Omista flunssannujerrusvinekistä huolimatta olen edelleen kipeä. Olo on kuin Muumipeikolla siinä jaksossa jossa hän meni liian aikaisin talvella ulkoilemaan ilman villamyssyä ja kaulaliinaa, ja tuli kipeäksi. Sama kävi myös minulle; ensimmäisenä vähääkään energisenä päivänä suuntasin ulos koroissa kipsutellen ja kalenterin täyteen buukattuja rasteja suoritellen. "Ihanaa olla taas terve ja energinen", ajattelin.

Mutta kas kummaa, keuhkosairaus ja kurkkukipu potkaisi jalat alta heti kun sain viinilasin huulilleni, ja pakotti takaisin lepäämään. Tyttöporukkamme ihana illamnvietto kera loistavan ruoan ja erinomaisten viinien päättyi osaltani lyhyeen. Muiden spurtatessa taksilla tavernaan itse löntyksin köhivänä kotiin, ja vaihdoin bileasuni villasukkiin. Kipeys ja äkkiliikkeet eivät kuulune yhteen.

Siinä meni tämäkin lauantai - kotoillessa ja syödessä. Sentään pääsin ulos asunnosta aamupalalle Alexan kanssa, ja nauttimaan aurinkoisesta ilmasta. Loppupäivä menikin sitten sohvalla maaten ja köhien, mutta onnekseni sain useampia vieraita katsomaan vointiani ja pitämään seuraa.

Tänään heräsin jälleen kohentuneella ololla. Makasin sängyssä ainakin puoli tuntia tuijottaen ilmeettömänä katonrajan tyhjyyteen. Mietin, että viikon-puolntoista päästä tässä sängyssä ei makaa enää minä, vaan olen kaukana Tanskassa. Muistelin Tanskankotia. Mitä ruokaa siellä kokkasin. Mitä tein iltaisin. Miltä oma tempur-tyyny tuntuukaan. Mitä pakata mukaansa. Hullua, että tämän ajanjakson päättyminen on näin lähellä. En tavallaan haluaisi lähteä ollenkaan, mutta toisaalta en malta odottaa. Kaipaan niin hiljentymistä ja punaista pyörääni ja informaatiotulvan loppumista. Hetki Tanskassa tulee tekemään taas hyvää, kun pääsee järjestelemään ajatuksiaan ja urheilemaan ja bloggaamaan pienistä ja kivoista asioista kauniin kirjaston mukavilta tuoleilta. Ja niin, kaipaan myös ihan pikkiriikkisen verran myös opiskelemaan.

Minusta tuntuu siltä, että blogin sisältö on kiertänyt kehää viimeaikoina. En ole ehtinyt vetelehtimään ajatuksteni kanssa tarpeeksi, sillä se on ainakin itselleni se, joka synnyttää mukavia ja hauskoja ideoita blogiin. Nyt olen vain suorittanut ja toimittanut, ja vastapainksi tehnyt kaikkea muuta paitsi pyöritellyt ideoita. Prioriteettilistallani on vielä ainakin viisitoista asiaa, joille täytyy antaa aikaa, joissa olla läsnä, ja joista nautiskella, ennen kuin voin taas kanavoida aikaa muuhun. Saumakohdat - niissä olen aina ollut surkeimmillani. Vihaan ja rakastan näitä hetkiä, kun elää kahdessa paikassa ja kahta erilaista elämää samaan aikaan.

Nyt tässä elämässä, tässä Helsingin asunnossani, alkaa aamuteen juominen ja hiusten föönaus. Sitten laitan jalkaani tennarit, ja kipitän aamiaiselle, jolla aion viettää tunteja. Villapipo ja kaulahuivi pysyvät tällä kertaa tiukasti mukana. Muumin täytyy nyt parantua.

Kommentit (4)

Minna

Toivottavasti et ota tätä nyt pahalla. Mua ihmetyttää miksi et voi tehdä samoja asioita myös Helsingissä, mitä teet/toivot Tanskalta? :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Voi, en todellakaan ota pahalla - mietinhän samaa usein itsekin :) Juttu on vaan kohdallani niin, että taidan olla aika ääripäiden ihminen tällaisissa asioissa. Kun olen Helsingissä, minulla on koko paletti käytettävissä; työjutut, ystävät, tuttavat, perhe.... Tanskassa paletti on suppea, kun ystäviä ei ole kuin aivan muutama, ja kun asun kaukana kaupungista, ei ravintolailtoja tai drinksuttelua voi tehdä. Helsingissä ollessani en yksinkertaisesti malta olla nauttimatta kaikista mahdollisuuksista, koska tiedän Tanskan kodissa olevan aikaa ihan liikaakin. Miksi siis lukkiutua kotiin leipomaan mokkapaloja täällä, kun tietää kahden viikon sisällä olevansa paikassa, jossa se ei ns ole mistään muusta pois :) Näin siis oman pääni sisällä. Hassua, mutta totta :)

suvi

Voi ihana Vivian! Nyt kun luin tätä tekstiä istun Arlandan kentällä aamukahvin kanssa odotellen lentoa Uumajaan. Viikonloppu Helsingissä rakkaiden luona on ohi. Ja osaan samaistua fiilikseesi. Niin ihanankamalaa asua kahdessa maassa. Kaivata kumpaakin paikkaa ja vihata lähtemistä - ei niin väliä että mistä ja kuinka pitkäksi aikaa, sitä vihaa ja inhoaa kuitenkin. Aina sitä kuitenkin elämä sujahtaa paikoilleen kummassakin paikassa, onneksi näin. Voisi sanoa että kahdessa paikassa on ihanaa ja kamalaa, mutta ehkä kuitenkin suuron rikkaus mitä opiskelivuosinaan voi saada. Se kasvattaa. Haleja ja nauti vikoista päivistä Helsingissä!

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

I KNOOOOW! On ollut niin ihana huomata, etten ole ainoa kahden kodin välillä kipuileva. Haleja takas ja kaunista syksyä!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram