..Ja sitten sitä olikin kotona. Tai no, missä se koti nyt oikeastaan onkaan, mutta kotikaupungissa, faijan tutuissa nurkissa, matkalaukkumeren keskellä kuitenkin. Tulin maanantai-iltana monen mutkan ja muutaman ärräpään vaatineelta reissulta Helsinkiin. Ihana puolisoni tuli hakemaan väsyneen matkaajan kentältä, kantoi laukut eikä kuittaillut niiden määrästä, toivotti tervetulleeksi takaisin Suomeen. Kotona oli noutoruokaa ja shamppanjaa, myös maailmalta palannut sisko sekä kaksi pikkukoiraa, aivan sellaisina joina heidät muistinkin, loikkivina vispilähäntinä.

En osaa kuvailla sanoin sitä tunnetta, kun yht'äkkiä oletkin kotona. Kraanaveden maku, tuttu kieli kaikkialla, kasa vanhoja hesareita keittiön pyödälle unohtuneina, tuttu tyynyliina ja jääkaapissa mämmiä. Petiin lysähdettyäni itketti - miten ihanaa on olla perheen luona. Nukuin kuin vauva, ja sitten heräsin ensimmäiseen päivään. Viiskulmassa on aurinkoista mutta viileää, tunsin intoa kaivaessani Helsinkiin jätetyt talvivaatteet naftaliinista takaisin niskaani - kevät tulee sitten kun tulee, sataa vaikka alasimia niin minä olen tyytyväinen. Kahvi mantelimaitoon ja hummusta tursuava sämpylä siskon höpinän säestäessä aamupalaa, sitten vähän lisää kahvia auringonpaisteessa. Raybanit unohtui kotiin.

Sitten erinnäisiä tapaamisia ystävien ja perheen kanssa, Aleksanterinkadulla seisoskelua puhelimeen puhuen. Outoa, että olen saapunut samalle aikavyöhykkeelle tärkeimpieni kanssa, ja lounas syödään samaan aikaan. Tuttuihin törmäilyä kaduilla ja kauppahallissa - asia, mikä ihastuttaa eniten tässä pienessä suuressa kaupungissa. Kaikki tuntuvat olevan niin käsillä, eikä ole tietoakaan niistä matelevista tunneista ja autioista kaduista, jotka ovat viimeisen kahden vuoden ajan olleet arkeani.

Illalla kävin alepassa, ja olisin halunnut tutkia jokaisen hyllyn tarkasti. Ostin mämmiä ja luomukermaa, ja voi pojat - se oli paljon herkullisempaa mitä muistinkaan. Tämän päivän tavoite? Karjalanpiirakoita, ja ehkä vähän lisää mämmiä.

Ihana olla kotona.

Kommentit (7)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kiitos! :) Bomber on Topshopin, pari vuotta vanha, mut tässäkin sesongissa näytti olevan tarjolla ihan samanlaisia!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Eikö olekin mieletön? Ihastuin tuohon syvästi! Bongasin sen Hagelstamin antikvariaatin ikkunasta, Fredan ja Uudenmaankadun kulmassa! En tiedä onko edes myynnissä, mutta ihan mieletön. Ottaisin mieluusti tuon kotiini.

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram