Kuluneen kesän kylmyyttä on kollektiivisesti voivoteltu ihan riittämiin, mutta jotain hyvää siinäkin on ollut. Tämän viikon lämpöiset ja auringontäyteiset päivät ovat tuntuneet oikein erityisen kauniilta, ja niistä on otettu kaikki irti sateisen alkukesän edestä. Kaupunki on kauneimmillaan valon ja lämmön syleilyssä, mutta itselleni lomafiiliksen tekee kesämökki.

Nappasin kiesiin rönttävaatteita ja bikinit, takakontillisen herkkuruokaa sekä kaksi pikkuruista koiraa, ja karautettiin perheen kanssa Pyhtään sydämeen nauttimaan aurinkoisesta viikonlopusta. Ja miten ihanaa täällä onkaan ollut! Mökillä aika on pysähtynyt, ja vain kahvitauot ja päikkärit aurinkotuolissa kertovat päivän kulumisesta. Aamut alkavat hitaasti vuoteessa luetulla Hesarilla ja äidin keittämällä kahvilla, ja päivä käynnistyy marjapuskien ratsauksella. Mustikkapensaissa kykkiminen on helpoin tapa saada selkäpuolelle rusketusta, ja samalla kuppi täyttyy oman pihan superfoodista kuin itsestään.

Kun hiki pukkaa pintaan, voi ottaa pommihyppykisan laiturin nokasta virkistävään koskenvirtaan. Aurinko kuivattaa hiukset samalla kun reipas uimari/marjastaja/kesälomailija uppoutuu vanhojen Historia-lehtien maailmaan, kunnes puolihuomaamatta päiväunien pehmoinen maailma vie mukaansa. Ja kas - päikkäreiltä kelpaa herätä, kun perheen reippaammat jäsenet (vinkki: en lukeudu siihen osaan laumaa) saapuvat kivenheiton päästä kanttarelliapajilta, ja pääseekin seuraavaksi auttamaan kesäkeittiössä kokkailussa. Ja kuka ihme on keksinyt sienten hassut nimet? Tuoksuvalmuska kuulostaa ihanan hienostuneelta, vaikka onkin sellainen ruskea pötkylä vaan. Viinihapero on potentiaalinen toteemisieneni.

Ja mikä siinä onkin, että ulkosalla nautittu ruoka maistuu niin hyvältä? Grilliherkut maistuvat taivaallisilta kosken kohinaa ja radio Nostalgiaa kuunnellessa, pikkukoirien pyöriessä kerjuuhommissa jaloissa. Jälkkäriksi saunamökin portaikon kolosta löytyvän metsämansikkaspotin punaisia helmiä ja ehkä rivi suklaata kyytipojaksi, ja sitten voikin mennä löylyihin. Saunominen on ollut mielipuuhaani pikkutytöstä asti, ja voisin lojua kiukaan lämmössä tunikaupalla. Jääkylmä siideri saunan verannalla naurettavan kaunista auringonlaskua tuijotellessa hipoo täydellisyyttä, ja nuo hetket haluaa liimata mieleensä lämmittämään niitä kylmiä talvipäiviä, jolloin kesä tuntuu kaukaiselta ja myyttiseltä, epätodelliselta vuodenajalta, jonka saapumista ei meinaa uskoa.

Iltaisin päivällisen jälkeen avataan pullo hyvää viiniä sekä vielä yksi levy suklaata, ja kaivetaan esiin lautapelit. Oma ikisuosikkini on Alias, mutta uudeksi lemppariksi on noussut muistipelien pelaaminen. Mitä yksinkertaista mutta ah niin koukuttavaa tunnelmaa kohottaakaan se, kun odottaa vuoroaan ihan täpinöissään, kun tietää saavansa muutaman oikean parin putken ja pisteet kotiin. Takan lämmittäessä tupaa saattaa havahtua siihen, että Hirivikosken muistipelimestaruus on ratkaisematta vaikka kello läheneekin jo pieniä numeroita.

Kiitos Adidakselle kesän tyylikkäimmistä saunatossuista, joissa olen asunut koko kesän, sateessa ja paisteessa.

Kaltaiseni kaupunkilaistyttö on kyllä täysin elementissään myös mökkimaastossa, siitä olen vuosi vuodelta vakuuttuneempi. Rakastan mökkeilyä yli kaiken, ja vain täällä pystyn irtautumaan stressistä ja kaikesta arkisesta pyörityksestä. Meidän perheemme ihana mökki on paitsi maailman kauneimmalla poukamalla, myös takuuvarma tyyssija levänneen ja onnellisen olon saavuttamiseen. Kyllä kelpaa aloittaa uudessa työssä huomenna, kun on saanut lojua paratiisissa.

Kommentit (3)

Iiris

Heijj ja tämä menee nyt täysin aiheen viereen, mutta aattelin, että voisit olla oikea henkilö auttamaan. Osaatko sanoa Acnen Raya -neuletakista, että onko se hintansa väärti? Entäpä kokoluokitus; onko neule (short-mallia ajattelin) väljää kokoa kuten jotkut sanoo? Täältä peräkyliltä en pääse ihan heti hiplaamaan kyseistä neuletta, joten pakko kysellä jos tilaan sen netistä :)

Emma

On todellakin hintansa arvoinen :) Talvella ihan superlämmin ja syksyllä ja keväällä menee takista (ja noh, myös tänä 'kesänä'). Koot on aika reilua, tosin kuulemma esim. koon S ja M välillä ei hirveästi eroa.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kuten joku tuolla vastailikin, niin todellakin on hintansa väärti! Mulla on Rayaa kaksin kappalein, ja molemmat ovat pysyneet oikein hyvinä kovasta käytöstä huolimatta :) Se on musta ika "one size" oikeastaan, ainakin mitä kahteen kokoon tulee - olen itse 172cm ja kokoa M, ja mulle villatakeista S oli sopivin. Sopivasti väljä ja hihoissa riittää pituutta, muttei mikään sotateltta kuitenkaan! :D

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram