Viimeisen viiden päivän aikana on tapahtunut niiiin paljon enemmän mitä ehkä koko kesänä yhteensä. Tarkoitus ei ole laisinkaan väheksyä yhtä elämäni elämysrikkainta, lämpöisintä ja onnellisinta kesäkautta, mutta niin suuret pyörät ovat kääntyilleet eteenpäin, että valehtelisin väittäessäni toista. Saavuin myöhään sunnuntaina Tanskaan, ja surkeasti nukutun yön jälkeen aloitin eilen maanantaina opinnot uudessa koulussani, jossa vietän seuraavat kaksi vuotta.
Ragun menun viimeinen herkkupala, persikkaa marenkia ja valkosuklaata. 5/5


Palataan sitä enne vielä Helsinkiin, ja viimeisiin kuin pikakelauksella kuluneihin päiviin - ihan etten unohtaisi sitä, miltä lähteminen tuntui. Perjantai oli ikimuistoinen viimeinen vapaapäivä, jonka sain viettää vanhimpia ja minulle rakkaimpia ystäviäni tavaten. Aamu alkoi aamiaishetkellä lukioaikaisten bestisteni kanssa (Storyssä, eggs benedict lohella ja uunipuuro edelleen taivaallista, täytyykin etsiä täältä vastaava paikka, tai edes kehno korvaaja..), jatkui lounaalla Alexan kanssa, ja huipentui monen tunnin kiireettömään ja tunnelmalliseen dinneriin Ragussa. Perjantai-iltana taisi myös ihan ensimmäisen kerran oikeasti iskeä tajuntaan, että olen oikeasti hyvästelemässä kaikki itselleni rakkaat ja merkitykselliset ihmiset, ja muuttamassa pois. Tunteet olivat siitä asti vahvasti pinnassa, ja oikeastaan koko yö ja seuraava aamu meni lähinnä itkeskellessä. Paniikkipakatessa täpötäysiä matkalaukkuja, ja itkeskellessä.


Lauantaina heitin työkeikan kauppakeskus Kluuvissa, jonka jälkeen vaihdoin vapaalle Alexan synttäreiden kunniaksi! Oli ilo saada viettää vika ilta kotikaupungissa vanhimman ystävän seurassa, hyvällä porukalla, ruoan ja juoman merkeissä. Kyynelehtimiseltä ei vältytty sielläkään, mutta ihmekös tuo. Sunnuntaina kävin brunssilla, pakkasin käsimatkatavarat, ja lähdin kentälle Annan ja perheen kanssa. En tiedä oliko kyynelkanavat vain ylirasittuneet vai lienikö pieni darra syynä, mutta ei tuntunut mitenkään erityisen kuristavan pahalta halata perhettä viimeisen kerran ennen lähtöporteille siirtymistä. Tietysti tuntui surulliselta ettei nähdä pitkään aikaan, mutta jotenkin ehkä siinä kohtaa vaan odotti jo niin paljon Tanskan kotiin saapumista, ettei enää jaksanut murehtia mitään.


 
Nämä tytöt! Miten ikävä voi ollakaan ihmisiä, joita näki viimeksi kolme yötä sitten?


Köpis oli juuri niin ihana mitä muistinkin. Toki viimekertainen reissu osui ihanimpaan mahdolliseen aikaan vuotta, ja muutenkin kaikki reissussa oli enemmän kuin kunnossa, mutta silti. Jopa sadesäällä, matkalaukkuja kädet ruvella repiessä, kaupunki näytti niin kutsuvalta ja omalta. Ehdin istua kahvilassa ohikulkijoita fiilistellen (Tanskassa reissanneet tietää kyllä mitä tarkoitan, #mancandy #everywhere #247) muutaman tunnin ennen junaan lähtöä. Köröttelin kolme tuntia yrittäen olla nukahtamatta, ja kirosin taas itseäni siitä, etten muistanut ostaa eväitä - tanskalaisissa pikajunissa ei tunneta ravintolavaunuja.


Jaan alivuokraamani asunnon puolalaisen tytön kanssa, jonka uskomaton ystävällisyyden määrä tuli esille jo kauan ennen saapumistani Tanskaan. Tyttö viestitteli kanssani päivittäin, ja tuli hakemaan minut juna-asemalta. Aamupalatarpeet oli ostettu valmiiksi, ja iltateet odottivat raskaan matkustuspäivän uuvuttamaa. Nyt muutaman päivän aikana tuo puolukka on ollut todella piristävä lisä suuressa asunnossamme - kun pitkän päivän jälkeen raahautuu kotiin, on ihanaa, ettei tarvitse olla heti aivan yksin. Ja ruoka! Joka päivä olen tullut valmiiseen pöytään. Niin paljon mitä pelkäsinkin kämppiselämää, on tämä ainakin toistaiseksi todella kiva järjestely juuri tähän kohtaan. Alan ensi viikolla etsimään omaa yksiötä tai kaksiota, johon tarkoitus olisi muuttaa lokakuun lopussa, kun palaan Suomesta syyslomalta.


Koulujutut ansaitsevat oman postauksensa, ja se tulee ulos pian - ainakin tätä nopeammin. Kaksi ensimmäistä koulupäivää meni niin kovalla vauhdilla, että tämä informaatiotulva väsyttää. Lisäksi kl. 7 herätyksiin tottumiseen menee näemmä vielä vähän aikaa. Joko ostamani pikakahvi on liian mietoa, tai sitten uuteen elämäntyyliin totuttautuminen on odotettua raskaampaa. Niin tai näin, täällä on aivan ihanaa! <3

Kommentit (12)

Vierailija

Ihan hirveä Tanska-kuume tulee aina kun postailet tänne tai instaan jotain!! :D Mäkin haluuuun! Oot muuten super kaunis tossa vikassa kuvassa :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Haha, voin kyllä näin parin päivän jälkeen vain suositella! Täällä on jotenkin todella lungia, aurinkoista ja turvallista. Plus uskomattomin tinder ikinä. :D
Kiitos kehuista <3

Eskob

En kestä tota sun naamaas.... miten kaunis voi ihminen olla !
Ja miten ihana kotiutuminen Tanskaan, tuommoinen ystävällisyys on niin hieno piirre ihmisessä ! <3 :)Innolla odottelen koulupostauksia kun niitä jaksat väsäillä.

Jenny

Heippa! Löysin sun blogin vasta tänään, mutta ei kai se mitään :) Halusin toivottaa onnea opintoihin. Itse muutin viime vuonna Malmöhön opiskelemaan, ja tulee tosiaan käytyä Kööpenhaminassa usein (Ihana kaupunki!!). Sitä kautta on myös nopein reitti Suomeen, kun junalla pääsee niin kätevästi sillan yli.
Ja siis voi kyllä, tanskalaiset miehet #jestas :D

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kiitos paljon onnitteluista ja kannustuksesta! Toivottavasti itsekin viihdyt malmössä, pitääkin mennä sinne käymään kun ehtii!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram