Tämä asukuvahaaste tuli monellakin tapaa hyvään saumaan. Helsingissä huidellaan hellelukemissa, ja elohopean kohotessa mittarissa tuntuu pääkopankin menevän aivan jumiin. Mitään kovin runollista tai älykästä ei ole pyörinytkään mielessä, vaan oikeastaan edelleen jumitan samassa tanska-ahdistuksessa/lomamoodissa/muuttolaatikkomeressä. Ensimmäiset muuttolaatikot ovat saaneet täytettä sisäänsä, ja miten sitä huomaakaan näinä hetkinä omistavansa aivan HELVETISTI vaatteita, vaikkei koskaan aamuisin vaatehuoneeseen kurkkiessa tunnu siltä.. Vasta tuon tavaramäärän realistisoituessa epämääräisistä kasoista täysiin pahvilaatikoihin, tajuaa miten vähän sitä voikaan ottaa mukaan muuttaessaan. Pitäisi varmaan saada vähän muitakin juttuja otettua kotiin kuin korkkareita ja villapaitoja.. Apua!

Apu on onneksi lähellä, kun monen muun bloggaajan ohessa olen yksi Bassline-festarin designtorin bloggaajakirppiksen myyjistä tulevana sunnuntaina! 13.7. Lasipalatsin takana on siis iso tukku bloggaajia myymässä vaatevarastonsa aarteita, ja itse olen illan myyntivuorossa klo. 15-18 paikalla. Minun kanssa samassa vuorossa ovat ainakin Mungo sekä blogini naapuri Elisa. Sunnuntaihin mennessä pitäisi siis ihan oikeasti saada vaaterulianssi valmiiksi, ja voin jo nyt luvata myyntiin tulevan todella timanttisia kamaa, nyyh nyyh. Aion aivan varmasti taktikoida, ja säästää paljon vaatteita Suomeen, ja täydentää aina varastojani reissatessani Suomen ja Tanskan välillä.. Siitäkin huolimatta, on PALJON mistä on vaan pakko luopua, eli wihii vaan tervetuloa toivottavasti aurinkoiselle designtorille moikkaamaan ja tekemään löytöjä!

Tämä masentuneen näköinen mummohattuleidi toi sunnuntaina palan Pariisia Suomen eteläisimpään nurkkaan, kun kävimme päiväretkellä Hangossa. Hanko on paitsi vuoden rasittavimman biisin pääosassa, myös minulle hyvin rakas kaupunki. Perheelläni oli yli kymmenen vuotta talo tuolla aina aurinkoisessa pikkukaupungissa, ja etenkin lapsena kaikki kesät (ja usein myös joulut. Ja pääsiäiset. Ja syyslomat. Ja viikonloput.) kuluivat aina siellä. Sain siis toimia porukkamme oppaana kun kruisailimme entisiä "kotikulmia", ja täytyi Tulliniemen rannan massiivisuutta päästä jälleen kerran ihailemaan.. Kyllä jää Hietsu kakkoseksi! Hangon legendaarinen jäätelökioski obeliskin naapurista on näemmä poistunut (muistaako sitä kukaan muu kuin minä ja mökkinaapurini Linda? Se vanha Valion kioski, josta sai varmasti koko maan suurimmat jätskipallot!), mutta onneksi Classic pizza on ja pysyy. Ihan sama vaikka sama lafka onkin perustanut isolle kirkolle sisarpuljunsa, on Hangon Classic ainakin itselleni se ainoa oikea. Pari viikkoa jatkuneet pizzahimotkin saivat siis vihdoin tyydytyksensä, parhaassa mahdollisessa miljöössä ja seurassa.

Vaikka moneen vuoteen ei mökkiämme ole enää ollut, niin oli haikeaa huomata tuon paikan olevan edelleen lähes täysin samanlainen kuin lapsuudessani. En tiedä uskaltaisinko enää karusellin rannan katuselliin flengaamaan, mutta edelleen yhtä kaunista ja sympaattista näytti olevan, juuri loppuneesta regatasta huolimatta. Vaikka kaikki kaupungit ovat varmasti parhaimmillaan juuri suven syleilyssä, niin kyllä Hanko on ehdottomasti SE kesäkaupunki, ainakin minulle.

Asusta sitten vielä jotain. Halusin Summer up- festareille jonkun hippimäisen hatun päähäni, ja kävin siskon kaapilla lainaamassa tämän huopahatun itselleni. Se palveli festarioloissa erinomaisesti, ja sai jäädä päähäni myös dagen efterin viettoon. Viihdyin se päässäni niin hyvin, että kiltti sysse antoi sen minulle omaksi - wihii! Ensimmäinen hattuni, joka ei ole sporttilippis tai talvinen pipo. Tulee varmasti pelastamaan jokaisen bad hair dayn, ja oikeastaan loppukesän tunnusmerkkinä voikin pitää lepattavia liererä - niin ihana se on. Itseasiassa myös kuvan pilkkumekko on siskoltani ikilainaan kinuttu! En yleensä lainaa vaatteita keneltäkään, mutta tähän Pariisista ostettuun rimpsumekkoon rakastuin niin palavasti, että sain sen itselleni. Mekon ja hatun leidimäisyyttä täytyi hieman taittaa jollain rouhealla, siispä jalkaan päätyi Acnen klassikkokengät Pistolit, ja niskaan tietysti nahkatakki. Aurinkolasit ovat Celinen, ja onneksi peittävät alleen hieman väsyneet kasvot..

Kommentit (12)

Maija

Lapsuuden kesät Hangossa viettäneenä muistan TODELLAKIN kyseiset jätskipallot ja mango-meloni oli mun vakkari jädemaku! :)

Helinä

oman pakkausprosessin aikana todettua: "jumalauta näitä kenkiä on PALJON"

i feel you, tsemii pakkauksiin ja organisointeihin! <3

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

SIIS just tuskailin et miten saan otettua 30 kenkäparia laatikoineen?! Täytyykö mun heittää laatikot rodeen?!

kiitos <3

Jossu

Ah, ihanan tyylikäs Vivian - mustissa kesähelteilläkin näyttämättä lainkaan hautajaismaiselta! :D Kadehdin niiiin noita avoauto kuvia.. Pitäisikin muistuttaa setää, että se on luvannut heittää rundit avoautollaan tänä kesänä ;) Lykkyä tyky pakkailuun - tiedän kuinka rassaavaa se on :/

Mia

ihana asu taas kerran, tykkään sun tyylistä todella paljon! Millon tulee kauan odotettu videopostaus? :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Videopostaus pitäiskin joo kuvata, voisin ottaa viikonlopun tehtäväksi! Mun himassa oleva netti on NIIN paska, ettei sitä voi ladata siitä, mutta menen kylään loadaamaan videon JA toivottavasti ensi viikolla saisin sen ulos!

Inna

Viimeksi viime viikolla tuli kiska mieleen joo kun semmonen vastasyntyneen nyrkin kokonen pallo (tottakai vain yhtä makua koska vain yksi pallo, eikö Hangossa joskus tilatukin kaikkia makuja yhteen palloon??) maksoi Hietsun torilla 3,80...

kesähankolainen

se jäätelökiski on nyt siinä leikkipuistossa kadun toisella puolella, sieltä saa edelleen isoja palloja!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

!!!!! KIITOS tästä tiedosta! Vanhan koulukunnan kesähankoilija oli suorastaan shokissa. Joidenkin asioiden vaan kuuluuu säilyä entisellään. Tämä helpotti :)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram