STOP THE PRESS - asukuvia! Useita kappaleita! Oikealla kameralla otettuja, jopa ihan ok valossa! En edes muista koska olisin viimeksi jakanut jotain materiaalia omasta vaatekaapista.. Tausta taisi silloin olla luminen ja kuvauspaikkana Helsinki, näissä kuvissa ollaan koto-Tanskassa takapihalla, ja kuten vaatevalinnasta näkee - kevät on meillä jo pitkällä. Tai no, sää vaihtelee tuulenpuuskista ja vesisateesta tällaisiin aurinkoisen lämpimiin päiviin, jolloin oikeasti tarkenee toppi ja nahkatakki päällä, nilkat paljaana. Ihan parasta!

En tainnut mainita blogissa, mutta olen saanut nauttia isoveljeni seurasta tämän viikon ajan. Rakas broidini tuli pienelle etukäteis-pääsiäislomalle Tanskaan, ja ollaan yhdessä pyöritty kotikulmillani, käyty Dúnén keikalla bailaamassa, tehty päiväretki Århusiin, ja juuri tätä postausta kirjoitellessani olemme matkalla Köpikseen pariksi päiväksi. Vaikka mulla on ollut kädet täynnä projektini kanssa ja muutkin työt painaa päälle, on ollut ihan parasta saada näyttää kotikulmia, viettää rentoja päiviä, ja maistella pääsiäisoluita aurinkoisilla terasseilla.

Aina kun saa jonkun kylään, tuntuu siltä kuin olisi minilomalla itsekin. Oma kotimaa näyttää paljon eksoottisemmalta ja kauniilta, ruokakauppaa, ja lähibaarin hanaolutvalikoimaa jaksaa ihastella samanlaisella antaumuksella mitä ensimmäisillä viikoillaan. Muutaman päivän tutut kadut näyttävät vähän erilaisilta, vähän kiinnostavimmilta. Ainoana erotuksena se, ettei ruokalistan lukeminen tuota ongelmia, ja tanskan puhuminen on itsestäänselvyys. Pitkälle on tultu! Sen huomaa vasta sitten, kun veli toteaa tanskan kuulostavan epämääräiseltä ja hassulta mongerrukselta, ja itse kuulen vain jyllantilaisen aksentin ja kuulen vitsit.

Veljen seurassa lomailussa on kuitenkin kaksi mahtavaa asiaa yli muiden:

1) Reissumiehen Tosi Tumma- leivän varasto pakastimessani on taas saanut täydennystä, ja taisi yksi mämmihiiri saada yhden suuren tuokkosenkin matkalaisen rinkassa. Kuvitelkaa - MÄMMIÄ!!!!!  Parasta!!! Olen niin intohimoinen mämmin yst..rakastaja, ja olen jo viikkoja kärvistellyt himoissani. Kyseisestä tuokkosesta tuskin riittää pitkäksi aikaa iloa, mutta auttaa ensihätään - viikon päästä alkavalle pääsiäislomalleni saan äitini kylään, ja mikäli suunnitelmat pitävät kutinsa, ei minun tarvitse viettää mämmitöntä pääsiäistä. AH! Tätä on onni.

2) Broidi on aivan parasta "matka"seuraa. Viimeiset 4 päivää olen ollut niin stressittömässä ja hyväntuulisessa modessa, ja vaan puhtaasti nauttinut jokaisesta tunnista.

No, täytynee antaa myös vähän krediittiä näistä kuvista. Spontaani pyörähdys takapihalle, tarkoituksena ottaa "ihan vaan kaksi peruskuvaa jossa vähän näkis mitä mulla on päällä", olikin hieman odotuksiani parempi tuokio. Idearikas ja pitkähermoinen kuvaajani jaksoi mallin kitinästä huolimatta ehdottaa parempia spotteja, ja lopputuloksen nähtyäni vähän harmittaa ettei yleensä oleskella samassa maassa.. Jos asukuvien kuvaaminen olisi näin ei-vaivauttavaa ja lopputulos näin kiva, saattaisin muistaa dokumentoida päivän asuja vähän useamminkin kuin kerran kolmeen kuukauteen..

Päällä torstaina:

Takki - IRO

Toppi - Moss Copenhagen

Farkut - Acne

Kengät - &Otherstories

Sanottakoot se vielä kerran: nahkatakkisesongin alku ja nilkat paljaana tarkeneminen on yksi paras asia keväässä, ihan joka vuosi.

Kommentit (17)

suvi

Ihana Sinä<3 Nää sun postaukset saa mut aina takuuvarmasti hyvälle tuulelle! Ihanaa Sunnuntaita sinne!

n

Ihana upea sinä! sun täytyyy kertoa sun hiuksista, ne on täydelliset! Millä värjäät vai värjäätkö? Terveisin jokakeväisestä hiuskriisitä kärsivä täällä hei :D

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Hahaa - mulla on itellä ihan jäätävä hiuskriisi menossa! Mulla on päässä oma väri, tai no, syksyn alussa värjättiin mun entinen liukuvärjäys pois, mutta nyt värin haalistuessa päässä on oma väri ja vähän vaaleemmat latvat.. Tavallaan tollanen vähän vaaleempi latvaosuus on ihan kiva ja freesi, mut tavallaan kriiseilen kokoajan et pitäiskö taas leikkaa ja värjää... Äää! :D ehkä vaan hengitän syvään ja luen tätä sun kommenttia?

n

Joo relaa, noi on nimittäin ihanat! :D Ei kyllä helpottanu mun hiuskriisiä, koska just eilen päätin että nyt värjään mun vaaleammat latvat vihdoin pois, mutta sitten näin nämä sun kuvat... :D joten ehkä mäkin vaan relaan ja nautin tästä auringosta!

Vierailija

ihana sinä! <3 pitää vissiin lähteä sinne päin reissuun ku on noin pitkällä kevät jo!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Katoin just säätiedotusta ensviikolle, plus kasilta ja sadekuuroilta näyttää.. Buu! :( mutta täytyy vaan ajatella et pieni vesisade tähän väliin auttaa luontoa kukoistamaan! Kiitos <3

H

Oot kyllä ihan superkaunis näissä kuvissa! Ja noi hiukset on kyllä aivan täydelliset, osaisinpa itsekin loihtia tuommosia rentoja kiharoita! Teetkö ne suoristusraudalla vai kihartimella?

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Voiiii kiitos :)! Teen ne piippausraudalla, 2,50cm paksu Stockalta viis vuotta sit ostettu. Toimii musta superhyvin, nopeesti, eikä vaadi samaa kikkailua mitä suoristusraudab kanssa, jota en siis osaa käyttää lainkaan..

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kiitos kovasti :) Valo onnistui kyllä kivasti, näyttää keväiseltä! JA siis, mulla on aina vähän vaikeeta kun Tosi Tumma loppuu pakkasesta... Täytynee taas pian tulla santsaa jos mamma ei tajuu tuoda tarpeeksi :D

Inka

Täytyy kyllä nostaa hattua, jos puolen vuoden Tanskassa asumisen jälkeen sun tanska sujuu noinkin hyvin! Itse en tän kevään vaihdon aikana opiskele tanskaa, koska en oikein nähny sille tarvetta. Oon yrittäny kuitenkin kuunnella tanskalaisten keskusteluja ja koittaa ruotsin taidon avulla ymmärtää, mutta ei sieltä erota kuin sanan sieltä täältä. :D Kuinka paljon tarviit vielä englantia tanskalaisten kanssa?

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Mäkään en varmasti olis alkanut opettelemaan tanskaa jos en olisi tiennyt olevani täällä niin monta vuotta, tai jopa lopunikäni.. Siksi varmaan on löytynyt motivaatiota käydä kielitunneilla tunnollisesti ja sönköttää kieltä joka päivä. Ihan outoa, kun monta kuukautta luki ja luki ja puhui ja puhui, eikä tuntunut silti osaavan kieltä lainkaan. Sitten yht'äkkiä se vaan "aukesi", ja kehitys on ollut sittemmin verkkaista. Ehkä se on se, kun ei ole suomalaisia kavereita joiden kanssa puhua omaa äidinkieltä, ehkä se on se kun asuu pienessä kaupungissa eikä halua "vaivata" muita ihmisiä puhumalla englantia, ehkä sekin auttaa että kaikki kuntosalini tunnit ovat tanskaksi.. Mene ja tiedä! Kouluni käyn englanniksi ja kämppisten kesken puhutaan tietystä englantia, mutta ihmissuhteissani ja esim. asiakaspalvelutilanteissa puhun aina tanskaa. Jos keskustellaan jostain, minkä sanasto ei ole minulle tuttua (äkkisältään tulee vaikka mieleen lääkäri ja sähköfirma) niin puhun englantia välttääkseni väärinkäsitykset. Viestitellessäni tanskalaisille käytän tanskaa, paitsi jos olen kiireessä tai väsynyt :D Silloinkin meillä on sääntö, että minulle kirjoitetaan tanskaksi, ja vastaan englanniksi, jotta oppisin paremmin. Luetun tanskan ymmärtäminen on minusta helppoa, ja luen lehtiä ja kirjoja tanskaksi kartuttaakseni sanavarastoa - se auttaa todella paljon painamaan mieleen kaikki kirjoitusmuodot!

Ruotsinkieli auttaa minusta vain siinä luetunymmärtämisessä, ja vähän kirjoittamisessa. Toisaalta se myös häiritsee - mun aksentti on kuulemma edelleen todella laulava, ja käytän välillä sellaisia sanontoja joita täällä ei käytetä. Kaikenkaikkiaan ruotsinkielen osaamisesta on kuitenkin ollut apua - olen kielikoulumme luokan priimus ;)

Paljon, niiiiin paljon on kyllä työtä jäljellä. Kielten opiskeleminen taitaakin olla elämänpituinen projekti! :)

tiippa

Täydellinen toi sun toppi! Ja haha, mä aloitin nahkatakkisesongin jo tammikuun lopussa, Oulussa! Toki muutama päivä helmikuussa taisi olla villakangastakki vielä ajankohtainen, mutta on kyllä ollut leuto talvi..

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram