*postaus tehty yhteistyössä Xylitol Jenkin kanssa* 

 

Pitkästä aikaa on aika palata suun terveyteen, ja Jenkki-postausten viimeiseen osaan! 

Aloitin vuoden alussa kauniiseen hymyyn liittyneen proggiksen Xylitol Jenkin kanssa, jonka tarkoituksena minun piti kartoittaa hampaideni terveyttä, hoitotottumisiani, ja muita fiiliksiäni aiheen tiimoilta. Sehän sopi minulle paremmin kuin hyvin, sillä osana uudenvuodenlupauksiani (psst! niistä tulossa postaus huomenna!) lupasin kiinnittää enemmän huomiota suuni terveyteen ja sen ylläpitoon. 

Uudenvuodenlupauksieni toteutumisesta (siis ainakin yhden niistä) kuuluu suuri kiitos ja leveä hymy Jenkille, sillä pääsin projektin tiimoilta hammashoitolaan tarkastamaan lähtötilanteeni, saamaan hyviä neuvoja hampaiden terveyden ylläpitämiseksi, ja poistatuttamaan hammaskiven. Se oli näppärä startti sen lupauksen toteuttamiseen, ja sen jälkeen puhdasta suuta ja kaunista hymyä on ollut helppoa ylläpitää. Ostin uuden sähköhammasharjan, ja se on pitänyt ikenet terveinä normaalilla harjalla jynssäystä paremmin. Hammaslankaa ei ole tullut enää ihan niin tiuhaan käytettyä (kesälaiskuus, syytän sinua!) mutta säännöllisesti kuitenkin. 

Hampaiden puhdistuksen jälkeen itsevarmuus irvistelyyn ja hampaat näkyvillä hymyilyyn on kasvanut, ihme kyllä. Jännä juttu siksi, ettei hampaissani ennenkään ollut mitään vikaa tai merkittäviä tummentumia tai muuta vastaavaa, mutta jotenkin jollain psykologisella tavalla se, että olin saanut osaavan hammaslääkärin arvion suuni terveydestä, kannustaa hymyilemään entistä enemmän - niin, ja ylläpitämään puhdasta purukalustoa! 

Purkka on myös tullut käsilaukkuuni jäädäkseen. Sitä tulee mussuteltua jokaisen ruokailun jälkeen hyvin tunnollisesti, ja siitä on tullut jo sellainen rutiini, että suussa tuntuu jotenkin inhottavalle, ellei saa raikasta purkkaa purtavaksi. Purkkapussin rapina myös saa heti ympärillä olevilta ihmisiltä kädet ojoon, ja suosioni ystäväpiirissä on kasvanut dramaattisesti purkka-addiktion tuotua polka mint- purukumin osaksi vakiovarustustani. Minkäs teet - se on niin hyvää, että usein korvaan illan karkkihimotukset mussuttelemalla pari kuutiota tuota makoisaa purkkaa. Hampaat kiittävät! 

Tähän siis päättyy hammasprojekti Xylitol Jenkin kanssa! Ahkera harjaus, hammaslankaus ja purkan syöminen jää kuitenkin osaksi arkeani, ja toivottavasti säilyn rautaiseksi mummeliksi asti ilman reikiä hampaissani! 

Kommentit (2)

Eskob

Kuulostaa hyvältä ja kauniilta sun hampaat on kuvissa muutenkin näyttänyt ! Itsenikin pitäisi uskaltautua hampilääkäriin, sieltä on vain niin paljon huonoja muistoja ja kokemuksia että jännittää ihan liian paljon. Terveisin, oikomishoidon, juurihoidon ja runsaasti reikiä kokenut !

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Oijoi, en edes osaa kuvitella miten rankkaa on käydä tollaiset hoidot läoi, JA sitten vielä löytää se into mennä hammaslääkäriin ihan perustarkastuksiin.. Olet kyllä rohkea!

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram