Saavuin Sydneyyn viikko sitten. Jetlag on vihdoin selätetty elimistöstäni, ja tuntuu jopa siltä, niin kuin pieni ”arki” olisi kehittynyt rytmittämään päiviäni. Ihanaa. Täällä on syksy kovasti tuloillaan, mikä näkyy paitsi jokaisen vaatekaupan villapaitapinoissa, myös hyvin ailahtelevassa säätilassa. Olen saanut toisina päivinä nauttia aamukävelystä porottavassa auringossa, ottaa hieman rusketusta pintaan rannalla ja lähes pökertyä hikisellä iltalenkillä. Sitten on ollut näitä päiviä, jolloin herään sateen ropinaan parvekkeen laseissa, jolloin nappaan army-takkini naulakosta ja tilaan aamukahvini kuumana.

 

Satoi tai paistoi, rakastan olla Australiassa. Olen kokenut niin suuria nostalgiaryöppyjä käydessäni vanhalla työpaikallani (ihan oikeasti – mikään ei ollut muuttunut!) ja syödessäni samoja suosikkiruokiani. Ihmiset ovat juuri sellaisia mitä muistin, ja katujen suuria ja litteitä kivilaattoja kulkiessani en koe minkään muuttuneen. Ennen kaikkea samalta tuntuu tämä fiilis. Minulle Sydney tulee varmasti aina olemaan sellainen ”turvapaikka”, jossa kaikki on tuttua ja luontevaa ja mukavaa, ja jossa hiostavimpanakin päivänä tuntuu helpolta hengittää. Viihdyn täällä, missä tiedän miten kaikki toimii, miten osaan odottaa sitä mitä saan, mutta toisaalta miten joka päivä ilahdun pienistä yksityiskohdista joita huomaan. Tänään se oli siipiään puun oksalla ojennellut papukaija, kynsisalongin täydellisen vaaleanpunainen OPIn lakka sekä maailman suloisin sinisilmäinen vauva, joka hihitteli ääneen kiiltävälle rahapussilleni.

Myös ihan vaan (ystäväni) kotona oleilu on aivan ihanaa. Naapurusto on hyvin rauhallinen ja kaunis, mutta kotikadun useat kuppilat pitävät kahvivarantoni kunnossa ja tarjoavat toinen toistaan parempaa aamupalaa; mysliä marjoilla ja hedelmillä, avokadoleipiä uppomunilla ja vuohenjuustolla, paksuja pannukakkuja siirapilla. Olen viettänyt päivän vain lähikortteileissa pyörien ja muotilehtipinoja kahlaten, eikä yksikään hetki ole tuntunut ajan hukkaamiselta – päinvastoin. En edes muista koska viimeksi oloni olisi ollut näin hyvä, seesteinen ja levännyt.

 

Lisäksi joka ilta, kun ystäväni palaa töistä kotiin, alkaa sellainen naurunräkätys ja kökköjen vitsien maratoni, että on vaikeaa saada unta. Viikon aikana on todellakin tuntunut siltä, kuin olisimme asuneet saman katon alla nämä kaikki kuusi vuotta jona olemme tunteneet, niin samanlaisia olemme. On ihanaa laittaa ruokaa yhdessä (tai olla laiska, ja tilata pad thait kotiin valkoviinin kanssa), keskustella elämästä, nauraa hysteerisesti rumille ilmeille ja suunnitella seuraavaa jälleennäkemistä kesällä Helsingissä. On myös rentouttavaa olla sellaisessa seurassa, että samassa huoneessa viihtyy vaikkei vaihtaisi sanaakaan tuntiin, kumpikin omiin puuhiinsa uppoutuneina.

Vaikka en haluaisi lähteä täältä ollenkaan, ostin toissapäivänä loput reissuni lennoista. Reittini kulkee seuraavaksi Melbourneen pitkäksi viikonlopuksi, jossa pääsen nauttimaan kulttuurista ja vanhojen ystävieni vieraanvaraisuudesta. Sitten otan lennon Honoluluun, jossa hengähdän kolmen päivän verran ihan yksinäni. Minulla ei ole suuria odotuksia Hawaijista, ja olenkin haaveillut oikeastaan vain kirjan lukemisesta aurinkotuolissa ja pienestä snorklausretkestä rannalla. Toivottavasti paistaisi aurinko.

 

Odotan kyllä myös muutenkin tuota reissuni viimeistä kahta viikkoa, jotka reissaan Jenkeissä. Sydänystäväni on keksinyt meille jo vaikka mitä puuhaa San Diegossa, vaikka ennen kaikkea odotan ihan vaan sitä, että voimme pitkästä aikaa löhötä sohvalla vierekkäin ja katsoa kaikki Haluatko Miljonääriksi –jaksot, jotka menivät viime kuukausina ohi. Ja sitten se NYCi! Tulen viettämään New Yorkissa neljä kokonaista päivää, ja odotan kyllä sitäkin kohdetta innolla. Kävin siellä viimeksi vuonna 2002, eli minulla ei ole oikeasti aavistustakaan millaista siellä tulee olemaan, miten löydän tieni haluamiini museoihin ja kauppoihin, ja vastaako se mielikuviani. Omaksi edukseni on sanottava, että minulla ei ole koskaan ollut tapana kehittää mielessäni suuria odotuksia mistään matkakohteesta, vaan suuntaan aina tien päälle avoimin mielin, oli päämääränä sitten Vaasa tai Honolulu.

Nyt kuitenkin aion nauttia rakkaasta Sydneystä jokaisella aistillani ja täysin rinnoin, sillä ei todellakaan ole varmaa milloin seuraavan kerran pääsen visiitille. Ohjelmassa on illallistreffejä ystävien kanssa, joka päiväinen banana bread-tankkaus sekä ihana elä-päivä-kerrallaan –fiilis. Tällaista on loma parhaimmillaan.

Kommentit (2)

Petra

Käy Honolulussa Hanauma bayllä! Se on ihan uskomattoman kaunis ja pääsee snorklaamaan ja kattelemaan kaloja ihan tosi läheltä. Toinen vierailun arvoinen paikka on Diamond head :)

ena

Pakko kyllä sanoa, että Hanauma Bayn snorklausmahdollisuus oli surkeimmasta päästä, mitä itse olen snorklannut (mm. Indonesian saaristo).. Lisäki se maksaa semisti, joten suosittelisin jättämään melkein väliin :D Kävin joulukuussa ja paikkana se on super nätti mutta snorklaus oli kyllä melko pettymys.

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram