Kuukausi sitten matkustin Tanskaan ensimmäisen kerran tutustuakseni uuteen kotimaahani. Ennakko-odotuksia minulla ei juuri ollut, olen kuullut Köpiksestä ja koko maasta pelkkää positiivista suitsutusta. Jos rehellisiä ollaan, niin kaikki se hehkutus ja Tanskan "virheettömyys" juttujen perusteella teki minusta hieman skeptisen, ja lähdin reissuun sillä asenteella, että ennakko-odotukset eivät todellakaan täyttyisi.. Ja kuten arvata saattaa, kaksi tuntia Kööpenhaminassa palloiltuani olin totaalisen rakastunut. Okei - heinäkuisessa helteessä parhaassa seurassa reissatessa mikään kolkka maailmassa ei varmaankaan näytä niitä huonoimpia puoliaan, mutta silti. Köpis sai minusta yhden Tanskan erinomaisuuteen aivopestyn fanin.Tanskapostauksien tulva alkaa tärkeimmästä: ruoasta. Mulle matkakohdetta valittaessa ruoka (ja juoma) on yksi tärkeimpiä tekijöitä. Lomailun yksi tärkein teesi on kuitenkin elämästä täysillä nauttiminen ja uudet kokemukset, ja ruokailuhan mukavasti niputtaa molemmat puuhat. Toinen toisiaan herkullisempia kulinaristisia kokemuksia oli koko kaupunki täynnä, mutta minussa eniten kuolaisia huokauksia aiheutti kauppahalli. Kööpenhaminan kauppahalli koostuu kahdesta suuresta hallirakennuksesta, jotka ovat kauttaaltaan lasia. Ihanan valoisat tilat kätkevät sisälleen siististi aseteltuja kojuja ja putiikkeja, ja sieltä kyllä löytyi jokaiseen makuun jotakin. Siis ihan jokaiseen.Juustopuoteja löytyi monia, lihatiskit pullistelivat tuoretta tavaraa, ja viiniä löytyi hyllyittäin. Lähes jokaisessa pisteessä oli mahdollisuus myös maistella herkkuja ihan istuskellenkin, ja mahtava idea olisikin käyttää puolikas päivä jokaisen kojun antimia nautiskellen. Makusafari parhaimmillaan!Oma suosikkijuttuni oli kuitenkin se, mitä hallirakennusten välistä löytyi; herkkukojujen väleihin oli kyhätty tunnelmalliset terassit, joissa pystyi nauttimaan runsaan lounaan. Kuivin suin ei tarvinnut kesäpäivän lounastusta hoitaa, vaan cava-baarista löytyi pulloittain mistä valita palanpainiketta.


Myös jälkiruokapuolella riitti tarjontaa - leivoksia, kahvia ja jäätelöä löytyi. Jos suurin miinus koko kohteessa on se, että vatsan venymispisteen maksimit tulivat vastaan, voin lämpimästi suositella poikkeamaan tanskalaisen ruokakulttuurin ytimeen.


 Kööpenhaminan kauppahalli - Frederiksborggade 21 


Kommentit (5)

Vierailija

Ja ensimmäinen toivepostaus paikanpäältä tulee tietenkin olemaan kaupungin komeimmat kaksilahkeiset? ;)

Vierailija

Dear, käy tsekkaamassa just avattu Marantin liike, ok? Se olisi mun toivepostaus!!

Vierailija

Kauppahallit ja ruokatorit ovat niin tunnelmallisia ja iloksi silmälle ja terassit niiden välissä oij! Päädyn kuitenkin aina kuluttamaan tunteja marketeissa, siis tavallisissa ruokakaupoissa:D Osasyynä lienee ilmastointi etenkin elokuun paahteella Etelä-Euroopassa, mutta eniten rakastan tutkia niitä arkisia purkkeja ja purnukoita jotka ulkomailla nyt vain ovat erilaisia. Yksi lisäominaisuus levitteessä tai jollain jännällä buustattu mehu, avot! http://thebernardandbianca.blogspot.fi

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram