Asuhaaste jatkuu pirteänä! Useampana päivänä menneellä viikolla laukku oli niin täynnä kaikkea muuta epämääräistä sälää, että Olympus sai jäädä kotiin lepäämään. Toisaalta, jos viikko kuluu töissä hikoillen, ei aamun vaatevalinnoille suo sitäkän vähää energiaansa mitä yleensä. Uskottelen itselleni, että rento pukeutuminen on kesäisin ihan ok, vaikka tiedän varsin hyvin, että se on vaatefilosofiani vuodenajasta riippumatta.

Acnen musta maksimekko saapui kauppoihin viime joulukuussa, ja vaikka kyseenalaistin kesävaatteen ostamisen kylmimpään aikaan vuodesta, olen menneisyyden Vivianiin hyvin tyytyväinen. Tuo pehmeä tencel-mekko on äärimmäisen mukava päällä, sopii niin rannalle kuin kaupunkiin, eikä aiheuta päänvaivaa. Tencel on materiaalina yksi suosikkini, mitä siis rentoihin trikoo-vaatteisiin tulee, sen himmeän kiillon ja erinomaisen kestävyyden vuoksi. Tencel tuntuu silkkiseltä, ei rypisty, ja sen voi huoletta heittää pesukoneeseen tarvittaessa. Se tekee kyseisestä vaatteesta niin käytettävän; ei haittaa, vaikka vähän tahraisi helmaan jäätelöä ja aurinkorasvaa (kuten toissapäivänä Suomenlinnassa).

Vaatteissa mun mielestä vähemmän on enemmän, ja kaikki korut ja krumeluurit on mulle aivan no-no. Mitä "vähemmän" on päällään, niin sitä suuremmassa fokuksessa silloin on se, onko vaate laadukas. Joku Ginan rättimekko kestää kaksi pesua muodossaan ennen kuin saumat kääntyilevät ja materiaaliin ilmestyy nyppyjä, halvoissa vaatteissa ei pysy värit yhtä hyvin, ja ne eivät yksinkertaisesti kestä kulutusta kovinkaan hyvin. Niinkin yksinkertainen asu kuin vaikka farkut ja t-paita näyttää hyvin erilaiselta siitä riippuen, miten hyvälaatuisia vaatteita yhdistää. En nyt tarkoita että kallis on yhtä kuin hyvä ja halpa automaattisesti huono ja paskan näköinen, mutta itselleni vaatteet ovat se asia, joissa mielummin syynään materiaalit tarkasti, joita huollan vuodesta toiseen, ja joiden oletan kestävän uudenveroisina pitkään. Pistän mielelläni rahaa sellaisiin asioihin joista pidän, ja joista on iloa kauan. Etenkin nyt kun opiskelijaelämä alkaa, olen erityisen tyytyväinen siihen, että vaatevaraston helmet ovat sellaisia, jotka kestävät käyttöä pitkään. Saa nähdä miten tuo elämänvaihe vaikuttaa shoppailutottumuksiin, mutta olisi vaika kuvitella että jaksaisi silloinkaan innostua "fast fashionista" sen enempää mitä nytkään. Kertakäyttömuodista voisin kirjoittaa vaikka kirjan, mutta säästetään sitä pakinaa vaikka toiseen postaukseen..

hattu - siskolta saatu, mekko - acne studios, vyö - zara, sandaalit - ancient greek sandals, laukku - balenciaga, aurinkolasit - celine

Kuvat: Alexa

Kommentit (4)

R

Tulipa mieleen tästä että olisi tosi kiva jos tekisit postauksen eir vaatemateriaaleista oman kokemuksesi kautta. Itsekin yritän nykyään katsoa tarkemmin mitä materiaali vaate on, mutta vielä on paljon parantamiseen varaa! Mukavaa kesän jatkoa sinnepäin! :)

ElliV

Mä oon vihdoin itsekin herännyt tähän tapaukseen! Päällä justiinsa Cubuksesta viime kesän aleista ostettu ''laatuteeppari'' jonka huomasin olevan ihan joka puolelta nukkaantunut, hirveen kivaa.. Itse kun on vielä fast fashionin puolella töissä, niin tulee syynättyä vaatteita ihan julmetun tarkkaan, kun useimmiten siellä vilkkuukin viskoosi/polyesteri/akryyli.. BOO!! Anyways, tää asu on aivan täydellinen<3

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Hih, voi kiitos Elli :) Olen kyllä kanssa supertarkka materiaalien kanssa, koska kokemus on todellakin opettanut mitkä kestävät ja mitkä ei. Säästää itsensä vaan vaivalta silityksen ym kanssa SEKÄ tietenkin pitkän pennin sillä, että ihanat vaatteet kestävät käyttöä!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram