Huomaa myös suosikkivillasukat. Pilkkuaamutakki on ollut myös aika usean päivän #ootd tässä lähiaikoina.

5. Kesäsuunnitelmat

Näin huhtikuun kynnyksellä taitaa vihdoin olla "sallittua" aloittaa kesäloman suunnittelu. En ole vielä yhtään varma kuinka paljon aion viettää lomaa Tanskassa ja kuinka paljon Suomessa, mutta haaveissani on ainakin kuukauden mittainen pätkä Helsingin kesästä ja mökkeilystä nauttien, toivottavasti pitempäänkin! Kirjasin myös viikonloppuna ensimmäiset varmat menemiset kalenteriini, ja aion vuosien tauon jälkeen suunnata kunnon festareillekin! Viime kesänä pääsin pressinä Summer up- festareille Lahteen, mutta kyseinen retki oli vain päivän mittainen, eikä sellaista oikeaa nuoruusvuosien festarimeininkiä oikein löytynyt monipäiväisine bailuineen. Nyt olisi tarkoitus pakata festaribuutsit ja hellehattu, ja suunnata koko viikonlopuksi fiilistelemään keikkoja ystäväi kanssa, ja olen jo nyt toooosi innoissani! Lisäksi tuleva kesä on elämäni 25., ja juhlin tuota "suurta" synttäriäni heinäkuun lopulla. Vielä en ole päässyt sinne asti suunnitelmissani, mutta eiköhän jotkut vähän isommat kekkerit täydy järjestää. Tai sitten karkaan mökille!

Kirjoittamaton kesäsuunnittelma (vuodesta toiseen): the razzilla hengailua kylmän kaljan ja ystävien kera.

6. Miespaneeli

Kuten joku on saattanut nimeni Cosmon sivuilta bongata, kirjoitan printtiin kolumnin lisäksi joka kuukausi jonkin artikkelin. "Klassikkopalsta" miespaneeli on ollut jo pitkään vakkarina harteillani, ja rakastan sen tekemistä niin kovasti! Kuukausittain vaihtuva teema ja kiperiin kysymyksiin vastailevat miehet ovat hauskoja haastateltavia, ja herättävät minussa myös usein voimakkaita awwww- reaktioita. Tänään aamulla kirjoitin loppuun toukokuun numeroon juttua, jossa palomiehet vastaavat kysymyksiin miesten välisestä ystävyydestä. Sydän meinasi pakahtua kun kokosin rujojen brankkariäijien hellyyttäviä kommentteja!

Isoveljeni toinen näyte asukuvista, ei ihan niin onnistuneita otoksia. Vyölaukku in action näyttää tältä!

7. Uudet lenkkipolut

Ennen sairastumistani löysin kotikyläni liepeiltä aivan mielettömän ulkoilualueen! Tekojärven kylkeen raivattu alue on täydellinen lenkkipaikka pienine mäkine ja korkeine portaineen, jossa on ihanaa käydä riehumassa. Vaikka tavallaan tuntuukin vähän hassulta ensin polkea kunnon lenkki kaupungin laitamille, jättää pyörä parkkiin, ja sitten alkaa juosta, on se sen vaivan arvoista. Täällä kylän "keskustassa" asustellessa ei tee mieli juoksennella asfalttiteitä autojen vieressä, että tuollaiselle hiekkateiden, nurmen, ja ihanan hiekkarannan äärelle jaksaa lähteä paljon mieluummin. Lisäksi jo se, että on tarpeeksi lämmintä juosta ulkona, on parasta. Vaikka urheilusta onkin ollut kaksi viikkoa paussia, pelkkä uuden suosikkispotin olemassaolo piristää. Pääsiäisen jälkeen ehdottomasti back on track!

8. Tylsistyminen

Tylsistyminen on rentoutumisen ääriasento, ja tunne, mitä en muista iäisyyteen kokeneeni, siis ennen tätä kipeytymistä. Kun on ollut yksinkertaisesti pakko vaan maata kotona, ja bloginkin päivittäminen on ollut liian vaivalloista, olen päässyt siihen samaan aikaan ärsyttävään ja ihanaan tilaan nimeltään akuutti tylsistyminen. Kun ei voi tehdä mitään hyödyllistä, jää jäljelle vaan hyödytön nysväys, mikä pitää sisältään juurikin noita edellämainittuja ystävien riivaamisia, leipomista, sekä telkkarin tuijotusta. Viikon ajan olen oikeastaan pelkästään maannut sängyssäni kamalan näköisenä hiukset pesemättä, syönyt jos on saanut jotain alas, ja katsonut loputtomasti leffoja ja dokkareita. Vaikka olo onkin paikoin ollut kurja, yksinäinen ja kaikin tavoin ikävystynyt, on tehnyt kuitenkin aika hyvää vaan lojua nuhjuisen näköisenä suomatta ainoatakaan ajatusta millekään järkevälle. Olla ihan muina metsien naisina vaan meritähtiasennossa. Hampaat olen sentään jaksanut harjata joka päivä, samoin putsata naaman, haha!

En ole limujen suuri ystävä, mutta when it's good it's GOOD. Tämä ruusulimu on taivaallista, ja on saanut mut haaveilemaan jostain oikein ruusuisen tuoksuisesta hajuvedestä. Lasketaanko hajuvedet ostolakkoon?

9. Positiiviset energiat

Hehe okei nyt nää menee jo ihan uskomattomiin sfääreihin nää mun vastaukset, MUTTA tarkoitan tällä sitä, miten ihanaa on ollut myötäelää viimeaikoina, tai oikeastaan ihan koko kuluneena vuotena, miten paljon kaikkea hyvää ja positiivista on lähipiirissä ja kavereille tapahtunut. On uusia duuneja, lapsia, asuntoja, mielettömiä reissuja, uusia suhteita, häitä.. Niin paljon tuntuu kokoajan tulevan iloisia uutisia, että ne pakostakin buustaavat myös omaa fiilistä. Itselleni tämä alkanut vuosi on ollut toistaiseksi sellanen peruskiva, ei mitenkään erikoisen hyvä tai valitettavan huono. Kuitenkin, näiden positiivisten energioiden takia, olen ihan varma, että se oma "supervuoteni" starttaa hyvinkin pian! Positiivisuudella kun on tapana lisätä positiivisuutta, eikä olla ns. kenenkään toisen kiposta pois. Se, että ympärillä tapahtuu kokoajan kaikkea huikeeta ja unelmia käy toteen tämän tuosta, on paikko roiskua vähän tännekin! Ainakin on kaikenlaista mukavaa laitettu kytemään, josko jotain huikeita uusia tuulia pääsisi pian kertomaan.. Kävi miten tahansa, on niin mukavaa voida vaihteeksi olla itse myös siinä osassa, että voi vaan olla onnellinen muiden puolesta.

10. Se, että ruokakaupassa myydään viiniä

Joku oman elämänsä Räsänen saa varmaan slaagin kun kerron tämän, mutta eilen ruokakaupassa päätin että paremman vointini ja LOMAN kunniaksi on todella ok ostaa sunnuntaina pullo hyvää punaviiniä, ja nautiskella sitä yksin kotona kokkailun kaverina. Siitä, kuuluuko viini ja kovat liemet ruokakauppaan vai ei, voisin väitellä puolesta ja vastaan ikuisesti. Olen kuitenkin onnellinen siitä, että tämänhetkisessä asuinmaassani on jokainen-holhoaa-itse-itsensä- asenne, eikä ruokajuomien hankinnasta ole tehty tarpeettoman hankalaa.

Juuri nyt, siis tällä kuluvalla minuutilla, minut tekee todella onnelliseksi se, että olen juuri saanut imuroitua koko kämpän, aloitettua reissupakkaamisen, ja uunista tulvii taivaallinen feta-parsakaalipiiraan tuoksu. Käyn seuraavaksi sen kimppuun, ja taidan syödä vielä vähän porkkanakakkua päälle.

Haastan tähän vastaamaan jokaisen MyCosmo- kolleegani, Alexan, ja Annan. Oikeastaan haluaisin lukea jokaiselta bloggaajalta (ja lukijaltani, tietty!) heidän listansa - näiden keksiminen oli nimittäin mukavalla tavalla haastavaa.

Kommentit (11)

Battery

Mun listaan kuuluu tällä hetkellä terveys (se vaan kuuluu tähän listaan aina), uudet juoksulenkkarit (jee adidas ja kuivat tiet!), työ jota oikeasti tykkää tehdä (luulin joskus että sellaista on mahdoton löytää) ja kesän suunnitelmat (mökkeily ykkösenä) ! :)

annemaris

parasta just nyt? en oo enää kipee!!!!!!!! jep, noi kaikki huutomerkit oli tarpeellisia. mut oikeesti, nii muikee fiilis ku pääsee liikkuu muualle kuin vain terveyskeskukseen :D siellä toki jatkan asiointia rakkaan kroonisen korvatulehduksen takia, mut se on pikkujuttu :D tänään sato lunta ja converset oli vikatikki-valinta kenkien suhteen, mut ei se mitään koska huomenna on huhtikuu ja huhtikuu on vaan paras kuukausi. parin viikon päästä must tulee taas vähän vanhempi ja suunnittelen jo nyt millaisen raakakakun aion tehdä itelleni juhlan kunnaiks <3 ja hei vappukin on iha just, toi maailman turhin, mutta tärkein juhla! kai tässä voi innostua vaikka mistä kun tajuu et hei, kesä tulee iha just! en tiiä miks mut mul on vaan TOSI HYVÄ FIILIS tänään :D ja hei, noist kesäsuunnitelmista.. mua harmitti ihan sikana ku en päässy viime kesänä niihin sun blogibileisiin, voisko tänä kesänä olla taas semmoset? oisin niin siel enkä ois square niinku viime kesänä!!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Hahaha ihana lista!!! Oon myötäilonen ettet oo enää kipeä, koska mäkin olen jo lähes terve ja se tuntuu IHANALTA! Ja mustakin vappu on aika jees, harmi vaan, etten millään ehdi Suomeen sitä tänä vuonna juhlimaan :/ Mööh. Mutta tosta blogimiitistä.. hmm.. Riippuu kuinka paljon aikaa mulla on Suomessa vietettävänä ja kuinka paljon ihmiset haluis moiseen miittiin tulla, mut pistetään ehdottomasti mietintämyssyyn! Ihanaa pääsiäistä :)

karo

Olikohan sulla influenssa eikä vain flunssa? Ainakin itselläni taannoin influenssa piti korkeaa kuumetta viikon ja juurikin painui nopeasti keuhkoihin, sattui hengittäminen. No hyvä kuitenkin että olet jo paremmassa voinnissa! Ja oli mulla aiheen vierestäkin kysymys. Kuinka hyvin Tanskassa pärjää (vai pärjääkö) ruotsin kielellä? Siis ihan arkipäiväisissä tilanteissa; kaupassa, ravintolassa yms? Olitko opiskellut tanskaa ennakkoon ennen muuttoasi sinne?

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Niin totta, voi olla että oli tosiaan jostain vakavammastakin pöpöstä kyse.. Yleensä aika reippaasti menen lääkäriin, mutta varmaan nyt, kun oli mahdollista ihan vaan levätä ilman sen "raivaamista" aikatauluista, tuli pöpö lusittua pois rauhassa :) Onneksi olo on jo niin paljon parempi!

Sitten kieliasiaa. Toivottavasti en vaikuta nyt mitenkään epäystävälliseltä kun sanon näin, mutta mielestäni kuulostaa hyvin ylimieliseltä asenteelta tulla tänne puhumaan aivan toista kieltä - vähän sama kun joku tulisi Suomeen ja puhuisi pelkkää Eestiä? Vaikka meidän silmiin, jotka osaamme ruotsia, kirjoitetussa tanskassa ja ruotsissa on yhtäläisyyksiä, ei sama toimi täällä. Tottakai osa tanskalaisista jonkinverran ymmärtää ruotsia, mutta minusta kokonaan ruotsin puhuminen täällä on tosiaan sama, kun joku tulisi Suomeen ja puhuisi viroa. Suosittelen siis ihan kohteliaisuuden nimissä puhumaan englantia kunnes oppii tanskan edes sellaiselle tasolle, että ns. puuttuvien sanojen kohdalla voi kokeilla josko ruotsinkielinen sana olisi sama tai samankaltainen. Ymmärrätkö mitä tarkoitan? :) Tanskalaisille ruotsi on vieras kieli, ja minusta sen puhuminen olisi vähän epäkohteliasta, etenkin kun paikallisten englanninkielen taso on niin moitteeton, että varsinaista syytä toisen skandikielen käytölle ei ole.

En itse opiskellut lainkaan tanskaa ennen muttoani, sillä tiesin aloittavani kielikoulussa heti saapuessani :) Kirjoitettua tanskaa kyllä osaa lukea sen verran mitä täytyy (esim. ruokalista ravintolassa), että pärjäsi, mutta ruotsista ei ole juuri ymmärtämiseen apua, sillä puhuttuna kielenä se on täysin erilaista mitä ruotsi.

Toivottavasti tästä oli jeesiä sinulle!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram