Terkkuja sateisesta ja harmaasta Tanskasta! Vettä on tullut kuin Eemelin peffasta joka päivä tänne saapumiseni jälkeen, ja kotiutuminen on muutenkin ollut todella syvältä. Koska luennot eivät jatku vielä viikkoon, on vaikeaa saada itsensä aamulla kammettua sängynpohjalta tekemään oikeastaan yhtään mitään, ja ainakin toistaiseksi olen useita kertoja päivässä pohtinut, että millä hitolla mä olen oikein päiväni täällä täyttänyt? Ehkä se on tosiaan tämä toimettomuus, ehkä dramaattisen kökkö sää, mutta tuntuu kyllä kaikelta muulta kuin kivalta olla täällä.

Valitusvirteni seuraava säkeistö on omistettu uusille kämppiksilleni, jotka asuttavat kotiani alivuokraajina oikeiden kämppiksieni ollessa vaihdossa ensi vuoden alkuun asti. Kun keskiviikkona saavuin todella uupuneena kaikkien pakaasieni kanssa takaisin kotoisaan asuntooni, meinasivat silmät pudota päästäni. Kolme alivuokraajaa olivat kaikki keittiössä laittamassa ruokaa - käyttäen kaikkia minun keittiövälineitäni paistinpannusta leikkuulautaan ja blenderistä juomalaseihin. Okei - voi kuulostaa siltä, että olen maailman nihkein ja tiukkiksin omista tavaroistani, mutta tässä taloudessa on päivästä yksin asti vallinnut tiukka sopimus siitä, että jokainen käyttää vain omia tavaroitaan, ja erikseen lupaa pyytämällä saa sitten aina lainata toisen kakkuvuokaa taikka mehustinta. Tämä sääntö on annettu myös kaikille alivuokraajille, mutta kuinka ollakaan, oma keittiöveitseni on silputtu käyräksi ja täysin tylpäksi, kattilani teflon-pohja naarmutettu, ja blenderini jotain alkueliöiden synnyinsolaa muistuttava likalaari. Aaargh. En ole koskaan ennen joutunut kohtaamaan itsestäni tällaista puolta, jonka verenpaine ja kiukku nousee tällaiseen sfääriin moisista pikkuasioista, mutta tästä leikkasi kiinni. Vielä enemmän kuin se, että omat tavarani oli täysin ilman lupaa otettu omista nimikkokaapeistani käyttöön, minua kismitti se, että ensimmäinen asia mitä kotiini tullessa jouduin tekemään oli alkaa valittaa kanssa-asujilleni tavaroitteni käytöstä ja kohtelusta.

Jos jotain paskaa, niin vähän hyvääkin; olen nukkunut kahdeksasta kymmenen tuntia joka yö, ja herätessä on tuntunut siltä, että ne ovat todella tulleet tarpeeseen. Olen myös ollut lähes liikuttuneessa onnessa siitä, miten ihanasti ensimmäisen vuosikurssin uudet suomitytöt ovat ottaneet minut joukkoonsa, ja pieni "läksypiirimme" aka ruokakerhomme on pitänyt minulle seuraa iltaisin. Ero on huomattava siihen, kun mietin miten monta sataa tuntia vietin viime keväänä kaksin Netflixin paskasarjoja katsoen ja kurjaa maalaiselämää kiroten.. Ihanaa, että vihdoin täällä on vähän enemmän juttuseuraa.

Hyvää on myös se, että ensi viikolla piipahdan Helsinkiin työreissulle. Ensimmäistä kertaa lähdin Tanskaan niin, että osa sydäntäni jäi Suomeen. Koti-ikävä on toistaiseksi kuitenkin siedettävää, sillä tietää pääsevänsä pian taas käymään. Ja hamstraamaan joulutorttuhilloa.

Anteeksi moinen marmatus - lupaan huomenna palata vähän positiivisemmalla asenteella. Jatkuva "kulttuurishokki" ja kahden maan välillä rehaaminen tuppaa vaan todella pistämään mieltä maahan. Onneksi sekin loppuu pian.

Kommentit (10)

Reeta

Apua, mä niin ymmärrän! Jaan vielä oman kauhutarinan kämppiselämästä. Olimme siis juuri muuttaneet opiskelemaan, ja asuin erään tytön kanssa kahdestaan samassa kämpässä. Muistan eräänä iltana huomanneeni keittiön pöydän alla olevan ämpärin, ja päätin siirtää sitä. Kauhukseni huomasin ämpärin sisältävän mitä ilmeisemmin oksennusta (hajun perusteella) sekä rätin (?!?!?!). Jouduin odottamaan kämppikseni kotiin saapumista, jolloin kysyin asiasta ja hän sitten kertoi sen olevan viime yön aikaansaannos, jonka hän luuttusi lattialta ämpäriin.
En vaan ymmärrä. Miksi keittiöön?? Nojoo, näitä tarinoita tuolta ajalta valitettavasti riittää, mutta onneksi on jo takanapäin! Tsemppiä siis, onneksi on vain väliaikaiset kämppikset!

Miia

Olet ihastunut, pala sydäntä jäi Suomeen, sulta kysyttiin mitä haluat lahkaksi kulta.. Onko multa mennyt jotain ohi, seurusteletko nykyään? :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

En ole sitä oikein missään huudellut, kun en näe miksi pitäisi, vaikka kyllähän sitä tällaisia iloisia asioita toisaalta jakaa siinä missä muitakin. Eli kyllä :)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram