Sain viime viikolla ilon ja kunnian vierailla tanskalaismerkki Minimumin päämajassa Aarhusissa, jossa samana iltana juhlistettiin myös tuon kovalla vauhdilla kasvavan merkin lippulaivaputiikin avajaisia. Monissa bloggaajakemuissa ja vastaavissa kissanristiäisissä vierailleena täytyy vilpittömästi sanoa, että Tanska voitti Suomen tässä erässä nyt 6-0.

Mulla ei ollut minkäänlaisia ennakko-odotuksia illasta, vaan odotin sellaista semi-vaivauttavaa skumppalasi kädessä pyörimistä tuntemattomien ihmisten seurassa. Minimum merkkinä oli mulle ennestään vain vähän tuttu Carlingsin hyllyiltä, joista olen noteerannut sen ah-niin-ihanan mustavalkoharmaan väripaletin, ja skandinaavisen särmikkäät leikkaukset.

Heti kättelyssä olin vaikuttunut siitä, että mut haettiin juna-asemalta kiiltävän Jaguarin kyytiin kolmen päästä varpaisiin mustaan pukeutuneiden, komeitten partamiesten saattueella. Sanokaa pikkumaiseksi, minä tunnustaudun faniksi.. Hotellihuone mikä mulle oltiin järkätty oli kulman takana itse päivän kruununjalokivestä, eli Minimumin liikkeestä, ja oli kaikin puolin normaali ja kiva. Leuka kyllä valehtelematta loksahti auki kun astelin vähän matkustuksesta ryytyneenä huoneeseeni, ja siellä odotti kauniissa keossa tämä näky:

ÖÖÖ anteeksi mitä. Lahjakeko kätki sisälleen mm. Asicsen uudet tennarit, teetä, vanhanaikaisia mustekyniä (aah joulukortit!!!), laukun, koruja, lampun (!), kameran(!!), ja suurimmaksi riemukseni uudet kuulokkeet! (Olen juuri niitä luusereita jotka kulkee iPhonen kuulokkeet korvasta tipahdellen, ja jotka kuntosalin juoksumatolla kiroilee kun napit ei pysy päässä.. Ajatustenlukijoita liikenteessä?) Tuntuu oikeasti melkeimpä pahalta hehkuttaa tätä materiakasaa, mutta olin vaan niin spontaanin vaikuttunut, että piti melkein nipistää itseään.

Nojoo, tavarat sikseen. Hetken hengähdyksen jälkeen samat mukavat kuskit haki meidän tanskalais-suomalaisen bloggaajaporukan tutustumaan merkin päämajaan, missä all the magic happens. Juuri TÄMÄ on se, mikä mua henkilökohtaisesti aina bloggaajana (ja siis öö ihan ihmisenä..) aina eniten kiinnostaa! Nähdä miten yritykset oikeasti pyörii, miten suunnittelijat tekevät työtänsä, kuulla mistä he inspiroituvat, mitä välivaiheita ja hiomisia tapahtuu suunnittelupöydältä vaaterekeille päätymisen välissä.. Oli illan mukavimpia hetkiä tavata brändin suunnittelijoita, ja saada kävellä ympäri jättimäistä toimistoa. Tuli pikkuisen sellainen fiilis, että voisinkohan vaan seuraavana maanantaina käpöstellä töihin..

Tulevan kesän mallistojen jälkeen heitettiin tervetuliasskumpat huiviin, ja lähdettiin itse avajaisiin. Kolmikerroksinen lippulaivaliike sisältää tietysti kaikki merkin omat tuotteet sekä naisille että miehille, sekä kerroksen verran vaihtelevan kattauksen multibrand-tuotteita - siis nimenomaan noita muistikirjoja, lenkkareita, erikoisia kameroita, kosmetiikkaa yms. Liikkeestä löytyy myös oma soppi lehdille ja kirjoille, sekä ehdottomasti eniten itsessäni ihastusta herättänyt pohjakerroksen pieni taidegalleria. TÄTÄ kaipasin aina Suomeen! Että samaan liiketilaan voisi oikeasti yhdistää sekä edullisia että kalliita tuotteita, tunnettuja ja tuntemattomia brändejä, ja sitten jotain, minkä takia piipahtaminen olisi aina enemmän kuin ok - kuten esimerkiksi vaihtuvan taiteilijan näyttely.

Avajaisien alkuun oli muutama tunti, ja meille seitsemälle oltiin järkätty sopivasti kivaa ohjelmaa. Ruoan ja virvokkeiden lomassa suunniteltiin kilpaa kenkiä (..joista voittajapari menee tuotantoon, eikä silleen kenkäfriikkinä kuin pikkusen jännitä!), stailattiin talven mallistosta yllemme asu, ja räpsittiin tietty hirveä määrä kuvia.

Kaikki tanskattaret olivat todella mukavia, ja iloiseksi yllätykseksi heistä yksi, ihastuttava Rikke, tuli minulle tutuksi jo viimekertaiselta työreissultani Aarhusiin! Illan kuluessa sain todella kokea tanskankielisen oppitunnin, kun tytöt jaksoivat illallisellamme keskittyä opettamaan minulle uusia näppäriä lauseita, kuten miten kertoa toisen tuoksuvan hyvälle, ja miten kuvailla erinomaisen hyvää ruokaa. Tai iltaa. Tai takapuolta. Kuten kirjoitin aikaisemminkin, niin olen sosiaalisesta luonteestani huolimatta oikeasti todella kova jännittämään ihmisten tapaamisia, ja hermoilen usein tunteja ihan tärinöissä ennen tärkeitä kohtaamisia. Tunsin kuitenkin itseni koko illan niin tervetulleeksi porukkaan ja kaupunkiin ja hitto - koko maahan!, että yömyöhään vaahtokylpyyn sukeltaessani oman hotellihuoneeni rauhassa, oli olo todella, todella onnellinen ja kiitollinen. Huikea reissu!

Jos 'työnteko' olisi tällaisia matkoja ja kokemuksia joka viikko, niin.. En pistäisi vastaan.

Jeg vil gerne sende et specielt tak ud til de fantastiske folk fra Minimum og Danica for at få mig til at føle mig så fuldud velkommen! Og vil og gerne takke de søde danske blogger kollegaer som jeg lærte at kende den aften - sætter pris på det gode selskab og for dansk lektionerne! <3 Knus og kram herfra og håber vi ses snarest igen!

Minimum concept store,

Søndergade 60, Århus/ DK

Kommentit (10)

Laura/Lara Zone

Eikä, kyllähän toi varmaan voittaa Garnierin BB-näytteen ja Fazerin sinisen :D Tarkempaa esittelyä tuotteista, kiitos! :D

Helinä

Oi, mahtavankuulonen reissu! :) ihana kuulla näin positiivisen suuresta yllättymisestä :)

V

Heh, totesin olevan kommentin ansaitseva postaus kun spontaanisti, vahingossa ääneen naurahdin työmatkaillessani täällä Australian mantereella. Bloggaajana vaiko ihan ihmisenä?! Anyways, sulla on mieletön tatsi tähän hommaan, jatka samaan malliin! Kiiiitos. :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Voi ekakirjainkaimani! Kiitos kommentistasi, tää mielikuva toi hymyn naamalle.. Tai siis, virneen :D Olenhan ihminen enkä kivikasvoinen bloggaaja, lol.

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram