Jahas. Nyt on käynyt niin, että olen viimeiset päivät löytänyt itseni märehtimästä ja kärsimästä lamauttavaa ja suupieliä pakkaselle vetävää, riipivää koti-ikävää. Minä, joka juuri Q&A-postauksessa ilmoitin, etten koskaan kärsi moisesta. Kuten vanha sanonta tietää, se parhaiten nauraa joka ei koskaan sano ei koskaan.

Kaipuu kotiin on pauhannut kovempaa kuin Tanskan talvimyrskyt, ja olo on ollut todella apaattinen joka päivä. Ei ole huvittanut avata tietokonetta, en ole ollut kiinnostunut opiskelusta, en jaksaisi oikein muuta kuin makoilla sängyssä ja plärätä kännykkää, ja roikkua aamusta yöhön puhelimessa. Asiaa ei todellakaan ole helpottanut hormoonihöyryt ja niistä johtuva paha olo, muttei myöskään tällainen tekemisen puute. Koulua on ollut yhtenä tai kahtena päivänä viikossa, ja huomaan normaalien arkirutiinien kadonneen. Tilalle on tullut juuri tuota kuvailemaani lojumista ja apaattisuutta, ja todella pahaa saamattomuutta. Huomaan taas ja kerran, että olen ehdottomasti parhaimmillani silloin, kun päivissäni on selkeä rytmi ja viikoissani puuhaa ja menoa. Nyt ei ole ollut mitään tekemistä, jonka takia myös blogia on ollut vaikeaa päivittää. Olen äärimmäisen epäinspiroitunut, koska elämässäni ei tapahdu mitään. Olen useana päivänä jo tarttunut läpperiini, mutta sitten jättänyt tarttumatta näppikseen, koska sanainen arkku tuntuu täysin tyhjäksi kaavitulta. En jaksaisi koko aikaa myöskään valittaa, vaan olen itsepintaisesti yrittänyt pitää itseni pinnalla, ja ajatukset hyvissä asioissa. Vaikeaa se on kyllä ollut.

En tiedä mikä on erilaista nyt - onko se tämä, kun ei ole koulua eikä muutakaan? Vai kaipaanko kotiin vaan niin voimakkaasti nyt, kun siellä on parisuhde odottamassa? Toisaalta minusta tuntuu kyllä siltä, että se seikka on lähinnä auttanut kestämään näitä päiviä, jolloin kookosöljypurkki liuskahtaa käsistäsi lattialle ja hajoaa tuhanneksi sirpaleeksi jaloillesi ja jolloin Netflixistä ei löydy mitään katsottavaa. On ikävä ihmisiä, paikkoja, kieltä, ruokia, kylmyyttä (!!! shit is real), mökillä takan edessä hiljaa istumista ja lämpimiä halauksia. Viime kevät ja todella paha angsti täällä tuppukylässä asumista kohtaan on nostanut päätään, vaikka kuinka yritän psyykata itseäni ottamaan ilon irti tästä vapaa-ajan määrästä, ja tosiaankin keskittymään hyviin asioihin. Rehellisyyden nimissä, onhan niitäkin.

Tunnen fyysisesti olevani elämäni kunnossa - voimakas ja ryhdikäs ja täynnä energiaa. Päivittäinen salitunti on ollut pelastukseni, ja treenistä on saanut kaiken irti, kun on aikaa keskittyä ja pusertaa kaikki mehut irti. Olen lapsellisen innoissani urheillessani - harmi vaan, että se vie parhaimmillaankin vain kaksi tuntia vuorokauden kahdestakymmenestäneljästä.

Parannuskeinoa koti-ikävään ei ole vielä tullut vastaan, vaan olen elänyt yksinkertaisesti päivän kerrallaan, ja joka ilta toivonut, että seuraavana aamuna herään vähän paremmalla tuulella. Pikkuhiljaa siltä alkaa tuntuakin. Kotiinlähtöön on enää kaksi viikkoa, ja vaikka se tuntuu loputtoman pitkältä ajalta, olen täten päättänyt selvitä siitä kunnialla. Huomenna aloitan uuden, positiivisemman luvun tästä joulukuusta, ja eiköhän sen myötä aikakin ala soljua nopeampaan tahtiin. Onneksi on suklaajoulukalenteri, joka tekee odotuksesta makeampaa.

Onko teillä hyviä vinkkejä koti-ikävän nujertamiseen, tai onko linjoilla kohtalontovereita, jotka parhaillaan pyörittelevät samoja ajatuksia? Myös Netflix-vinkit otetaan innolla vastaan!

Kommentit (19)

Miuku

Täällä kohtalotoveri! Minullakin  "koti-ikävä" on toiseen maahan ja toisen ihmisen luo :-)  Ja seuraavaan tapaamiseen on niin ikään kaksi viikkoa.... Tuo päivä kerrallaan on mielestäni paras tapa. Yritän pitää itseni kiireisenä, mutta myös antaa itselleni luvan olla vaan. Yritän myös tehdä joka päivä jotakin, josta pidän ja joka tekee mut iloiseksi. Tänään join kuumaa kaakaota ja pyöräilin ihan villisti ympäri kaupunkia ja ihastelin jouluvaloja.  Sitten lohduttaudun tietysti silläkin, että (molemminpuolinen) ikävä on lopulta aika ihana asia. <3

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Ihanasti sanottu tuo "--annan itselleni luvan vain olla" <3 Se on niin totta! Tänään oli suuret suunnitelmat lähteä kävelylle ja kirjastoon yms, mutta sittenkin tuntui kivemmalta nukkua pitkään ja tehdä töitä kotoa käsin :) Paljon tsemppiä myös sulle, kyllä nää kaksi viikkoa menee nopeasti! Jälleennäkemisen riemua odotellessa <3

Angie

Itsekin kärsin koti-ikävästä vaihtovuotena (vaikka olin vaihdossa juuri sunkin hehkuttamassa Berliinissä ;)) Ikävään helpotti se, kun uskalsin myöntää itselleni, että kotiin on ikävä ja on ihan ok tuntea näin, myös niinkin jännittävässä metropolissa kun Berliini. Ikävässä ei kannata kieriskellä, mutta sen voi hyväksyä :) Mulla ikävään vaikutti paljon myös juuri ennen vaihtoa alkanut parisuhde.

Netflix-vinkki; oothan jo katsonut Orange is the new blackin!? Maailman paras sarja!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Olet oikeassa tossa, että ensimmäinen askel koti.ikävän kanssa sinuiksi tulemiseen on just toi myöntäminen, että sellanen fiilis on. Ikävöinti on kyllä siitä mieletön tunne, jos pystyy sen kautta oivaltamaan miten upeaa on, kun on joku / joitain asioita joita kaivata!

Vilppu

Kolme vuotta asuin Suomen sisällä toisessa kaupungissa kuin missä olisin halunnut asua ja aina tuntui yhtä pahalta sinne lähteä. Juurikin opiskelut ja niihin keskittyminen piti mut kuitenkin järjissäni siellä ja vaikka välillä tuntui, että elin ja olin siellä vain koulujuttujen takia niin sainpahan ainakin niitä tehtyä. Nyt kun tää aikakausi on pikkuhiljaa jäämässä taakse, niin ei voi oikeasti todeta, kuin että kyllä kaikesta selviää. Viikonloppuisin sai sit keskittyä muihin kivoihin asioihin, kun matkusti sinne toiseen kaupunkiin.. Ei ole siis lääkettä koti-ikävään, mutta koulujutut(jos niitä vaan on) ja urheilu on aika hyviä lähtökohtia. Tsemppistä!! :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Onneksi mullakin on jo ehdottomasti se isoin etappi takana, ja koulua ens vuodelle jäljellä enää yhdeksän viikkoa. yhdeksän!!! Sen voimalla mennään, koska kuten ehkä olen ennemminkin todennut, niin tiedän kyllä tulevani kaipaamaan myös näitä Tanskassa vietettyjä aikoja.. Kaikesta huolimatta.

Kouluhommia ei valitettavasti ole AINOATAKAAN mitä voisin edistää, mut pari maalausprojektia, yksi hyvä kirja & kirjoitustyöt on onneksi pitämässä mua järjissäni ;)

Vierailija

Uh, täällä kans ties monennetta viikkoa samasta vaivasta kärsinyt. Koita jotenkin tarttua siihen, pääset sinne ihan piakkoin! T. Maailman toisella puolella jo 14kk majaillut, ei rahaa paluulippuun, suunniteltuun visiittiin aikaa 7kk. Ei paljoo rannat ja auringot lohduta kun se ikävä oikeen iskee päälle!

KIM

Heei! Täällä myös yksi kohtalontoveri. Olin koko kesän ulkomailla työtehtävissä ja sieltä palasin suoraan opiskelukaupunkiini Tukholmaan. Koko syksy on ollut todella tahmaista ja ehdin jo säikähtää, että opiskelen väärää alaa kunnes tajusin, että koti-ikävästä tämä johtuu. Todella aikaansaamaton ja apea olo vaivannut pitkin syksyä. Nyt tosin alkaa olo helpottamaan, kun 3 viikon jouluoma Suomessa on vain 2 viikon päässä! Voiton puolella siis jo ollaan. Tsemppiä myös sinne!!:)

anna

Kaikkeen tottuu. Ikävää ei kannata jäädä liikaa miettimään tai potemaan, jos niin tekee se ei mene ohi.

Oma tilanne poikkeaa toki hieman siinä että olen itse "kotona", samalla kun elämänkumppanini on tuhansien kilometrien päässä ja aika vaarallisessa maassa. Kahdessa vuodessa ikävään tottuu ja sen kanssa pystyy elämään, pelko on pahempaa, kun sattuu jotain ja joutuu odottamaan kävikö tällä kertaa jotain. Vaikeinta on tietysti aina alussa, lähdön jälkeen ennenkuin se normaali arki ja elämä pääsee käyntiin. Rutiinit ja tekeminen auttavat parhaiten.

Kultalintu

Terveiset täältä Rotterdamista! Oonkohan outo vai mitä, kun en tunne koti-ikävää? :D Jotenkin Suomeen palaaminen ei tunnu yhtään houkuttelevalta idealta. Vielä ois 3 vuotta opiskeluja jäljellä, kattoo sit mihin elämä vie... 

Joko oot kattonu Gothamia Netflixistä? Suosittelen!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kyllä :) En ihmettele jos on mennyt ohi, kun en ole siitä mitään tiedotetta tänne rustaillut, hehe. Kumppanini pysyy varmasti poissa blogin valokeilasta, siksi näin.

Vierailija

no tottakai olis pitänyt rustata tiedote!! :D no ei vais, tottakai on ymmärrettävää ettet nimeä häntä täällä. mut ois kuitenki kiva kuulla missä tapasitte ja miltä tuntuu olla suhteessa pitkästä aikaa tms, koska olethan kuitenkin aina täällä puhunut sinkkuudestasi ja että oot itsenäinen nainen jne :) onnea kun olet löytänyt ihanan kumppanin, sehän on ihaninta mitä voi tapahtua <3

Maikkis

Oothan katsonut Netflixistä Twinsters ja Maidentrip? :) Ja mulla auttoi koti-ikävään aikanaan se, että yritti tehdä niitä sen maan kivoja juttuja, joita ei voi Suomessa tehdä. Ja yritin olla liikaa miettimättä sitä koti-ikävää, äkkiä sitä saa lietsottua itsensä vaan ikävämpään fiilikseen... Tsemppiä! :)

Annika

Apaattisuutta ilmassa täälläkin. Tosin mä olen se, joka saa kotona olla ja toista odottaa tänne palaavaksi, siihenkin pari viikkoa jäljellä.

Jotenkin vaikea tosiaan valjastaa vapaa-aikaa, ehkä kun on tottunut työhön osan aikaansa käyttää ja nyt on välitilanne vailla työtä, pelkän opiskelun parissa. Ughh, must get routines..

Symppaan siis kovin! Itse kuuntelen pianohaikeilubiisejä, pohdin uusia tuulia ja kirjoittelen päiväkirjaan.

Erika

Täällä yksi kohtalotoveri, jolla on kaksi erillistä elämää, tosin molemmat Suomen sisäpuolella, mutta eri kaupungeissa. Opiskelut toisaalla, kodilta tuntuva koti toisaalla. Sahaan joka viikonloppu tätä väliä, ja kaikki pysyvään asumiseen liittyvät unelmat, kuten koiranpennun hankkiminen ja mielekkään työpaikan etsiminen joutuvat odottamaan valmistumista ja takaisinmuuttoa. Tiedän myös tuon saamattomuuden mikä tulee rutiinien puuttuessa. Yliopisto-opiskelu on juuri tuota, luento siellä toinen täällä. Rasittavaa ihmiselle, joka nauttii aikatauluttamisesta ja on tottunut pysymään pienessä kiireessä. Tsemppiä sulle, väliaikaistahan se on! :) 

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram