Rakas päiväkirja,

pahoittelut laiminlyömisestäsi. Mennyt viikko oli ylivoimaisesti kesäni kiireisin, mutta positiivisesti myös yksi koko vuoden parhaista. Jokaiselle aamulle ja jokaiselle illalle riitti menoja, ja työkiireet ja myös railakas vapaa-aika täytti jokaisen hetken. Olen ihan jo ideana vastaan sorimullaonkiirepalaillaanmyöhemmi- postauksia (heh vaikka tämäkin on tavallaan sellainen), ja siksi päätin nauttia hyvistä keleistä ja mieluistasta puuhasta, ja palata todellisuuteen vasta nyt.

Tanskaan lähtöön on kuusi viikkoa aikaa, ja voin jo etukäteen pahoitella postaustahdin olevan varmaan hieman harvemoi kuin normaalisti. Siviilielämä on nyt todella hektistä, kun haluan viettää mahdollisimman paljon aikaa perheen ja ystävien kanssa, ja jatkan tosiaan päivätöissäkin vielä elokuun ensimmäiset viikot. Viikot näyttävät siis hyvin intensiivisiltä, ja 2 do- lista loputtomalta.. Onnekseni sain viime viikolla oikein ihanan näköisen asunnon tulevan kotikaupunkini keskustasta, ja ensimmäiset muuttolaatikotkin olen saanut jo teipattua kiinni ja kasattua asuntoni nurkkaan.. Lähden käymään Tanskassa ensi viikolla, kun rakas veljeni lupautui kuskikseni road tripille, jolloin viemme suurimman osan tavaroistani uudeen kotiini. Syntymäpäiväni sujuukin siis tänä vuonna Peugeotin penkkejä kuluttaen, mutta olen oikeasti varovaisen innoissani! Vaikka tiedän jo nyt hajoilevani autossa kykkimiseen monta kertaa nelipäiväisen reissun aikana, tulee se myös ehdottomasti olemaan ikimuistoista laatuaikaa broidin seurassa. Harvemmin ollaan käyty ulkomailla enää aikuisiällä yhdessä, ja vaikka tällä reissulla ei paljoa ravintoloita ja nähtävyyksiä koluta, on ihanaa saada jakaa muutama päivä vain toistemme seurassa. Ikävä tulee olemaan niin valtava, että varmaan itken puolet matkasta, haha!

Jotenkin nyt, kun ihan oikeasti lähtö alkaa olemaan enää viikkojen päässä, ja nykyinen kotinikin näyttää päivä päivältä vähemmän siltä, mihin olen tottunut, alkaa oivaltaa Suomen jättämisen olevan oikeasti lähellä. Aika ei tunnu riittävän kaikkeen kivaan mitä haluisi, ja tunnen pientä ahdistusta rinnassa siitä, etten varmastikaan ehdi suorittaa ihan kaikkea mitä toivoisin. Viikonloppuja on enää niin vähän, että on todella täytynyt alkaa priorisoimaan ajankäyttöä tarkemmin, ja valmistautua henkisesti olemaan aika täyteen buukattu joka viikko. Vaikka viimeaikoina joka viikki on tunutnut yksiltä suurilta läksiäisbileiltä, on oikeasti jokaiselle päivälle riittänyt myös niitä tylsiä ja ehdottoman pakollisia järjestelyjuttuja - ja tiedän silti olevan aivan uskomattomassa paniikissa parin viikon päästä kun a. muutan pois nykyisestä kodistani vanhempieni nurkkiin & b. kun viimeinen viikko Helsingissä pyörähtää käyntiin.

Mua pelottaa ja jännittää niin paljon! On tavallaan iso apu, että Australiaan muuttaessani kävin läpi samoja fiiliksiä ja samaa ahdistuksen ja euforian sekaista aikaa, ja olen nyt osannut hyvissä ajoin aloittaa "surutyön" kotikaupunkini jättämisestä - niistä läheisistä ihmisistä puhumattakaan. En halua kuulostaa dramaattiselta, sillä tiedän tulevan kotini olevan maantieteellisesti lähellä ja lentoyhteyksien halpoja, ja skypen toimivan vaikka kännykässäkin. Tiedän käyväni "pakostakin" muutaman kerran Stadissa jokaisen lukukauden aikana, ja saavani varmasti runsaasti iverailijoita uuteen kotimaahani. Silti, tämä on minulle tietyn aikakauden päätös. Jos vielä palaan Suomeen asumaan opiskelujen joskus loputtua, ei mikään ole enää aivan samanlaista. Tuntuu todella absurdilta ajatella (etenkin näin viikkoa ennen 24. syntymäpäivääni, heh!) että valmistuttuani koulusta olen 28-vuotias. Se tuntuu todella kaukaiselta, epätodelliselta. On mahdotonta sisäistää se, että tulen olemaan poissa yhtä pitkään, mitä olen ollut takaisin Suomessa Sydneystä palattuani. Kolme ja puoli vuotta. Aivan käsittämätöntä.

Ymmärtänette siis sen, että tällä hetkellä huulikiiltoraportointi tai muut yhtä tärkeät asiat tuntuvat juuri nyt, noh,  kaikelta muulta paitsi tärkeältä. On tosi vaikeaa keksiä mitään järkevää sanottavaa, kun joka päivä mielessä pyörii vain joko kela-asioinnit, viiltohaavat pahvilaatikoista, elämisen budjetointi, saako Tanskasta joulutorttuja, saanko koskaan uusia ystäviä, mikä on elämän tarkoitus, kuinka monella huoltoasemalla pysähdytään automatkalla uudessa kotimaassa, mitä biisejä pitäisi laittaa soittolistalle, riittääkö aikaa käydä Savossa hyvästelemässä sukulaiset, syyskuun kolumnin kirjoittaminen, pussailu, ekan koulupäivän vaatteet yms. olennaista. En ole varannut kalenterista vielä aikaa synttäreiden juhlimiselle saati läksiäisilleni, mutta jotain kivaa on blogin tiimoilta tulossa teille - lukijamiitti! Päätin nyt, että pakko mun on jotkut pienet blogiläksiäiset järjestää ja tavata lukijoita, koska seuraavien vuosien aikana Suomi-visiiteille lienee akuuttia puuhaa jokaiselle tunnille, ja ainoa järkevä ajankohta on nyt. Laitan siitä lisää infoa vaikkapa huomenna!

Kuvituksena viimeaikain parhaita, kameralle tallentuneita ja julkaisukepoisia hetkiä. Onnellisena tyttönä pääsin viime viikolla kahdesti merille, näin ainakin sataa ystävää, kuuntelin Iggy Azalean levyn kymmenen kertaa alusta loppuun, juhlin ystäväni syntymäpäivää pihalla grillaten, nukkunut ihan liian vähän, nauranut hysteerisen iloisena joka päivä. Ehkä tää on sitä, kun tietää kaiken loppuvan pian, että nauttii jokaisesta hetkestä juuri nyt aivan satasella. Jokainen aurinkoinen päivä on vielä vähän lämpöisempi, halaus kovempi, bileet parempia, aamupala herkullisempi, ja ilta kiitollisempi. Nämä vielä kuusi viikkoa jatkuvat juhlaviikot ovat varmasti niitä, jotka joskus raapustan muistelmiini elämäni onnellisimpana aikana.

Kommentit (16)

suri

Palkkana opiskelupaikasta Tukholmasta olen päättänyt palkita itseni kunnon nahkatakilla. Ihailtuani jo pitkään sinun IROn takkia kysyisinkin, että minkälaista kokoa ne ovat, tavallista pienempää? Mikä koko itselläsi on?
Kiitos ihanasta blogista ja on mukavaa jatkossa lukea juttujasi miten uusi elämä Tanskaan asettuu! Onnea!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

IROn takit on megapieniä, omani on kokoa 40, normaalisti käytän kokoa 36-38 takeissa. Kiitos iloisista sanoistasi <3

Liina / liinalovesit.blogspot

Voi vitsit! Jotenkin tässä alkaa ihan myötäelää tätä sun elämänmuutosta ja melkeen jännittää itekkin! Tsemppiä muuttoon! :) Ja muuten, haluun vielä sanoo että vaikutit myös eilen basslinessä yhtä mukavalta kuin kirjoitusten perusteella! t. Se tyttö, joka osti ne ihanat acnen harmaat farkut (on muuten ihan parhaat!)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Ihanaa että näihin mun itku-avautumisiin suhtaudutaan näin, eikä mitenkään silmiä pyöräytellen! Tää on tosi jännää aikaa elämässäni, ja on upeeta jakaa se muiden kanssa. Ihan mahtava kuulla että ne on hyvät, ne on kyllä parhaat farkut mitä on!

sanni

Voin vaan kuvitella kuinka jänniä aikoja elät just nyt! Oma poikaystävä yrittää välillä enemmän tai vähemmän tosissaan saada mua muuttaan Ruotsiin mut en ainakaan toistaseks oo lämmenny asialle. :D (nössö kun olen). Siks musta onkin tosi mahtavaa, että joku uskaltaa tehdä tollasia asioita vaikka se varmasti pelottaakin ihan sikana.
Löysin sun blogin muutama kuukausi sitten ja pakko todeta, että parasta luettavaa ikinä! Tää on jopa ensimmäinen kerta ku kenenkään blogia kommentoin vaikka tosi montaa on tullu jo pitkän aikaa luettua.
Tsemppiä vikoihin Helsingin viikkoihin ja tietty myös Tanskaan! Pitää kattoo jos uskaltautuis tuleen lukijamiittiinki paikalle. :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

LÄHDE SINNE RUOTSIIN!!!!!!!!

Ei vaan, harkitse vakavasti! ELämässä katuu enemmän sitä, mitä ei tehnyt, kuin sitä mitä teki - klisee tai ei!
Kiitos kun kommentoit, ja tule ihmeessä lukijamiittiin, vaikka vaan kerätäksesi rohkeutta muutoksiin elämässä.. Olen ekspertti aiheessa ;)

Eskob

Oivoi, miten hektiseltä kaikki kuulostaa ! Mutta huomaa myös miten innoissasi olet ja ihan syystä ! Itse en ole koskaan asunut ulkomailla kuukautta kauempaa (ja niinkin pitkällä kuin Ruotsissa *köhköh*) joten minun korviini tuo kuulostaa niin ihanan eksoottiselta ja erilaiselta.. Haaveissani riittää tilaa Australiaan ja Balille muutossa, mutta elämäntilanne ei oikein natsaa haaveiden kanssa yhteen :)
Toivottavasti viimeiset viikkosi Suomessa ovat antoisia ja aurinkoisia !
JA hmmm.... lukijamiitti..... ;)

Maiju

Vink: Tanskasta ei saa joulutorttuja, ainakaan Herningissä ei ollut mun aikanani, voitaikinaa kyllä löytyy, mutta suosittelen joulun alla ottamaan luumuhilloa mukaan, me jouduttiin tekemään vaihtarikavereille mustikka-ja aprikoositorttuja kun luumuhilloa ei kaiken järjen vastaisesti ollut saatavilla :D
Herning-ikävä. Ihan järjetön.
Oon melkein kade sulle kun pääset niin mielettömään paikkaan! Nauti vikoista viikoista kotimaassa :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

OOH kiitos tuhannesti vinkistä - tiedän siis, mitä pakata matkalaukkuun kun tulen syyslomalle suomeen! Ja ihana kuulla Herning-hehkutusta, se kun on mulle kaikki vielä edessä ja jännittävää.. Kiitos!

Anna

Wow muutto Tanskaan! Ihan super ihanaa mut todellakin osaan kuvitella sun jännityksen!! Onneks on kuitenkin lähellä, ja just sopivan kaukana kumminkin ;)

Tuo sun valkoinen mekko on aivan ihana, ja kukka panta myös! Oon miettiny tässä ite vaihtovuotsa Australiaan mutta keikun tässä parin maa vaihtoehdon välillä, suosittelisitko sä ausseja vai mitä mieltä oot?:)

Ja uu lukijamiitti kuulostais ihanalta toivottavasti kaikki on kutsuttu !

www.aduaa.blogspot.com

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Suosittelen Ausseja koko sydämestäni, niin säiden, ihmisten kuin elämänkin puolesta. Viihdyin itse ainakin mainiosti, toivottavasti myös Tanskassa!

Veera

Moi! :) eksyin sun blogiisi ihan sattumalta Merin instagramin kautta. Olin sun kanssa joskus samassa Narrin ryhmässä ja viime vuonna Merin biweissä. Pakko oli kommentoida kun muutin viime syksynä Hollantiin opiskelemaan: kaikki suju(nee) tosi luontevasti, kavereita tuli ja ite Köpiksestä voin sanoo et mieletön paikka. Voin samastua näihin lukemiino fiiliksiiai kun tuun itekin olemaan 26 valmistuttuani ja myös Ausseissa ja Ranskassa asuneena voin todeta, että vaikka toi ruljanssi oli tavallaan tullut tutuksi niin onhan Helsinki ja minä itse näillä nykysillä silmillä erilainen, ja on erilaista tulla käymään. On jännä miettiä tuunkohan oikeestikaan enää asumaan täällä. Tällaset ajantapot lentokentällä tällä kertaa, terkkuja Hki-Vantaalta, nyt menee portti kiinni! Onnea ja nauti ny tästä Suomi-kesästä!

Lorilee

Hei huikeeta, Tanskaan! Löysitkö asunnon helposti? Vaikutat tosi onnelliselta! Happy for you!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram