Disclaimer: postaus sisältää monta kirosanaa ja purkaa pahaa oloa. Aloituskuvan hymy on lavastettu.

Mun maanantai on ollut tänään sellainen oppikirjan mukainen The Maanantai, jolloin kaikki menee pieleen ja on huonosti ja vituttaa ja väsyttä, mikään ei tunnu kivalta, maailmanakaikkeus on minua vastaan, hukun töihin, kuolen sukupuuttoon jne. 

Aamulla herätessä olo oli aivan kamala, ihan voimaton ja flegmaattinen, ja vaikka tuntui olevan todella kova nälkä pieniruokaisen sunnuntain takia, en saanut edes aamukahvia juotua pahoinvoinnin takia. Tätä ei tapahtu koskaan! Tai no, silloin kun olin juuri muuttanut Tanskaan kärsin muutaman viikon niin kovasta aamupahoinvoinnista että epäilin jopa jotain todella mysteeristä ja luonnonlakien vastaista raskautta, sillä en saanut syötyä tai juotua murustakaan. Jos aamupalan skippaa, on ainakin mun olo todella heikko ja kärttyinen. Ei siis ollut mikään juhlallinen startti viikkoon.

Koulussa pakerrettiin jälleen ryhmätyön parissa, joka mielenkiintoisesta aiheestaan huolimatta tulee jo todella korvista. Mulla on tälle viikolle ns. oikeita töitä niin paljon, ja deadlinet stressaa, että tuntuu erityisen vaikealta löytää motivaatiota painaa loppuun projektityön kirjalliset osuudet. Myöskään tulevan perjantain 20 minuutin itsenäinen presentaatio ei just nyt herätä riemua..

Poljin kotiin helvetillisessä vastatuulessa, ja tärisin kylmästä koko matkan. Ruokakaupassa oli kl. 11 korvilla kaikki kylän mummot taapertamassa etanavauhtia, kuten kuvitella saattaa, ja vaikka yleensä vanhukset herättävät suurta sympatiaa, nyt oli ärräpäät ja kyynerpääkiilaukset vahvasti mielessä. Kun itsellä on tosi huono mieli, haluisi vaan nopeasti juosta tuttujen hyllyjen läpi ne neljä puuttuvaa asiaa, ja suoriutua pahaa mieltä eteenpäin kippaamatta kotiin, mutta ei. Matelin siellä ihan muina mummeleina laskien sataantuhanteen ja pidätellen vitutusitkua.

Turvaan, eli kotiin, selvittyäni aloin välittömästi laittamaan ruokaa, koska arvelin muuten tuupertuvani nälkäkuoleman kourissa parketille. Antoisaa Pollo limonello- kokkaushetkeäni säesti kämppisteni todella lapsellinen ja raivostuttava riitely - mistäpä muustakaan kuin projektityöstä, haha! Tungin kuulokkeet syvälle korviini, jatkoin miljoonaan laskemista, ja kokkailin kaikessa rauhassa isoa lounasta yrittäen epätoivoisesti blokata negatiivisen energian ympäriltäni.

Mun kroppa ja mieli tuntuu olevan vähän sellaisia "veijareita", että kun stressi ja ahdistus ja paha mieli on kovimmillaan, mulla pukkaa aivan tyhjästä flunssa. Alan kuin salamana kirkkaalta taivaalta aivastella ja palella, ja pieni kaktus kasvaa kurkkuuni valuvan nenän kaveriksi. Nämä valeflunssat menevät usein ohi vuorokaudessa - heti kun maltan rauhoittua pelkästään lepäämään. Toki toisinaan kyseessä on diipimpi vilustuminen, joka kaataa useaksi päiväksi sänkyyn, mutta aina kun kuppi alkaa olla vähän liian täynnä ja ketutuskäyrä stratosfäärissä, koen päivän ihmesairastumisen. Ehkä keho ja mieli ovat nyt tulkinneet, että neiti on nyt liian kuormittunut ja stressaantunut ja pahalla päällä, että säikäytetään sitä nyt jollain influenssalla, että tajuaisi höllätä. Siltä se ainakin tuntuu - lounaan syötyäni nukahdin neljäksi tunniksi kuin tainnutettuna, ja edelleenkin tekisi mieli vaan vetää sikeitä, eikä todellakaan tehdä töitä.

Ehkä nyt annan itselleni armoa, ja yritän kestää tämän päivän kunnialla ja sen enempää raivoamatta, ja katson vaikka jotain aivotonta leffaa seuravaaksi. Jos vaikka huomenna heräisin iloisena omana itsenäni, joka saattaisi jopa olla kykenevä suoriutumaan pakollisista velvollisuuksistaan. Ehkä tämä nuhakin on sitten ohi.

Mutta hei - kyllä kurjimpiinkin päiviin ja syvimpäänkin vitututkseen liittyy aina jotain positiivisia hetkiä, ja kyllä tässäkin päivässä on jotain iloisempaa mainittavaa:

- Pollo Limonello oli, jälleen kerran, aivan syntisen hyvää ja ihanan sitruunaista. Resepti Natalta @ #WTDKEITTIÖ.

- Äkkilähtöjen selaus. Itsesäälissä ja räkälammessa nyyhkiessä ja pyöriessä sitä kaipaa piristystä, ja koska shoppailu on kiellettyä, ei Net-A-Porterin selaamisesta saa juuri mitään kiksejä. Elän kuitenkin sellaisessa haaveessa, että löytäisin toukokuuksi jonkun superedullisen ja kivan aurinkolomakohteen, ja että pääsisin kunnolla rentoutumaan ja nauttimaan auringosta ja uima-altaasta, olkoot vaikka Mallorcalla tai missä hyvänsä. On tosi kivaa saada tänne tiuhaan vierailijoita, mutta just nyt kaipaisin vain kaikkein eniten sitä, että saisin olla yksin hiljaisuudessa lataamassa akkuja oikein kunnolla, päivän suurimpana ponnisteluna yatsyn pelaaminen (yksin) ja jätskimaun valitseminen (sitruunasorbetti tai stracciatella). 

- Temptation Island Suomi, tuo sysipaska suosikkiohjelmani, onnistui kirvoittamaan tähänkin päivään vähän naurua. Martinilasista juotava punaviini on todellisen ammattilaisen valinta, josta oli pakko ottaa kuva. HAHAHAHAHA.

..Mutta mitäs teille kuuluu? Jos selvisitte mun valitusvirren loppuun asti, niin PLIIS, piristäkää mua ja kertokaa mulle ihan mitä vaan, vaikka kivoja lomakohteita tai mielipiteitä TISuomesta tai öö öö vaikka jotain lääketieteellisiä analyysejä siitä, miksi voin pahoin. Kiitti <3

Kommentit (39)

emppu

:D Kun toista päivää yrittää rikkoa sängyssä makoilun maailmanennätystä keuhkoputkentulehduksen siivittämänä niin täytyy sanoa, että tämä postaus oli apteekkireissun jälkeen yksi päivän kohokohdista.

Leba

Nyt taitaa olla joku maailmanlaajuinen ilmiö kyseessä - mä olen ikipositiivinen ja -iloinen persoona, mutta tänään on ollut helvetillinen THE MAANANTAI. On vituttanut, on itkettänyt, on kylmä, kaikki ärsyttää ja kaikki on huonosti (ainoa positiivinen asia on lohtusuklaa!). Mä voin nyt syyttää universumia tästä fiiliksestä kun sitä on ilmeisesti laajemminkin liikkeellä, kääriytyä peittoihin ja toivoa että huominen on parempi päivä!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Joo, muakin lohduttaa et useempi on raportoinut tän olleen kollektiivinen the paskamaanantai. Ei siis tarvitse hypätä kaivoon. Huh!

annemaris

JEP samoilla fiiliksillä, koko päivän maannu sängys jossei oteta laskuihin mukaan aamun reissua terveyskeskukseen. onneks kerkesin sinne ennenku alko sataa LUNTA. sit sain iltapäivällä viel viestin et mua ei oo valittu ees haastatteluvaiheeseen yhteen työharkkaan. kaikki on saatanasta tänään mut onneks tälle voi viel nauraa :D

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

"kaikki on saatanasta" hahahahaha #WORD! Kuulostaa kyllä keljulta, tsemppihali sulle! Huomisen on kaiken logiikan mukaan _pakko_ olla parempi päivä!

Roosa

Itse aloitin päiväni esitelmällä ja jännitin niin paljon, että meni kymmenen minuuttia, kun koitin käsien tärinältäni muiden edessä kirjautua koneelle sisään ja kirjoittaa tunnukseni oikein. :D Päivä meni muuten kyllä hyvin vaikka täällä Suomessa onkin taas hirveä sää ja mullekin koittaa nyt nuha iskeä.. Toivottavasti paranet ja huominen päivä olis parempi!

Maimau

Voi räkä mikä päivä sulla :( onneks viikossa on yleensä vaan yks maanantai!
Ja TISuomi on ihan parasta viihdettä!! Harmikseni vain rakas aviomiheni on sitä mieltä, että kyseinen sarja on maailman eniten sieltä ja syvältä ja vain idiootit katsoo sitä. Ehkä niinkin, mutta erimielisyyksien välttämiseksi oon päätynyt katsomaan sarjaa koneelta kuulokkeet päässä, hämäyksenä kulmat kurtussa ja totinen ilme naamalla, koska "teen yhtä tärkeetä työjuttua älä häiritse mua". Hahaha.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

HAHAHAHAHAHHA EI LUOJA REPESIN hahahahahhaha :'''D Harrastan itse AINA samaa, mitä suurempaa viihdettä pyörii taustalla, sitä vakavampi kulmat kurtussa- katse. Toimii! TISUomi on niin vammanen/nerokas, hajoilen Akille niin huolella joka jaksossa ja sille ihan kauheelle amiskundille joka perseilee sen blondille tyttöystävällä.. Mun yks tuttukin on siinä ohjelmassa (pitäis varmaan double-checkaa seuransa hehe), se on mun yks tekosyy jonka varjolla mulla on "oikeus" seurata ko. sarjaa..

Senja

Täällä mennään samoila fiiliksillä! En muista millon viimeksi olis ollut näin kamalan masentava ja inhottava maanantai, väsymys ollut mitä kauheinta ja kylmästä tutissut koko päivän, töistä matkalla kotiin meinasi bussissa lentää oksennus. Noh nyt jo fiilis paranemaan päin! Mikähän tässä maagisessa maanantaissa on ollut niin erilaista, että useammilla ollut NÄIN huonoja päiviä.. Tsemppiä sinne :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Joo, todella erikoista...? Ja vaikkei negatiivisuutta haluisi viljellä lisää, niin on se tavallaan niin lohdullista kuulla ettei ole ainoa, jota elämä monottaa päähän just tänään.

jonsu

Sympatiat täältä, ei kyllä todella ole ollut maanantai parhaimmasta päästä mutta onneksi tiistai on toivoa täynnä!
Hah toi TISuomi on paskuudessaan ihan mainiota, aivot narikkaan-viihdettä, parasta ehkä on ne treffien jäisistä jäisimmät keskustelut (esimerkkinä Jasminan ja PENIN "sä oot kaunis" "sä oot komee" "kiitos":DDDD) ja silti treffien jälkeen kerrotaan kuinka paljon yhteisiä kiinnostuksen kohteita löytyi ja puhuttiin TODELLA henkilökohtaisista asioista luottamuksella ja oltiin TÄYSIN samalla aaltopituudella:D

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

:ASD:A;SD:;ASD:AS;:D ;Repesin oikeesti ääneen tolle lainauksella LOLOLOLOL ei vittu hahahah! Muita suosikkeja on ollut mm. tää keskustelu buddhalaisuudesta ("joo hymyyn vastataan aina hymyllä täällä, kuuluu buddhalaisuuteen toi iloisuus" "ai sellasiako ne on, siitäkö se johtuu?" AHAHAHA), ja sit tosiaan aina ne viiltävät analyysit että "kiva kun puhutaan syvällisempiä juttuja". PENI <3

JA Sami Kurosen pokerinaama iltanuotiolla aina kun kääntelee veistä haavassa for no reason, en kestä! TImanttinen ohjelma! 5/5 viihdearvossaan, ja parasta et tulee kahdesti viikossa!

Elina

Siis toi sarja on ihan loistava:D ollaan POIKAYSTÄVÄN(kyllä, taidan mennä tän kundin kanssa naimisiin) kanssa ihan koukussa:D siis se aki on JÄÄTÄVÄ hahahah!! Ja just se amiskundi joka tuli jo valmiiks eronneena tms sinne saarelle :D sit ne muijat... Se tummatukkanen sen amiksen uus girlfriend, en kestä. Ja niillä oli vielä samanlaiset BATMANPAIDAT, mut sillä tytöllä tais silareiden jälkeen loppua rahat kesken ni ei riittäny peittämään napaa...:D

No ei mut ihan mahtavaa viihdettä ja oon ilonen et ne ihmiset on menny sinne et saan katsoa sitä kaks kertaa viikossa :D! Huikee ohjelma , en oo koskaan nauranu suomalaiselle sarjalle noin paljon!!!:D

Anniina K. (https://anniinak.w...

Mulla loppui pahoinvointi kun aloin lisätä ruususuolaa ruokaan! Kärsin siis suolan ja kivennäisaineiden puutteesta, mikä aiheutti huimausta, heikotusta jne. Toki myös homeinen koti/koulu/työpaikka tms. voi aiheuttaa samaa, siitäkin on kokemusta. Mut tutustu suola-asiaan, se on yllättävä juttu!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Yritän jatkossa muistaa, kyllä mä väitän tietäväni oikean kirjoitusmuodon, mutta välillä nopeet sormet ja hitaat aivot tekee tällasta! :D

Maija

Moi Vivian! Mun oli pakko jättää kommentti ku pyysit niin söpösti<3 sä oot kirjallisesti lahjakas (varmasti paljon muissakin) ja sun tekstiä on ihanaa lukea! paranethan pian<3 ps. Mua on auttanu aina kuuma mehu flunssassa<3 tsemppiä

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Moi ihana Maija, kiitos kun piristit <3 Flunssa ei tosiaan lähtenyt yön aikana, vaan on päällä ja tiukasti. Kamala olo, mutta nää kommentit hymyilyttää :) Kiitos paljon.

V

Siiis, I FEEL YOU!! Miten voikaan olla näin samantuntuinen päivä täälläkin päässä! Samanlaista masistelua, ärsytystä, kylmyyttä ja ryhmätöiden parissa pakertamista! Onneks tänään oli jo huomattavasti aurinkoisempi päivä niin sään kuin mielenkin kannalta, mutta hei minkäs teet kun liha on heikko!! :DD

PS. En tiedä ootko jotenkin muuttanut bloggailutyyliä tms mutta nyt iskee ja tänne eksyy kerta toisensa jälkeen! Kunpa olisin eksynyt eilenkin niin olisin saanut jotain huumoria päivään tolla sun ihanalla raapustuksella!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kaikki on sanonut tosiaan samaa. Se on se auringonpimennys joka sekoitti palloa!

Ja hah, en usko että mikään on juuri muuttunut. Blogi elää kirjoittajan mukana, ja se näkyy hyvinä ja huonoina kausina - valitettavasti, ja onneksi :) Kiitos paljon ihanasta kommentistasi.

Helinä

Samis, eilinen oli ihan helvettiä! Olin niin alakulonen ettei halloumijuustokaan meinannu maistua. Loppupäivästä tosin duunikaverit sai taas nauramaan: alettiin suunnitella valtameriristeilijän hankintaa jolle pakattais koko firma perheineen ja seilattais Karibialla vuodet ympäri. Välillä pitäis tietty pistäytyä Alaskaan kattelemaan valaita.

TSEMITSEMII! Kyl se helpottaa. ❤️

kia

liityn joukkoon, mullakin oli eilen ihan mätä-maanantai. MUTTA! mököttelyn jälkeen heitin suosiolla hanskat hanskat tiskiin ja tän kommenttiboksin inspiroimana katoin neljä tisuomi-jaksoa putkeen - sitä niin ylevin sanoin hehkutettiin - ja HAHAHA EI HELVETTI MITEN HAUSKA :D:D:DD:DD:Dd tää pelasti kyllä heittämällä koko viikon! tsemppiä sinnekin!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

:DDD !!! Mulla tosiaan iski sit vähän pahempi flunssa, ja oon kärvistelly tänään ihan tuskissani.. Mutta kylläpä piristää että sentään huomenna tulee TISuomi! Kisakatsomo tulille findrexinin kylkeen.

Tiia

Mä valehtelematta ensin katsoin että sun lautasellasi on ton rehukasan alla kaurapuuroa, ja sit ne oli mun mielestä aivot :D What is this wizardy and what's wrong with me?!? Täytyy varmaan tota aivogurmeeta tehä itekin!

Lala

Hei kerrotko miten pystyt kattoo netissä tota TI ku itse asun Espanjassa eikä täältä käsin pysty :( ps ihan paras tää sun blogi <3

Maria

Voi Vivian, nyt tulee ihan erilaista kommenttia :D Eikä mitenkään vähätellen, maanantait helvetistä ON tuttuja. Mutta tuo räntäsateen ja ikävän tihkun täyttämä maanantai oli itseasiassa melko hyvä ja voimaannuttavakin. Sain hoidettua tärkeitä, vakaviakin asioita pois alta ja ymmärsin, että kyllä, voin tosiaan elää miten haluan ja miten parhaaksi näen. Se on huikea tunne kaiken jossittelun, itsensä vähättelyn yms, jälkeen. Eli kiitos silmiä avaava maanantai, olit kiva ainakin minulle. :D Ps. kirjoitat niin hyvin, tykkään lukea sun tekstejä!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

<3 Sun maanantai kuulostaa käänteentekevältä ja hyvältä. Välillä viikon paskin päivä voi olla paras! Toivon itselleni samaa, kommenttisi olkoon mulle tsempparina :) Kiitos!

Helena

Täällä kanssa yksi TISuomi-fani! Aika salainen sellainen, eipä kehtaa paljoa muille huudella tästä addiktiosta :D Parasta tähän saakka siinä on olleet juuri ne Akin "onko kettu käynyt kolossa"-lainit ja myös muistaakseni Samin sanoma "tää on vähän tällainen one time in life- kokemus" :D Mutta aivan mielelttömän viihdyttävä ohjelma kyllä! Diggailen myös niistä yksilötreffien ""syvällisistä"" keskusteluista hahhahhaa :D
Paranemista sinne sängynpohjalle! Ja kiitos tästä huipusta blogista :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Hahahsha nauran yksin ääneen, once in life paras sarja <3 näin unta et sain katsoa kaikki jaksot ennakkoon.. Kyllä kelpais! Tiedän, olen nolo.

Kirsi

Siis täällä ollaan kyllä myös vastoin kaikkea järkeä koukussa tohon Temptation Islandiin! JA tuo punkku martinilasista ei todellakaan ole ainoa mielenkiintoinen lasivalinta - niillä tuntuu olevan yksi pari noita, yksi pari skumppalaseja ja yhdet varmaan valkkarilasit. Meille on tullut jo tavaksi, että aina kun jotkut lähtevät treffeille (ja mukana on piknik-kori) niin veikataan, että minkä lasin ja minkä viinin yhdistelmä on tällä kertaa kyseessä! Oikein veikannut voittaa 10 min hartiahieronnan :D

Mutta hei! Toivottavasti siellä ollaan jo paremmissa fiiliksissä tässä vaiheessa viikkoa! :)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram