Eilen, kuten noin tuhantena muuna lomapäivänä, makasin Alexan suuressa, kauniissa kodissa pehmoisen huovan sisällä MTV:n paskaohjelmia tuijottaen. Ulkona hakkasi sade, kuten jokaisena muunakin päivänä kesälomalla, ja pipo päässä tehty sunnuntaikävely thaikkiraflaan ei ollut lainkaan liiottelua. "Pitäis varmaan kirjottaa tänään blogiin joku juhannuspostaus niin sais senkin pois alta", sanoin, ja lähdin kotiin. 

Kaikille muillekin jotka eivät syö sianlihaa - Chef Wotkinsin Lampurin nakit olivat täydellisen hyviä grillattavia!

Kotona päätin ihan vain hetkisen maata selälläni toipumassa viiden minuutin kävelystä, ja selailin kännykkää "inspiraation löytääkseni". Muistin pitkästä aikaa omistavani television, ja päätin katsoa ihan vähän jotain ohjelmaa ensin. Sieltä tuli joku niin yksinkertaisen nerokas, kaltaiselleni ateriaorientoituneelle naiselle suunnattu jenkkiohjelma, jonka idea lyhykäisyydessään on yrittää jokaisessa jaksossa selvittää jonkun kulttimaiseen keränneen ruoan tai juoman salainen resepti. AIVAN MAHTAVA IDEA, huomasin hihkuvani (silleen laiskasti sängyn pohjalla- kind of hihkuminen, eli pikemminkin riemuista kulmakarvojen kohautus ja volyyminappulan painelu), ja katsoin koko jakson Dominos-pitsan kopioimisesta. Se tapa jolla ohjelman "food hacker" fiilisteli pizzan tomaattikastiketta ja kuvaili sen makua - minun täytyi suorastaan pidätellä itseäni, etten olisi juossut setelitukko kädessäni lähimpään pitseriaan ostamaan tornillista höyryävän kuumaa ja tihkuvan rasvaista lättyä. En edes pidä pitsasta, mutta sitä kyllä tekee vieläkin mieli niin että sattuu. 

Tältä se juhannus todella näyttää. Ketsuppitahroja lautasella, happy camper-Jussila & epämääräisiä tuikkuröykkiöitä. Kuvasta puuttuu: yhden tähden jallu sekä tarot-kortit.  

Pitsahurmion jälkeen suunnittelin juhannuspostausta, ja päätin jättää sen tekemättä. Mitäs helvettiä mä juhannuksesta kertoisin? Että aloitin oikeastaan juhlimisen jo keskiviikkona, ja en voi sietää pakkojuhlia, ikävä sää vei vikatkin fiilikset, ja lähinnä vaan kaiversi se ahdistus, että kaupat ovat kiinni enkä saa suosikkuruokiani ellen ennakoi. Ennakoiminen on kyllä synonyymi tylsälle ja vastuullisuudelle, ja se ei kyllä aina nappaa - ainakaan juhannuksena. Kerrottakoot kuitenkin, että hypoteettisessa juhannuspostauksessani olisi ollut kolme kännykkäkameralla otettua kuvaa juhannuksestani. Ensimmäisessä kuvassa Pinjan landen ihana hippikatos, jonka syleilyssä villahuopiin ja lampaantaljoihin rullautuneena nautiskelin punaviiniä, toisessa kuvassa Jarskin vuolema makkaranpaistotikku, joka ei ollutkaan niin tukevaa tekoa, ja hiillokseen putosi yksi peruna ja kolme nakkia. Kolmannessa kuvassa samainen poika on poncho päällä ja silmät killissä nautiskelee grilliruoasta. Neljäs kuva on vähän jo huijausta, sillä siinä olen tullut takaisin kaupunkiin, ja meikannut ja laittanut hiukset ja kukkaseppeleen päähäni. Kuvien lisäksi postauksessa olisi ollut ennalta-arvattavia ja juustoisia lauseita juhannuksesta, kuten "kiireisen kaupunkilaiffin vastapainoksi on niin puhdistava tunne päästä maaseudulle rentoutumaan" tai "rakastan hauskojen ystävieni hulvatonta seuraa yöttömässä yössä yhteislauluja hoilaten". Skipataan ne nyt kuitenkin, sillä todellisuudessa viihdyin landella 28 tuntia, minulla ei ole ollut viimeiseen kolmeen viikkoon muuta kiirettä kuin itseaiheutetun lusmuilun seurauksia, ja ystäväni ovat viiniinmeneviä hulluja, jotka nauttivat luukuttaa ysäriteknoa kun torkun mukavasti sohvannurkassa. 

Viesti siskolleni: voisit joskus pestä sun peilikaapin lasit, niin ei tulis sotkuisia selfieitä. 

Illalla menin siskojeni kanssa saunaan, kuten joka ikinen sunnuntai. Koska molemmat -sekä minä, että naapurissani asuva siskoni- muuttavat pian pois, oli eilinen saunakerta toisiksi viimeinen laatuaan. Se sai meidät kaikki kolme haikeiksi, sillä sunnuntain siskosauna on ollut niin mukava tapa. Löylyissä elämän kipeistä asioista tai pökerryttävimmän ihanista, onnellisesta asioista avautuminen ei ole vain suomalaisten karskien miesten etuoikeus. Juttelu jatkuu aina iltateelle ja välipalalle siskoni luona, josta aina yömyöhään hipsin takapihan poikki takaisin omaan kotiini, ja nukun aina kuin pieni vauva. Eilen mentiin kuitenkin eri kaavaa. Toinen siskoni halusi alkaa "kehittämään itseään", ja toivoi minun opettavan hänelle kuinka vesiväreillä maalataan. Jotta asia ei jäisi vain puheen tasolle ja teoreettisiin vinkkeihin (siis mistä vesivärinapit kannattaa ostaa, millainen paperi on hyvää, ja mistä ylipäätänsä pitäisi sitten maalata kuvia?), päätimme yhteistuumin maalata saunan jälkeen kaikki yhdessä. Ja miten ihanaa se oli! En koskaan ikinä milloinkaa piirrä tai maalaa niin, että joku toinen katsoisi, saati pyytäisi minua selostamaan mitä teen, mutta se oli oikeastaan aika kivaa. Tuntui hienolta voida opettaa toiselle ihmiselle joku taito, jotain, mikä on itselleni aivan itsestäänselvää. Vesivärit ovat mahtava asia. 

Suomen kesä, ja juhannussunnuntain outfit. Kevyesti topattu Topshopin pilottitakki on ollut tämän kesän paras vaatehankinta, Acnen pipo on ikisuosikkini. 

Tänään vietän viimeistä lomapäivääni. Tuntuu absurdilta palata liki neljän viikon jälkeen töihin, koska kolean sateisesta säästä johtuen en tunne tehneeni loman aikana juuri mitään erikoista. Kuitenkin samalla kaikki on muttunut, ja etenkin lähitulevaisuudessa siintävä Tanskaan muutto tuntuu joka päivä todellisemmalta. Kotiin ei haluaisi ostaa edes topz-puikkoja, kun koko ajan vaan mielessä pyörii pakkaaminen ja järjestely. Asunnon löytäminen Tanskasta on vielä täysin työn alla, ja olen käyttänyt aamuni vuokraussivuilla Google translaten kanssa tutkien mahdollisuuksiani. Samaan aikaan kaikki stressaa niin paljon, ja kuitenkin samaan aikaan mieli on niin luottavainen siitä, että kaikki kyllä järjestyy, ja tulen kyllä löytämään kodin. Ja saamaan ystäviä. Aloittamaan uuden arjen. Selviämään siitä shokista. Ehkä oppimaan Tanskaa? 

Seuraavaksi nousen koti-officeltani, harjaan hampaat, ja siivoan kotia vähän nätimpään kuntoon. Minulle tulee tänään erityinen vieras, josta kuulette lisää myöhemmin. Täytyy myös varmaan etsiä työpaikan avain, pyykätä, ostaa aamupalaa, ja varmistaa että töissä on riittävästi kahvimaitoa kun palaan. 

Kommentit (16)

Vierailija

Tanskassa asuneena sanoisin, että kannattaa opetella ennakoimaan - siellä ei kaupat ole auki todellakaan jokapäivä, ja silloinkin kun ne ovat auki, ovet sulkeutuvat kuuden-seitsemän aikoihin... :D toivottavasti löydät kivan kodin ja kivalta alueelta.

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Joo luinkin jo jostain, että tosiaan aikaisin menevät puodit kiinni! Onneksi koulupäivät sijoittuu aamupäiviin, niin ehtii varmasti käydä kaupassa :D JA opiskelijana joutuu varmasti ottamaan tuon ennakoinnin muutenkin elämäänsä ihan eri lailla hehe.

Kiitos!

hei

Onpa negatiivinen mielenmaisema, kun sade onnistuu viemään fiilikset noin täydellisesti.

Entä jos sataa koko loppuvuoden?

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Voi miten ikävää, jos tekstistä välittyi sellainen kuva, että sade ja kylmyys olisi vienyt kaikki fiilikset! Niin ei kyllä ole, mutta varmasti se on tullut mainittua tekstien lomassa. Se ei minusta kerro kuitenkaan "negatiivisesta mielenmaisemasta", vaan ehkä siitä, että esimerkiksi juhannus oli todellakin kylmin moinen yli 30 vuoteen.. Ja toki kaatamalla sataminen ja plus kahdeksan celsiusta hieman rajoittaa mahdollisia tekemisiä.

Ja heh - jos loppuvuoden sataa, niin se tekisi kesästä erityisen huonon säiden osalta, Suomen ilmastossa syyskuusta joulukuuhun paska keli ei ole mitään kovinkaan poikkeuksellista :D

Vierailija

Mäkin haluisin maalata vesiväreillä! Onneksi kuitenkin väritin tossa yks päivä värityskirjaa mikä oli ihan huippukivaa myös :)

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Värityskirja on kanssa ihana! Vesivärit on aika helppo startti, ja edullisella panostuksella pääsee hyvin alkuun. Suositten! :)

Emma

566 views and 1 comments... My God your blog is so "popular". Wonder how you make the time to answer all the comments you receive...

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Hi there, Emma! I find it hard to catch your thought here. Does "popular" blog always mean a good blog? Is that something you think I shoud aim for ? I like my blog and the popularity of it, so I don't see a problem there :) I do thing my way.

And oh, I always check, approve and answer my comments within one day. IMO I thinks it's good enough, sad it you can't agree with that.

hei

"Paska keli syyskuusta joulukuuhun". Tuo on juuri sitä negatiivisuutta. Minulle syksy on hienoa aikaa: metsät ilman hyttysiä, sienestys, yöpakkaset, ruska, myrkyt. Eikö kaupungissa ikänsä asunut voi ymmärtää mistään muusta kuin auringosta ja +30 helteistä?

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

Kyllä voi :) Kiitos mielipiteestäsi, olen samaa mieltä etenkin sienestyksen ja tunnelmallisten syysmyrskyjen ihanuudesta - ei paska sää tarkoita paskaa elämää, tai ikävää arkea. En näe niitä ns. toisiaan poissulkevina asioina, vaikka ehkä asian kärkkäästi muotoilinkin.

Luz

Hei Vivian ! Ei liity postaukseen, mutta tulin kehumaan tänne :)
Kävelit minua vastaan bulevardilla maanantaina ja en voinut ajatella kun VAU ! Oikeasti, näytätkö aina noin säteilevältä ja huolitellulta?
Itsellä tuli nukkavieru -olo sotkunutturassa ja kiiltävässä otsassa :')

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

No ohhoh mitä ihmettä! Maanantai oli mun vapaapäivä, ja olin juuri tulossa lääkäristä kun kävelin Bulsaa pitkin käymään töissä - olisin olettanut ulkomuotoni muistuttavan kaikkea muuta kuin säteilevää neitoa :D Muttamutta, en ala väittämään vastaan kun noin piristävää ja kivaa palautetta saa, eli kiitos kovasti! Ja voin kyllä vakuuttaa, että aika usein poistun kotoani 1. rikkinäisissä verkkareissa (ovat niin mukavat) 2. ilman meikkiä (koska kesä) 3. hammastahnaa hiuksissa (koska aina kiire). Minäkin olen siis vain ihminen - ja (pahimmillaan/parhaimmillaan) hyvin homssuinen sellainen :D

xod

Onpas nyt tullut ihmeellisiä kommentteja tähän postaukseen :D Pakko oli siis tulla sanomaan että oon aika uus lukija mutta sun kirjotustyyli ja jutut on mahtavat, odotan innolla muuttoasikin, tai lähinnä niitä juttuja :D Ihan vaan sun kolumnin takia tekisi mieli ostaa cosmoa mutta ku en jaksa kuitenkaan lukea siitä muuta :(

Vivian Valpuri
Liittynyt17.11.2015

:D haha, kiitos luoja joku on samaa mieltä kanssani! Vaikka ei sillä, soraäänet ovat välilla paikallaan, ja on vain kiva että mielipiteitä esitetään - kunhan ne tulevat niin asiallisesti muotoiltuna, mitä itsekin haluaisi saada julkisesti palautetta.

Ja en tiedä kuulostaako tää nyt hölmöltä, mutta mäkin odotan ihan fiiliksissä että pääsen kirjottamaan Tanskajuttuja! Just nyt on kamala työkiire ja flunssa päällä (ja vähän itselläkin noi muistilistat auki et mitäs sitä pitäis oikeestaan ees tehdä muuttoa ym ajatellen.. :D), mutta pian niitäkin tulee! Kiitos ihanasta kommentistasi!

suvi

Itsekin menin juhannuksen jälkeen takaisin töihin (oli kesäloma), ja tuntuu ettei ole edes niin levännyt kuin yleensä kesäloman jälkeen. En tiedä johtuuko säästä vai mistä..

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram