Huuuuh, täällä sitä ollaan, vihdoin kotona. Tai no, mieheni nurkissa, mutta eikö kodiksi voi sanoa ihan hyvin sellaista paikkaa, jossa vaatekaapista on tyhjennetty puolet reissunaisen kotiutumista ennakoiden? Takaisin Suomessa vietetyt päivät ovat todella sujahtaneet ohi minuutilta tuntuneena hetkenä. Kiireellisimmät työjutut eivät ole antaneet armoa, ja New Yorkin tuliaisena tuotu kuume on koetellut kestämistä. Aurinkoisina päivinä räkäliinoihin hukkuminen ja sängyn pohjalla tytinä ovat kyllä varma merkki sesongin vaihtumisesta, tai vaihtoehtoisesti pitkistä ajoista lentokoneen tehokkaan ilmanvaihdon viileydessä. Onneksi puolisoni hellä huoma ja moitteettomat muonituspalvelut sekä netflixin leffavalikoima ovat pikkuhiljaa palauttamassa elävien kirjoihin.

Jetlag ei ole ollut yhtään niin ikikrapulalalta tuntuva mitä reissun alussa Ausseihin lentäessäni kokema. Oikeastaan mitään oireita en ole joutunut kärsimään, mitä nyt heräillyt virkeänä neljältä aamulla, ja mahdollisimman hiljaisesti köhien ja niistellen odottanut malttamattomana sitä, että mies heräisi pitämään seuraa ja keittämään teetä. Eilen vääristynyt aikavyöhykkeeni herätti minut viideltä, ja tänään vasta kuudelta. Minusta voisin ihan hyvin jättää sisäisen kelloni herättämään minut energisenä ja levänneenä seitsemältä, sillä ensi viikolla alkaa urakkojen urakka - oppari.

Niih, itsevarma ajatuksenihan oli alunperin aloittaa opinnäytetyön vääntäminen jo tien päällä, mutta äkkiä tajusin ettei siinä suunnitelmassa olisi järjen hiventä. Miksi hukata ainutlaatuinen loma tietokonetta tuijottaen, jos Helsinkiin palatessa olisi kuitenkin aikaa tehokkaalle kirjoittamiselle kolme viikkoa? Siispä vietin lomani lomana, ja vasta viimeisellä pitkällä lennollani tartuin kynään ja paperiin, ja tein luonnoksen ja aikataulut oppariprojektistani. Onnekseni meidän koulumme opparin pituus ei ole kuin 35 sivua, eli tehtävä ei ole mahdoton. Haastava, muttei todellakaan mahdoton. Eilen aloitin kokoamaan materiaalia ja löin lukkoon tarvittavat haastattelupäivät, ja maanantaina aion aloittaa täyspäiväisen kirjoitusprojektin. Kysykää tiistaina uudelleen (ja sit kahden viikon päästä, tai juuri ennen dedistä), mutta just nyt fiilis on aika innostunut ja luottavainen. En halua tehdä opparista suurta numeroa blogin puolella, mutta aiheen kerrottakoon liittyvän blogimarkkinointiin ja siihen paljon parjattuun näkyvyyteen. Mielenkiintoista ja sopivan omakohtaista, ja olen saanut koottua mahtavan ja monipuolisen jengin antamaan oman kontribuutionsa haastisten muodossa. Tätä siis edessä seuraavat pari viikkoa, ja kesäkuun lopussa saan sitten kohottaa maljan valmistumiselleni!

Kesäkuussa alkaa myös uusi työni! Olin sen verran kaukaa viisas, että halusin säästää itseltäni työnhakemisen stressin opparin kirjoitusviikoilta, ja aloitin sen projektin varovaisesti jo alkukeväästä. Oma tavoitteeni oli, että saisin oman alani töitä ennen syyskuuta - en halunnut joutua menemään ihan "minne tahansa" töihin, ja olin varautunut projektin mahdollisesti venähtävän.. Vaan kuinka ollakaan! Pääsiäisen aikaan saapuessani Suomeen sain marssia suoraan uudelle työpaikalleni allekirjoittamaan sopparin, ja aloitan muutaman viikon kuluttua mielenkiintoisen verkkomarkkinoinnin pestin todella kivassa firmassa! JEE! Hauskaa miten elämä aina vaan lutviutuu - kun vasta aloitin Tanskassa markkinoinnin ja brändäyksen opintojani, sanoin aina tavoitteekseni päätyä verkon puolelle hommiin. Tuntui siis todella kivalta ja "luonnolliselta" ottaa uusi työpaikkani vastaan samassa kuussa kun saatan opintoni loppuun. Kesällä ei siis ihan hirveästi tule varmaan lomailtua, eli sitäkin suuremmalla syyllä oli hyvä, että viimeiset viisi viikkoa sain levätä ja nauttia täysillä.

Tulevaisuus näyttää juuri nyt niin ihanalta ja valoisalta, että olen muutamana viime päivänä ollut jatkuvasti onnenkyyneleet silmissäni. Ehkä osa herkkismodesta menee tämän sairastelun piikkiin, mutta oikeasti - en muista koska olisin ikinä milloinkaan aikaisemmin ollut näin tyytyväinen ja onnellinen elämässäni. <3

 

Kommentit (2)

Jatta

Voi vitsi, tuli itellekin tässä hyvä mieli kun luki tätä. :) Ihana kuulla että sulla menee noin hyvin nyt! Paranemisia siihen sairasteluun, ja tsemppiä opparin pariin!

battery

Paljon onnea uudesta työstä :) Ja ihana kuulla että sulla menee niin hyvin! 

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram