..Eli viimeiset vastaukset kysymyspostaukseen, olkaa hyvät!

Mitkä vaatealan tuleva guru valitsisi materiaaleiksi a) jokapäiväiseen luotto t-paitaan, b) arktisten cityolojen talvitakkiin, c) jokaiseen vuodenaikaan sopivaan neuletakkiin, d) kaupunkikelpoisiin välikausikenkiin ja e) toimistotyyliin sopivaan kauluspaitaan?

a) Tencel, puuvilla-viskoosisekoite tai pellava. Tencelin pinta on silkkisen kiiltävä ja ihotuntuma paljon puuvillaa miellyttävämpi. Viskoosi on myös kauniisti laskeutuva ja miellyttävä materiaali, mutta laadun kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei paita ole sähköistyvä tai nyppyyntyvä. Pellava taas on miellyttävän tuntuinen sekä kauniisti epätasainen ja mukavan näköisesti käytössä kuluva materiaali, jota itse suosin. Tavallinen t-paita ja farkut- asu on moninverroin spesiaalimman näköinen, jos teeparin materiaali on eläväpintainen pellava.

b) Talvitakissa – ainakin eteläisillä leveyspiireillä Tanskassa ja Helsingissä- kaiken a ja o on tuulen ja vedenpitävyys. Valitsisin siis reilun kokoisen parka-takin tuollaisella teknisemmällä pinnalla, jonka alle voi sitten kerrostaa kaikkea kevytuntsikasta nahkatakkiin – tai käyttää kesäkuukausina sellaisenaan. Olen myös tykästynyt ns. Kevytuntsikoihin, eli höyhenenkeveisiin toppatakkeihin, jotka ovat mainioita kirpsakkaan pakkaspäivän urheiluun.

c) Paha! Kashmir on ihoa vasten ihana, mutta ehkä vähän kulutusarka pehmoisuutensa takia. Valintani on laadukas mohairsekoite, joka on paksuutensa takia hyvä välikausitakki, ja talvella pehmeä ja tooodella lämmin kerros. Acnen Raya-neuletakki on suosikkini, jota löytyy kaapista useampi kappale. Sen laatu on voittamaton.

d) Kumipohjaiset ja tukevat nahkakengät, ehdottomasti. Säännöllinen puhdistus, lankkaus ja pohjien huolto on ehdoton. Suosittelen myös lämpimästi (pun intended) lämpöpohjallisia talveksi, jolloin saman kengän käyttöaika kasvaa. Itselläni on juuri nyt käytössä jo monta vuotta vanhat Whyredin nahkanilkkirit, joiden traktoripohja auttaa pysymään pystyssä jokaisella säällä. Ostin niihin villa-alumiinipohjallisen, joka pitää varpaat lämpiminä. Myös Timberlandin klassikkokengät tai Dr. Martensit ovat minusta hyviä, moneen keliin sopivia vaihtoehtoja.

e) Silkki. Rennosti laskeutuva silkkipusero on ajaton ja tyylikäs valinta työkäyttöön, ja sama pusero sopii täydellisesti myös semiformaaleihin illanviettoihin, ja miksei myös vapaa-ajalle. Filippa K:n kreppisilkkiset kauluspaidat ovat luottotuotteeni. Hieman yli satasen kustantavat paidat kestävät erinomaisesti konepesua, ja niiden pinta tuntu vain paranevan käytössä. Ne eivät myöskään sähköisty helposti, eikä niihin tule “silmänpakoja” kuten sileäpintaisiin silkkipaitoihin, jotka itse säästäisin vain juhlatilaisuuksiin. Hakkaa ylivoimaisesti triplasti kalliimmat vastaavat!

Mitä kadut eniten vai kadutko mitään? En oikeasti voi sanoa katuvani mitään, sillä jotenkin koen kaikkien elämän tapahtumien kasvattaneen ja vieneen eteenpäin. Uskon siihen, että kaikki vaikuttaa kaikkeen, ja menneisyyden muuttaminen saattaisi vaikuttaa radikaalisti myös tähän päivään. Vastatakseni kysymykseen edes jotain, niin jatko-opiskelemaan olisin voinut ehkä lähteä jo aikaisemmin. Toisaalta, keräämäni työkokemus auttoi löytämään oman alan ja toi paljon hyviä kontakteja, eli en oikeastaan kadu sitäkään.

Ostatko heräteostoksia? Hmm. Kyllä ja en. Yritän ostaa mahdollisimman vähän ja vain oikeaan tarpeeseen (ei esimerkiksi viidettä valkoista t-paitaa tai jokaisia kivan näköisiä tennareita!), mutta ei sillä ole minulle väliä, ostanko vaatteen suunnitelmallisesti vai spontaanisti.

Miten kuluttamisesi on muuttunut lakkosi jälkeen? Harkitsen pitempään ostopäätöksiäni, olen tarkemmin perillä siitä, mitä kaapeistani löytyy, ja olen ehkä rohkeammin pistänyt tavaroita myyntiin. Lakko avasi silmät sille, miten paljon vaatteita omistankaan, ja miten pientä osaa niistä käytän fanaattisesti. Yritän ostaa aina vain sellaisia vaatteita, jotka ovat oikeasti täydellisen oloisia, ja joista on jo kaupassa sovittaessa se fiilis, että voisin jättää ne vaikka heti päälleni. En osta enää siksi, että kaipaisin piristystä tai että on tylsää.

Omistatko värikkäitä vaatteita/asusteita? Onko harmaa väri? No ei, on mulla muutamia sinisiä vaatteita ja yksi punainen iltapuku. En tykkää väreistä omissa vaatteissani, ja minulla on aina todella vaivautunut olo jotain värikästä tai edes valkoista ylläni. Kuulostaa naurettavalta, mutta kerran lähdin töihin sinisissä farkuissa ja vaaleanpunaisessa t-paidassa, ja ahdisti koko päivän “värikäs” asuni :D Taisi olla viimeinen kerta sellaisissa vetimissä, ei vaan ole oma juttuni.

Oletko ollut koulukiusattu/-kiusaaja? Olen ollut molempia mittarin lievimmästä päästä.

Oletko aina ollut ns. suosittu? Eli onko sulla aina ollut paljon kavereita? Minulla on aina ollut paljon kavereita, ja jossain määrin olen ollut myös pidetty ihminen kouluissa ja työpaikoilla. En toki kaikkien keskuudessa, mutta onko kukaan?

Mitä Sinulle kuuluu? Kuuluu todella hyvää, kiitos kysymästä. Olen juuri road tripillä halki Suomen mieheni matkassa, ja ihmettelen maaseudun lumisia maisemia, luen kirjaa, ja nautin viimeisistä viikoista Suomessa. Vaikka juuri nyt elämässä aika moni juttu tuntuu olevan kesken, on fiilis silti todella hyvä. Odottavainen.

Mitä sun mielestä onnellisuus on? Onnellisuus ei usein itselleni purkaudu minään suurina tähtihetkinä tai rakennettuina hypetyksinä. Havahdun useimmiten tajuamaan miten onnellinen olen hyvin arkisissa tilanteissa, kuten raitiovaunussa istuessa, hampaita harjatessa tai ennen nukahtamista. Hassua tai ei, aika usein liikutun pieneen itkuun asti siitä, miten kiitollinen ja onnellinen olen, vaikkei mitään erikoista oliskaan tapahtunut. Onnellisuus on minusta juuri sitä, että vaikka elämä ei olisi täydellistä tai kaikki asiat juuri niin kuin toivoisi, niin näkee ne hyvät asiat huonoja voimakkaampina, ymmärtää olla kiitollinen siitä mitä on, ja tietää elämässä aina olevan toivoa paremmasta.

Mistä sun onnellisuus koostuu? Minun onnellisuuteni koostuu pienistä suurista asioista – terveydestä, perheestäni, ystävieni kanssa nauramisesta tai heille uskoutumisesta, onnellisesta ja tasapainoisesta parisuhteesta, kaduilla kulkevista iloisen näköisistä koirista, tuoreesta pullasta, tuntemattomien ystävällisistä teoista toisiaan kohtaan, kauniista aineellisista ja aineettomista asioista ympärillä. Olen onnellinen siitä, että talouteni voi hyvin, olen saanut matkustaa ja tehdä itselleni merkittäviä asioita, koen tekeväni jotain mielekästä, ja olevani jollain tavalla avuksi muille ihmisille. Olen äärettömän onnellinen ja nöyrän kiitollinen siitä mitä minulla on, sillä on ollut aikoja, jolloin ajattelin kaiken toivon menneen enkä nähnyt elämää mielekkäänä. Juuri siksi kaikkein onnellisin olen siitä ajatuksesta, että kaikki on mahdollista, ja aina tulee parempi päivä.

Jos sinun pitäisi olla joku suomalainen julkkisnainen päivän, kuka olisit ja miksi? Ihailen Maria Veitolaa. Hän vaikuttaa jokaisen kohtaamisen perusteella rohkealta ja fiksulta tyypiltä, joka on päässyt kokemaan monenlaista.

Mitä luonteenpiirettä haluaisit itsessäsi kehittää? Haluaisin pitemmän pinnan; minulla on täysin lehmänhermot useimpiin asioihin, ja sitten taas toisaalta skitsahdan todella nollasta sataan aivan mitättömistä asioista. Esimerkiksi se, jos joku kysyy eikä kuuntele vastausta saa minut toisinaan aivan sekoamispisteeseen, haha. Haluaisin myös olla ihan vaikka prosentin sadasosan verran vähemmän tunnollinen, ja opetella relaamaan enemmän. Pahoitan usein mieleni toisten puolesta vaikkei asia koskettaisi minua lainkaan, ja saatan itkeskellä muiden murheita ehkä liikaakin.

Jos olisit supersankari, niin: 1) mikä olisi sun supervoimasi 2) entäpä nimesi? 3) ja millainen olisi sun outfit?

1. Ajatusten lukeminen eli telepaattiset kyvyt 2. Mastermind Megaforce 3. Mustaa nahkaa ja himmeet korot, tietty.

miten paljon "shoppailet"? ja miten vältät turhan shoppailun? Shoppailen mielestäni suht harvoin, ehkä kerran muutamaan kuukauteen, jos edes silloin. Kiertelen kauppoja aika harvoin, ja ostan uutta pääasiassa vain ulkomailla ollessa. Selaan myös enemmän nettikauppoja kuin aiemmin. Eniten “turhia” ostoksia tulee tehtyä töiden takia, kun on niin paljon edustustilaisuuksia ja rientoja, joissa on pakko näyttää mahdollisimman freesiltä. Vältän turhan shoppailun aikalailla itsestään, sillä olen todella kranttu ja materiaalinatsi. Helpoin tapa vähentää shoppailun määrää on tulla enemmän perille siitä, mistä OIKEASTI pitää ja mitä todella tulee käytettyä, ja ostaa vain ne kriteerit täyttäviä, hyvälaatuisia vaatteita.

Mikä on tärkeintä mitä oot oppinut? Että aina kannattaa olla rehellinen, vaikka totuuden puhuminen olisikin vaikeaa. Tokaksi tärkeintä se, että aina kun voi, kannattaa käydä vessassa.

Ootko koskaan unelmoinut asiasta josta myöhemmin tajusit ettet oikeasti halunnutkaan toteuttaa sitä, jos oot niin millaisista asioista? Olen joskus ajatellut, että raha tekee onnelliseksi, ja pyrkinyt kohti vain sitä päämäärää, välittämättä siitä, mistä olen sen takia luopunut. Olisi ollut ehkä kivempi lukioikäisenä elää vähän pihistelevämmin, ja nauttia lomailusta ja vapaa-ajasta. Olen myös käynyt laitesukeltamassa ja maksanut itseni kipeäksi sukelluskurssista, vain tajutakseni harjoitusaltaan pohjaan upotessani että pelkään kuollakseni että keuhkoni räjähtävät. Olis voinut skipata.

Minkä asian koet kaikkein eniten sun omaksi jutuksi? Kirjoittamisen, kanssakäymisen toisten ihmisten kanssa sekä ongelmanratkaisun. Mun salainen lahjakkuus on se, että olen aivan käsittämättömän järjestelmällinen ja koordinoitu, vaikka toisinaan vaikutankin kävelevältä kaaokselta. Rakastan suunnitella aikatauluja ja järjestää asioita.

Stressaatko usein ja jos kyllä niin miten lievität sitä ? Stressaan, mutta olen tietoisesti yrittänyt vähentää stressailua. Stressi on ihan tervettä ja pitää valppaana, mutta toisinaan myös tukahduttaa niitä hyviä asioita, kun mielessä pyörii vain kauhukuvat ja unettomuus valtaa.

Käytkö salilla/treenaatko muuten? Käyn salilla, nyrkkeilyssä ja satunnaisesti joogassa tai lenkillä. Haluaisin kokeilla uusia lajeja ja löytää uusia tapoja liikkua punttitreenin vaihteluksi.

Mistä ostat treenivaatteesi? Olisi kiinnostavaa kurkistaa treenityyliisi. En ole treenivaatteista kovinkaan tarkka, vaan kelpuutan päälleni oikeastaan mitä vaan jumpparompetta Hennesistä SOCiin ja Adidaksesta Asicseen. Mustissa sielläkin, heh. 

Eroavatko tanskalaiset miehet suomalaisista? Miten? Suomalaiset miehet ovat minusta vähän vakavampia ja luotettavampia monissa asioissa. Tanskalaiset keskimäärin ehkä pukeutuvat paremmin, eikä siellä ole häpeää puunata itseään, sukupuoleen katsomatta.

Mitä kirjoitit aikanaan ylioppilaskirjoituksista? Rehellisesti – en muista. C:n paperit mulla taitaa olla, kirjoitin viisi ainetta. J

miten susta tuli galtsujulkkis? :D Jaa-a, kerropa se! Galleriassa ollut päiväkirjani kuulemma koukutti monia, ja sitä kautta se galtsujulkisuus taisi saada alkunsa. Meitä oli itseasiassa samassa ystäväporukassa monta tyyppiä, joista tuli nk. Galtsujulkkiksia, ei-mistään syystä :D

Kauanko olet tuntenut rakkaimmat ystäväsi? Alexan olen tuntenut yli 20 vuotta, ja muutama hyvä ystävä on säilynyt yläasteelta asti, kourallinen myös lukiosta.

Ootko koskaan saanut porttikieltoa minnekään? En ole.

Omituisin paikka, jossa olet nukkunut? Ystäväni kylppärin lattia, penkki Pariisissa tai ravintola Noman vessa :D

Vaatekaappisi vanhin vaate? Öööööm.. Yksi Zaran trenssi mulla on ollut lukiosta asti, se taitaa olla vanhin vaate jota oikeasti käytän aktiivisesti, lähes 10 vuotta vanha siis.

Mitkä ovat parhaimmat vinkkisi hyvän itsetunnon saavuttamiseen? Hmm.. Itsensä haastaminen saavutettavissa olevissa asioissa, ja oman kehityksensä ja osaamisensa tajuaminen on hyvä alku terveen itsetunnon saavuttamiseksi. Minusta tärkeää on myös itsetutkiskelu, sekä itsensä kehuminen mutta myös heikkouksiensa tunnistaminen. Kun on sujut itsensä kanssa (hyvässä ja pahassa) ja hyödyntää vahvuutensa, pystyy melkein mihin tahansa.

Mikä on sun elämäsi mullistavin hetki? Apua. En osaa sanoa tähän mitään yksittäistä juttua, elämä on niin kokonaisuus.. Ehkä se, kun saavuin Australiaan? Tai pääsin nykyiseen kouluuni? En osaa nimetä yhtä asiaa, sillä pois kokonaisuudesta irrotettuna mikään asia ei ole niin WOW. Tulevaisuudessa sitten oman lapsen syntymä varmaan. Oletko muuttanut elämäsi suuntaa joskus täysin erilaiseksi,jos kyllä niin miten? Hmm.. Jollain tavalla koen että viime vuosi muutti elämääni paljon. Muutin elämäntapaani paljon terveellisempään suoraan, joka vaikuttaa positiivisesti loppuelämääni. Myös molemmat ulkomaille muuttamiset muuttivat elämää radikaalisti, ja ne muutokset ovat tuoneet elämääni miljoonasti uutta.

Oletko mielestäsi joutunut uhraamaan jotain tärkeää, saavuuttaaksesi tavoitteesi? En koe että olisin joutunut luopumaan mistään merkittävästä. Onneksi. Kaikki asiat ovat aina olleet järjesteltävissä.

Mitä sanoisit 20-vuotiaalle itsellesi? Missä olit silloin ja muuttaisitko jotain? Olin silloin viettämässä ekaa välivuotta Sydneyssä, ja elin elämäni aurinkoisinta (pun intended) ja huolettominta aikaa. En muuttaisi siitä mitään. Sanoisin siis menneisyyden Vivianille että säilytä iloinen ja elämänmyönteinen asenteesi aina, äläkä suunnittele elämääsi liikaa.

Oletko hyvä kielissä? Opitko niitä hyvin? Olen aika hyvä kielissä, ja opin niitä suhteellisen helposti, jos vain yritän. Tanskassa asumisen myötä innostuin uuden kielen opiskelusta aivan eri lailla, ja olen aidosti nauttinut kehityksestäni sillä saralla.

Kuva: Julia Toivola

Kommentit (0)

Seuraa 

26-vuotias helsinkiläisbööna, joka rakastaa harmaita villapaitoja, luonnonpuistoja, aamupalaruokaa ja maailmanvalloitussuunnitelmia.
Postia: vivian.valpuri(a)gmail.com
Snapchat: vivianvalpuri

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram