Kiireisen työviikon päätyttyä nukuin pitkät yöunet, ja käytin perjantaisen vapaapäiväni aamuiset tunnit tehokkaaseen työntekoon. Vasta nyt kesällä puolet lomaillessa ja puolet päivätöissä painaessa oivaltaa miten paljon aikaa molempiin duuneihin uppoaa! Tuntuu ihan hullulta miten talvella ja keväällä painoin viisi-kuusipäiväistä työviikkoa, ja siihen päälle päivitin blogia säänöllisesti ja rustasin juttuja lehteen. Ehkä se on sitten tämä vihdoin koittanut kesäsää ja sen mukanaan tuoma lomafiilis, mutta on kyllä ajoittain tuntunut raskaalta tämä "kaksoiselämä". Haikeudella kuitenkin hyvästelen päivätyöni alle kahdenkymmenen työpäivän kuluttua, ja sitten koettaa ihan uusi vaihe elämässä, ja ihan omat haasteet. Koulujutut ja kirjoitustyöt on ainakin ruusuisissa kuvissani luontevampaa ja helpompaa rytmittää yksiin kuin kahden työn paahtaminen.

Onneksi ruusuisiin kuviin pääsee ihan sanan varsinaisessakin merkityksessä - nimittäin viikonloppuni jatkui mökkeilyllä! Siirtolapuutarhassa on juuri nyt kauneinta aikaa, ja puutarhan pulleroiset pionit ovat täydessä loistossaan, ja terälehdet runsaudesta painavina nuo suosikkikukkani kehystävät koko tonttia. Varpaat multaisina (kädet pysyvät kyllä omalla kohdallani siisteinä, tai korkeintaan perunoiden pesusta hieman multaisina - tuon tontin puutarhanhoito on ulkoistettu sen paremmin taitaville perheenjäsenille) pyörin pihalla räpsin parisataa kuvaa auringon valaisemasta kukkaloistosta.

söpöt varpaat, Vivve

Mökillä parasta on olla tekemättä mitään. Koirien kaitseminen, ruoanlaitto, naapureiden trampoliinilla hyppiminen ja vanhojen lehtien lukeminen riittää mainiosti. Mikä siinä onkin, että kotioloissa ei tulisi mieleenkään lukea jotain vuoden nollakuus avotakkaa, mutta landella (köh, siis Itä-Pakilassa) se on ihanaa? Myös ruoka on mökillä aina parempaa. Ihan sama vaikka se olisikin jotain niin simppeliä kuin savulohta uusilla perunoilla, voikimpaleella ja sipulisilpulla. Puhelimesta saa akku loppua omia aikojaan, sellaista ei edes huomaa ennenkuin palaa illan viilentyessä kaupunkiin.

aurinkolasit - Celine / mekko - River Island / lasissa roséta

Asukuvahaaste on sujunut toistaiseksi oikein mallikkaasti. Perjantain mökkireissulla valjastin syssen napsimaan muutaman kuvan suosikkimaximekostani, joka on täydellisen rento ja mukava päällä nurtsilla lojumiseen, mutta joka yllään kehtaa myös kipaista palaverissa ennen lomavaihteelle kääntämistä. Sen kaverina oli simppelit nahkasandaalit, mutta nehän täytyy potkia jaloista heti portista astuttuaan. Tietenkin.

Eilen vietin kesäni esimmäistä festaripäivää Summer upissa Lahdessa, josta kuitenkin kotiuduin yöksi omaan mukavaan sänkyyni. Tänään ajateltiin ystävien kanssa ottaa avoauto alle, ja hurauttaa kauniin kesäpäivän kunniaksi Hankoon. Tiedän, että Regatta päättyi jo, ja ehkäpä juuri siksi tuonne yhteen Suomen ihanimmista kesäkaupungeista uskaltaakin lähteä päiväretkelle ilman pakottavaa tarvetta kreisibailata. Vielä kun pääsisi Savonlinnaan käymään, niin tämän tytön kotimaanmatkailukiintiö olisi plussan puolella.

Kommentit (2)

Anna

Lovely pics! :) Did you ever consider to translate your posts also in english? I bet you also have readers outside from Finland, for example me! :D

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram