Vaan kävipä niin, että päivistä kerääntyi viikkoja, sitten vaihtui kuukausi, ja nyt ollaankin jo syksyssä. Tai siis, kesäkuukaudeksihan tätä vielä sanotaan, mutta henkisesti olen jo villapaidat ja glögi mielessä, vaikka viipotankin paljain säärin. Koko tämä kulunut vuosi on ollut ehkä elämäni merkittävin ja monivaiheisin, vaikka en ole paljon siitä pihaissutkaan. Ehkä tuppaan olemaan vähän se tyyppi, joka pitää sisällään ne suurimmat tunnekuohut, ja tarvitsee muutenkin aikaa sulatella tapahtumia. Mieli ei ole pysynyt mukana, kun muuttokuorma on siirtynyt Tanskasta takaisin Suomeen, kun opparirupeama jylläsi päällä, kun tyttö lähti yksin maailman ympäri, kun valmistujaiset tulivat ja menivät. Vielä vähemmän hissi kerkesi kattohuoneistoon silloin, kun kesän aikana aloitin uudessa, kivassa omaa koulutustani vastaavassa työssä, josta sitten kuitenkin yks-kaks hyppäsin houkuttelevamman ja enemmän "minua" olevan työtarjouksen matkaan. Ja tässä sitä ollaan, helkkarin isoissa saappaissa, mutta enemmän inspiroituneena ja tarmoa puhkuvana kuin mahdollisesti ikinä aikaisemmin. Näytön paikka, niin sen voisi muotoilla. Siitä lisää joskus.

Elämä myös heitti voltin meidän - siis mieheni sekä minun - muuttaessa tavaramme yhteisen katon alle vanhoille kotikulmilleni Kulosaareen. Muuttoviikko oli juuri niin kamala kuin pelotella saattoi; laatikoita kaikkialla, jokainen aikataulu kusee, kaksi kolmesta muuttomiehestä peruuttaa viime metreillä, ja aika tuntuu hurahtavan ohi. Yksi pöytä meni rikki ja vatupassi katosi. Polkupyöräni on edelleen vanhan asuntomme edessä parkissa, enkä kuollaksenikaan muista missä sen avaimet ovat jemmassa. Hienosti.

Viime aikoina olen ottanut pakokeinokseni tästä hullunmyllystä vetäytyä takaisin perusasioiden äärelle. Olen kokannut aivan hiton hyviä lihapullia ruskealla kastikkeella, tehnyt lättyjä, käynyt poimimassa vadelmia isän siirtolapuutarhan pientareilta, viettänyt pitkiä päiviä maauimalassa iloisesti kiljuvien lasten ja kookokselta tuoksuvan aurinkorasvan ympäröimänä. Ostin uuden työn kunniaksi itselleni silitysraudan, elämäni ensimmäisen oman, ja olen asettanut silityslaudan leveän ikkunamme eteen, ja vaan silittänyt. Miehen paidat, omat kolttuni, kas kun en alushousujanikin. Se on ollut mukavaa. Tänään kävimme Nuuksiossa, ja tuntui sanoinkuvaamattoman hyvältä hengittää syvään, katsoa kauas pöheikköön ja napsia mustikoita suoraan pensaasta suuhun. Pikkuisen kuumotti että kuinkahan monta retkeilijää on niidenkin päälle virtsannut, muta vastustuskykyähän vaan moinen tehostaa. Sen lisäksi olen ladannut puhelimeeni Pokemon Go:n, ja käynyt uudella-vanhalla asuinalueellani iltakävelyllä nappaamassa vähän virtuaalimörköjä pokepalloihini. Hyvä peli.

Mitä yritän tällä sanoa on se, että välillä parasta mitä itselleen voi antaa on aika. Aikaa meikata ilman kiirettä, aikaa tehdä asioita kiireettä, aikaa valita se itselleen paras polku, mitä talsia.

Anteeksi hiljaisuudesta. Nyt olen takaisin, nyt olen tähän valmis.

Kommentit (7)

TheA

Siitäkin huolimatta että kuulostan kävelevältä kliseeltä: Sä olet upea, kaunis ja älykäs nainen ja ansaitset kaiken hyvän ja onnen! There I said it ja nyt voin taas olla normaali oma itseni ;)

Vierailija

Kiitos postauksesta. Hyvin menee, mutta menkööt. Onnea ja iloa syksyyn. Toivottavasti kuulemme sinusta pian.

Vierailija

Wau! Kiitos postauksesta. Sulla tuntuu menevän hyvin. Postauksesta hohkaa onni.

Migreeni

Halusin vaan sanoa että olen hyvin onnellinen ja ylpeä, kun saan olla matkassa mukana! Niin rakas olet. Nähdään illalla! :*

Mera

Terve Vivian, kohta olet ainoa bloggari, jolla on yläpää kunnossa, ja osaat pitää taukoa silloin kun se on tarpeen. Onnea, menestystä ja vaikutusvaltaa.

Vierailija

Onnea uudesta työstä, kuulostaa tosi hyvältä! :)

Sulla on aina hyvä meininki blogissa, kirjoitat sitten joka toinen päivä tai harvemmin!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram