Viikonloppuna Köpiksessä tuli kierreltyä kauppoja, ihailtuja näyteikkunoita ja kerättyä inspiraatiota kevään ja kesän garderoobiin. Tämä voi tulla lähes painovoiman kyseenalaistavana uutisena monelle, mutta olen hullaantunut väreihin. Tai no, yhdeen väriin. Olen aivan hullaantunut musteensiniseen.

Kokosin inspiroivimmat suosikkini kevään ja kesän kauneimpaan väriin, joka sopii oikeastaan jokaiselle, on helppo ku mikä, ja mikä parasta - vahingossa myös trendikäs!

Tulevana kautena minut tullaan näkemään sinisempänä kuin koskaan, sen voin jo nyt paljastaa menneen viikonlopun shoppailujen perusteella! Kerrankin kauppojen hyllyt ja omat himotukseni ovat yks yhteen, ja löysin tämän sesongin mallistoista runsaasti ajatonta ja monelle hyvin pukevaa tummansinistä.

Laivastonsininen ja siitä vielä tummempi musteensininen sopii erinomaisen hyvin pohjoismaisiin sävyihin. Oma ihoni on lähes ympäri vuoden maidonvaalea, joskin viime kesänä rusketuin näkyvästi ensimmäisen kerran vuosiin. Vuosiin!? Tätä taitaa olla tämä vääjäämätön vanhuus, kun ihon pigmentti alkaa kesä kesältä muuttua. Meidän kalpeiden iholle suosikkivärini musta ei ole aina se imartelevin sävy, ja vaikka siihen hanakasti haluankin pukeutua vuodenajasta viis, on tämä vaatekaappiini ryminällä muuttanut sininen hieman mairittelevampi sävy. Ja kuten näistä moodboardieni kuvista näkyy - sininen saa päivettyneen ihon hehkumaan upeasti. Omilla sävyilläni kaikki hempeät pastellit tai sähäkät korallit voi unohtaa, mutta syvä sininen saa kalkkilaivan kapteeninkin säteilemään.

Tänään sää on ollut alkukeväälle tyypillisen katala; aurinko paistoi aamulla tuhannella woltilla, ja heti perään alkoi sinkoilevia tiskirättejä muistuttava räntäsade. Ihan vielä ei siis voi sujahtaa keveisiin helmoihin ja vilauttaa paljaita sääriään, mutta onneksi nyt puotien rekeiltä omaan kaappiini muuttaneet siniset ihanuudet sointuvat saumattomasti yhteen myös talvisävyjeni kanssa. Valkoinen, meleerattu harmaa ja musta saavat kaivattua eloa sinisestä, vaatteiden kantajasta puhumattakaan.

Jos kaltaiseni monotonisissa harmaissa hiihtävä kaipaa tulevaan kauteen jotain "baby steppiä" värikkäämpään elämään, suosittelen tarttumaan syviin sinisiin. Täydellisimmät sävyt ovat niin lähellä mustaa, ettei paniikkikohtaus pukuhuoneessa pääse yllättämään. Kun nyt pala palalta, ihan vaivihkaan, ujuttaa asuihinsa häivähdyksen väriä, saattaa suven koittaessa olla trendikkäästi smurffautunut ihan päästä varpaisiin.

Avainsanat: pensasmustikat, mustepullot, hollantilainen posliini, pilvetön tähtitaivas, raakadenim, fazerin käärepaperi.

 

Kuvat: Pinterest

Kommentit (10)

Battery

Oi mikä ihana väri! Oon itsekin ihan hullaantunut mustikkaiseen väriin ja oonkin etsiskellyt jotain arkimekkoa kyseisessä sävyssä! Kevättakkiin se vois myös sopia :)

Hannu-Mimosa

Aaa eli juuuh elikkäs, toi sininen vähän kiinnostelee... Navy, ink, fazerin sininen, kaikki käy! Haalarikelejä odotellessa, näillä säillä on myös nilkat kauniin siniset kun yrittää käyttää tuolla ulkona tennareita...

Vierailija

Kaunista! Tuli mieleen kouluprojekti, jonka joskus tein, jossa pohdittiin mustan värin epäekologisuutta. Indigohan voisi korvata mustan.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

!!!! Indigo saa mun puolesta korvata mustan kaikessa paitsi nahkatakeissa ja pillifarkuissa. Tai hitto, ehkä niissäkin!

Susanna H

"Hollantilainen posliini"hahahahahahaha. Anteeksi huono huumorini. Sininen on minun ehdoton luottoväri ja sitä löytyy kaapista runsaasti. En oikeastaan osta koskaan minkään muun värisiä yläosia, kuin tummansinisiä, sillä väri pukee minua kaikista parhaiten :) Olinkin ihmeissäni kun luin joskus Mungolife-blogista, ettei sininen sovi vaaleille ihmisille. Olin ihan ihmeissäni, sillä se juuri minusta antaa yleensä hyvin väriä kuolemankalpeille kasvoille ja korostaa silmiä, jos niissä on vähänkään sinistä!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Varmasti tiedät ilman linkkikin mistä puhun, mutta laitan silti :D http://www.chinese-porcelain-art.com/acatalog/XXL95.jpg

Joo, mielipiteitä siitä, mikä väri ketäkin pukee, on monia. Musta sininen on kuitenkin yksi pomminvarmin väri mitä löytyy, ja mun mielestä se sopii oikeasti jokaiselle. Vaatemyyjävuosina sai päivästä toiseen katsoa ja arvioida eri näköisten ja -sävyisten asiakkaiden päällä eri sävyisiä rytkyjä, ja sininen sen tuhannessa sävyssä oli kyllä se, joka sopi jokaiselle :) Musta blondeilla sininen (sekä vaalea, jopa pastelli tai sit toisen ääripään tummansininen) on UPEA.

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram