Siis hjuuuuumalauta mikä viikko! Tämän viikon aikana polulleni on tullut suuria, suurempia ja sitten aivan hittolaisen suuria haasteita. On ollut ihan järkyttävä flunssa ja jokaisen yön köhiessä valvottanut keukoputkentulehdus, monikymmentuhansinen koulutyö, työdeadlinet.. Liikaa! Mun kauan odottamani "loma" tuntuu oikeasti alkaneen vasta juuri tänään, kun vihdoin nukun yöni lähes yhtäjaksoisesti, ja kun kaikki pakolliset koulu-ja työjutut on nyt laskettu käsissä.

Edellämainitun koulutyö-hirviön revin sitten kasaan kahdessa päivässä (!), ja on kyllä taas sanottava, että EI KANNATTAISI! :D Mikä ihme siinä onkin, että kun aikuiselle ihmiselle antaa jonkun pakoillisen, pitkän projektin, niin annetun kolmen kuukauden sijaan sen jättää tahallaan viimeiselle viikolle? Eikä siinä vielä mitään, jos olisin ryhtynyt siihen heti maanantaina, mutta sitten iski se kuume ja keuhkoputkentulehdus. Päänsärky oli niin järkyttävän kova, että vaikeroin ääneen yrittäessäni avata kirkkaan näytön ja tyhjyyttään hohtavan Wordin. Joo ei. Jollain magisella energialla nimeltään ei-ole-vaihtoehtoa-better-start-typing-bitch sain sitten itsestäni kuitenkin sen verran energiaa, että keskiviikon ja torstaiaamun aikana ihan ok 40,000 merkkiä pitkä essee tuli valmiiksi. Että huhhuh! Note to self: seuraavalla kerralla, kun saan mitä tahansa työtä käsiini - ALOITA SE HETI, ÄLÄ VIIMEISENÄ ILTANA! Suosittelen samaa lämpimästi yös muille.

Koska menneissä koettelemuksisa pyöriminen ei hyödytä ketään, vähiten enää itseäni, ajattelin jakaa teille näin syysflunssien kulta-aikaan parhaat niksini selättää kipeys. Joo - pyörää tuskin keksin uudelleen, mutta näillä vinkeillä sain itseni sängynpohjalla itkevästä ruumiista edes jotakin elämäniloa kuplivaksi ja velvollisuudet jaksavaksi otukseksi!

1. Lepää

Tämä on ollut itselleni kautta elämäni se vaikein rasti kipeänä ollessa - miten malttaisi vain olla paikallaan? Olen kuitenkin havainnut, että ilman perusteellista lepäämistä ja runsasta unta - siis ainakin kolmet päikkärit yöunien lisäksi - paranen hyvin hitaasti. Vaikka sitä kuinka miettii, että kyllähän sitä voi nyt vähän käydä kävelemässä ja pikkuisen siivota, niin usko pois. Lepo auttaa tehokkaasti.

2. Syö runsaasti

Joku kertoi minulle joskus, ettei parantuminen ole mahdollista ilman ylikaloreiden syömistä. Siis että parantuakseen pitää syödä normaalin päiväannksensa lisäksi enemmän, tai korkeaenergisempää ravintoa. No, en sitten tiedä onko väitteessä perää, mutta hyvällä omatunnolla kippaan kiduksiini mahdollisimman ravinteikkaan ruoan lisäksi niin paljon lisäenergiaa kuin kädet vain jaksavat suuhun kipata. Toimii!

3. Juo runsaasti

Okei, tarvitseeko tätä edes sanoa? Runsas vedenjuominen saa ainakin itselleni pahimmassakin flunssassa vähän vetreämmän olon, ja vaikka suurimmalla räkätaudin epäuskon hetkellä sitä ei hoksaa, huuhtelee tankkaus pöpöt mennessään. Tällä viikolla join ennätysmäärän vihersmoothieita ja hedelmämehuja (siis sellaisia oikeita, ei mitään foliolta maistuvaa vip-appelsiinimehua..), ja tunsin itseni paljon parempivointiseksi kroppa pumpattuna täyteen vitamiineja. Lisäksi toisinaan kipeänä syöminen tuntuu niin työläältä, että nestemäisenä ravinnon kittaus on miellyttävämpää.

4. Tee jotain hauskaa

Tai siis - katso jotain hauskaa. Kuulun vahvasti niihin hörhöihin, jotka ajattelevat mielialan vaikuttavan terveyteemme, ja sen takia pidän vastustuskykyäni hyvänä. Toisinaan kuitenkin virus iskee ja taltuttaa sairastamaan, mutta masistelun tai työasioiden sijaan hereilläoloaika kannattaa käyttää jotenkin hauskasti. Oli se sitten lapsuusaikojen tapaan muumien maratonina katselu, netflixin romanttiset komediat tai vaikka ne youtuben meikkivideot, kohoaa mielialan kanssa se vointikin. Suosittelen myös eläinvideoita ja näille tanssiliikkeille nauramista:

 

Kommentit (2)

Fanni

Mä oon seurannu sua Vivian ihan galtsu-Vichy-ajoista lähtien, ja tämä on ehkä ensimmäinen (?) kerta kun kommentoin tähän blogiisi, mutta seurannut tätä kyllä olen ihan alusta lähtien ja kuulut ihan ehdottomiin lemppareihin :) Pakko oli vain tulla kertomaan, että rakastan tätä sun raikasta ja hauskaa kirjoitustyyliä! Oot kovin inspiroiva. Ei muuta, ihanaa ja flunssatonta viikonloppua <3

Toivottelee www.fannikatariinan.blogspot.com

Pöpö

Totaalilepo ei kyllä hengitysteihin rajoittuvassa virustaudissa ole tarpeen saati hyväksikään. Päin vastoin, olon antaessa myöten kannattaa ennemminkin tehdä ihan pientä aktiviteettia, kuten kävellä kortteli ympäri raikkaassa ulkoilmassa tai vastaavaa. Nopeuttaa kehon toipumista infektiota edeltävälle tasolle. Eri asia joku sydänlihastulehdus tai graavi keuhkokuume, joissa ollaan vuodelevossa sairaalassa.

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram